گروه بین‌الملل- فرمانده نیروهای مسلح بریتانیا گفته است که برای به نتیجه رسیدن عملیات نظامی ناتو در لیبی، باید از محدودیت حمله‌های هوایی این نیروها کاسته شود و آنها بتوانند مناطق بیشتری را هدف حمله‌هایشان قرار دهند. به گزارش بی.‌بی.‌سی ژنرال سر دیوید ریچاردز در این باره گفت که باید با کاستن از محدودیت‌هایی که در حال حاضر برای تعیین اهداف حمله‌های هوایی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی- ناتو- وجود دارد، به عملیات نظامی این نیروها در لیبی شدت بخشید.ژنرال ریچاردز به هفته نامه ساندی تلگراف گفته است که باید حمله‌هایی مستقیم علیه زیرساخت‌هایی انجام شود که حکومت سرهنگ قذافی را سر پا نگه داشته‌اند.

او اضافه کرد که لازم است مانع ماندن سرهنگ قذافی در قدرت شد. بریتانیا یکی از کشورهای عضو ائتلافی است که به رهبری ناتو و در چارچوب یکی از قطعنامه‌های سازمان ملل متحد، در لیبی دست به عملیات نظامی هوایی زده‌اند و بخش‌هایی از این کشور را بمباران کرده‌اند.در قطعنامه مصوب سازمان ملل متحد، نیروهای نظامی از حمله به غیرنظامیان منع شده‌اند.

در این قطعنامه آمده است که «همه اقدامات لازم» باید انجام شود تا از غیرنظامیان در برابر حمله‌ها محافظت شود. گفته می‌شود که نظرات ژنرال ریچاردز، فرمانده نیروهای مسلح بریتانیا، مورد قبول و حمایت چند فرمانده بلند‌پایه دیگر ناتو هم هست. آنها می‌گویند که باید طیف اهدافی که می‌توانند هدف حمله‌های نظامی باشند، افزایش یابد و آنها بتوانند به جز تهدیدهای مستقیم مثل تانک‌ها و تاسیسات فرماندهی نظامی، به مراکز استراتژیک و زیربنایی هم حمله کنند. ولی این خواسته آنها باید مورد حمایت دیگر کشورها هم قرار بگیرد.

«در چارچوب قوانین»

با این همه ژنرال ریچاردز در بخش دیگری از سخنانش ادعا کرد که برکناری سرهنگ قذافی از قدرت در لیبی، هدف اصلی عملیات نظامی در این کشور نیست.

اما ژنرال ریچاردز در مصاحبه‌ای که با نشریه تلگراف داشته، گفته است که اگر او (سرهنگ قذافی) در یک حمله هوایی به مرکز کنترل و فرماندهی نظامیان لیبی کشته شود، عملا «در چارچوب قوانین» کنار رفته است. او عملیات نظامی در لیبی را موفقیتی چشمگیر برای ناتو و کشورهای عرب متحد این سازمان خواند، ولی تاکید کرد که باید اقدامات بیشتری انجام شود. او گفت: «اگر هم‌اکنون برای بهتر شدن نتیجه عملیات اقدامی نشود، این خطر وجود دارد که درگیری‌ها در لیبی به سمتی پیش برود که قذافی همچنان در قدرت باقی بماند.» ریچاردز گفت: «اکنون ناتو به زیرساخت‌ها و بخش‌های زیربنایی لیبی حمله نمی‌کند، ولی اگر می‌خواهیم فشار بیشتری به رژیم قذافی بیاوریم، لازم است که اهداف بیشتری برای حمله‌های هوایی ناتو مورد توجه قرار بگیرد و گسترش طیف این اهداف به طور جدی بررسی شود.»ژنرال ریچاردز گفته است که به دلیل توجه و دقت قابل توجه نیروهای ناتو در انتخاب اهداف حمله‌های هوایی، این حمله‌ها به ندرت به تلفات غیرنظامیان منجر شده است.این اظهارات در شرایطی مطرح شده است که رسانه‌های دولتی لیبی در گزارش‌هایی، از مرگ ۱۱ روحانی در حمله هوایی نیروهای ناتو به شهر برقه خبر داده‌اند. نیروهای ناتو در واکنش به این خبرها تاکید کرده‌اند که یکی از فرماندهان نظامی که کاملا شناسایی شده بود و نیز یک مرکز کنترل نظامی هدف این حمله بوده است.