گروه بین‌الملل- دیروز، جمعه، اکثر بورس‌های جهان رشد کردند و بورس توکیو به بالاترین سطح هشت هفته‌ای رسید، زیرا سرمایه‌گذاران از تصویب برنامه ریاضتی توسط پارلمان یونان دلگرم شدند اما در عین حال درمیان نشانه‌های کندی رشد اقتصادی در چین محتاط بودند. در آغاز معاملات اروپا، شاخص فوتسی ۱۰۰ انگلستان ۲/۰ درصد افزایش یافت و به ۰۷/۵۹۵۸ واحد رسید. شاخص داکس آلمان ۱/۰ درصد افت کرد و به ۰۸/۷۳۹ واحد رسید. شاخص سی‌ای‌سی-۴۰ فرانسه ۳/۰ درصد کاهش یافت و به ۴۲/۳۹۷۱ واحد رسید. وا‌ل‌استریت نیز کار خود را با افزایش آغاز کرد. فروش آتی شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۲/۰ درصد رشد کرد و به ۱۲۳۶۴ واحد رسید. فروش آتی شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰ بدون تغییر در رقم ۵۰/۱۳۱۵ واحد باقی ماند.

در آسیا، شاخص میانگین نیکی ۲۲۵ ژاپن ۵/۰ درصد رشد کرد و به ۰۷/۹۸۶۸ واحد یعنی بیشترین میزان از ۱۱ مه تاکنون رسید، زیرا نظرسنجی فصلی بانک مرکزی ژاپن از اعتماد تجاری، بهبود چشم‌انداز اقتصادی را برای تولیدکنندگان بزرگ این کشور در فصل آتی پیش‌بینی کرد.

شاخص شانگهای کامپوزیت چین ۱/۰ درصد کاهش یافت و به ۳۶/۲۷۵۹ واحد رسید. اما شاخص کاسپی کره‌جنوبی ۲/۱ درصد جهش کرد و به ۷۴/۲۱۲۵ واحد رسید. بورس‌های سنگاپور، تایوان، نیوزیلند و اندونزی نیز رشد کردند. بورس هنگ‌کنگ به مناسبت تعطیلات بسته بود.

روز پنج‌شنبه شاخص‌ها در وال‌استریت با بیشترین افزایش چهار روزه از ماه سپتامبر تاکنون، فصلی بی‌ثبات را به پایان رساندند. علت این افزایش این بود که اخبار مثبت اقتصادی و حل موقت بحران بدهی یونان امید به رشد بیشتر در ماه ژوییه را به وجود آورد.

موسسه مدیریت عرضه شیکاگو اعلام کرد در ماه ژوئن فعالیت تجاری در ایالت‌های غرب میانه آمریکا به دلیل جهش در سفارشات جدید به طور غیرمنتظره افزایش یافته است. این مساله از نگرانی‌های اقتصادی که به مدت دو ماه بر بازار سهام تاثیر منفی گذاشته است، کاست.

در خارج از آمریکا، پارلمان یونان برنامه کاهش بودجه و فروش دارایی‌ها را تصویب کرد و بدین ترتیب این کشور به منظور جلوگیری از تعویق بازپرداخت بدهی‌ها، واجد شرایط دریافت کمک‌های بین‌المللی شناخته شد.

شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۹۲/۱۵۲ واحد یا ۲۵/۱ درصد جهش کرد و به ۳۴/۱۲۴۱۴ واحد رسید. شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰، ۲۳/۱۳ واحد یا ۰۱/۱ درصد رشد کرد و به ۶۴/۱۳۲۰ واحد رسید. شاخص نسدک کامپوزیت ۰۳/۳۳ واحد یا ۲۱/۱ درصد افزایش یافت و به ۵۲/۲۷۷۳ واحد رسید.

این درحالی است که در فصل دوم، شاخص داوجونز ۸/۰ درصد رشد کرده است اما شاخص‌های استاندارد اند پورز و نسدک به ترتیب ۴/۰ درصد و ۳/۰ درصد کاهش یافته‌اند. در ماه ژوئن، شاخص استاندارد اند پورز ۸/۱ درصد، شاخص داوجونز ۳/۱ درصد و شاخص نسدک کامپوزیت ۲/۲ درصد سقوط کرد.