برای حفظ ریاست آمریکاییها بر بانک جهانی انجام میگیرد
حمایت احتمالی گیتنر از لاگارد برای ریاست IMF
شادی آذری- رییس خزانهداری ایالات متحده، تیموتی گیتنر، میگوید کریستین لاگارد وزیر اقتصاد فرانسه و آگوستین کارستنس رییس بانک مرکزی مکزیک، هر دو از شرایط لازم برای ریاست بر صندوق بینالمللی پول -IMF - برخوردارند. گیتنر در روز ۲۵ مه نیز گفته بود که این دو فرد «بسیار با استعدادند». پیشبینی میشود با توجه به گزینههای اندکی که او از آنها یاد کرده است، وی از لاگارد حمایت کند.
کریستین لاگارد (راست)، تیموتی گیتنر(چپ)
شادی آذری- رییس خزانهداری ایالات متحده، تیموتی گیتنر، میگوید کریستین لاگارد وزیر اقتصاد فرانسه و آگوستین کارستنس رییس بانک مرکزی مکزیک، هر دو از شرایط لازم برای ریاست بر صندوق بینالمللی پول -IMF - برخوردارند. گیتنر در روز ۲۵ مه نیز گفته بود که این دو فرد «بسیار با استعدادند». پیشبینی میشود با توجه به گزینههای اندکی که او از آنها یاد کرده است، وی از لاگارد حمایت کند. بنا به گزارش بلومبرگ، بر اساس توافقی نانوشته که سابقه آن به پایان جنگ جهانی دوم باز میگردد، صندوق بینالمللی پول همیشه توسط یک فرد اروپایی هدایت میشده است و بانک جهانی توسط یک آمریکایی. حمایت از یک فرد غیر اروپایی برای احراز سمت ریاست صندوق بینالمللی پول میتواند به معنای از بین رفتن کنترل آمریکا بر بانک جهانی باشد و این حاصلی است که اعضای کنگره آمریکا که رای به تامین بودجه بانکهای توسعهای دادهاند، آماده پذیرشش نیستند. یک نماینده دموکرات پارلمان آمریکا، به نام نیتا لووی از نیویورک که عضو ارشد کمیته نظارت بر هزینه کمکهای خارجی مجلس نمایندگان است، میگوید: «از نظر تاثیرگذاری بر سیاستها و وامدهی و همچنین حمایت کنگره، بسیار اهمیت دارد که ریاست بانک جهانی همچنان بر عهده یک آمریکایی باشد.»کنگره آمریکا هنوز بودجه ۴/۳ میلیارد دلاری وزارت خزانهداری این کشور برای کمکهای بینالمللی در سال آینده را که تامین بودجه بانک جهانی را نیز در بر میگیرد، به تصویب نرسانده است.
بانک جهانی به ریاست نماینده تجاری سابق آمریکا، رابرت زولیک، تامین بودجه پروژههای کشورهای در حال توسعه را بر عهده دارد که از جمله آنها میتوان به پرداخت وام ۵/۱ میلیارد دلاری به هندوستان برای بهبود جادههای مناطق روستایی در سال گذشته اشاره کرد. وظیفه صندوق بینالمللی پول تامین وامهای اضطراری برای کشورهایی است که تحت فشار مالی قرار گرفتهاند و تاکنون در مجموع ۱۰۵ میلیارد دلار کمک به پرتغال، یونان و ایرلند ارائه کرده است. ایالات متحده هم نقش شماره دو را در صندوق بینالمللی پول بر عهده دارد که هماکنون جان لیپسکی، مدیر اجرایی پیشین موسسه جیپیمورگان چیس این نقش را ایفا میکند. ایالات متحده با سهم ۱۷ درصدی، بزرگترین سهامدار صندوق بینالمللی پول است.
ارسال نظر