گروه بین‌الملل- دیروز رهبران کشورهای آفریقایی برای شرکت در مراسم اعلام رسمی استقلال سودان جنوبی در این کشور گرد هم آمدند.

این در شرایطی بود که جوبا، پایتخت سودان جنوبی شاهد حضور ده‌ها هزار نفر از مردمی بود که برای شرکت در این مراسم به این شهر سفر کردند. بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد و عمر البشیر، رییس‌جمهوری سودان، از جمله مقام‌های ارشدی بودند که برای شرکت در یک مراسم ویژه به جوبا رفتند.

اعلامیه استقلال سودان در آرامگاه جان گارانگ، نخستین رهبر سودان جنوبی که در سانحه هلی کوپتر در سال ۲۰۰۵ میلادی کشته شد، قرائت شد.

اعلام استقلال بخش جنوبی سودان از شمال این کشور در پی ماه‌ها مذاکره بین مقامات این دو منطقه صورت گرفت.

خارطوم پیش‌تر استقلال همسایه تازه‌اش را به رسمیت شناخت، اما می‌گوید که از مردم جنوب سودان سلب تابعیت خواهد کرد.

به گفته تحلیل‌گران هر چند دولت سودان رسما همسایه جدید جنوبی‌اش را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت شناخته است، اما هنوز هم زمینه‌های بروز درگیری بین دو طرف همچنان پابرجاست. در ماه‌های گذشته خشونت‌های گسترده‌ای بین دو طرف صورت گرفت.

هنوز هیچ یک از دو طرف در مورد نحوه تقسیم عواید حاصل از نفت، در مناطق نفت‌خیز به توافق نرسیده‌اند.

اتحادیه آفریقا گفته است منطقه‌ای غیرنظامی به طول ده کیلومتر در دو سوی مرز مشترک ایجاد خواهد شد.

براساس گزارش‌ها، مردم سودان از دیروز به مدت نه ماه فرصت خواهند داشت تا در این مورد که شهروند بخش شمالی یا جنوبی باشند، تصمیم‌گیری کنند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه ( ۸ ژوئیه) به اتفاق آرا با اعزام هفت هزار نیروی صلحبان و ۹۰۰ مامور پلیس به سودان جنوبی موافقت کرد.

شمال و جنوب سودان ۲۲ سال درگیر جنگ داخلی بودند.

این جنگ بیش از یک و نیم میلیون کشته برجای گذاشت و سرانجام با انعقاد یک معاهده صلح در سال ۲۰۰۵ به پایان رسید.