گروه بین‌الملل- روز جمعه شاخص‌ها در وال‌استریت دومین هفته متوالی کاهش را ثبت کردند. این مساله نشان‌دهنده نگرانی‌های فزاینده است مبنی بر این که شاخص‌ها در سراشیبی سقوط قرار دارند. نگرانی‌ها درمورد کندی رشد اقتصادی در سراسر جهان، به پایان رسیدن سیاست‌های حمایتی فدرال رزرو و ترس از وخیم‌تر شدن بحران بدهی منطقه یورو، مانع شد روند صعودی بازار سهام ادامه پیدا کند.

فضای نگرانی فقط بر بازارسهام حاکم نبود بلکه در بازار ارز نیز سایه افکند و موجب کاهش شدید ارزش یورو شد. در اکثر روزهای هفته سهام و یورو با الگوی مشابهی معامله شدند و این مساله روز جمعه تشدید شد؛ به طوری که سقوط شاخص‌ها در اواخر صبح با کاهش ارزش یورو همزمان شد.

شاخص‌های بخش مالی بیشترین کاهش را ثبت کردند. شاخص مالی استاندارد اند‌پورز ۵/۱ درصد سقوط کرد.

کاهش قیمت کالاها موجب شده است بسیاری از سرمایه‌گذاران سقوط شاخص‌ها را پیش‌بینی کنند. آنان تاکید می‌کنند افزایش‌های اخیر بازارسهام به دلیل رشد شاخص‌های مربوط به کالاها بوده است.

همچنین، افزایش خوب شاخص‌ها و بازار کالا از سپتامبر سال ۲۰۱۰ تاکنون به دور دوم برنامه خرید اوراق قرضه توسط فدرال رزرو مرتبط بوده است. اما این برنامه خرید ۶۰۰ میلیارد دلار اوراق قرضه در ماه ژوئن به پایان می‌رسد.

این درحالی است که اتحادیه اروپا هشدار داد بدهی‌های یونان، ایرلند و پرتغال بیشتر از آن مقداری است که قبلا تصور می‌شد. مقامات اتحادیه اروپا اعلام کردند یونان باید هزینه‌ها را بیشتر کاهش دهد و این خبر این نگرانی را به وجود آورد که کمک‌هایی که این کشور تاکنون دریافت کرده است، کافی نبوده‌اند.

نگرانی از تشدید بحران مالی، خبر اعتماد بیشتر مصرف‌کنندگان به اقتصاد آمریکا و گزارش مثبت تورمی را تحت‌الشعاع قرار داد. وزارت کار آمریکا گزارش داد در ماه آوریل قیمت مصرف‌کننده ۴/۰ درصد رشد داشته است. این میزان مطابق با پیش‌بینی اقتصاددانان بود.

این افزایش به دلیل رشد قیمت مواد غذایی و انرژی بوده است و بدون در نظر گرفتن این دو عامل، رشد قیمت مصرف‌کننده ۲/۰ درصد بوده است که این میزان کمتر از سطحی است که فدرال رزرو آن را طبیعی می‌داند.

طی دوازده ماه گذشته قیمت مصرف‌کننده ۲/۳ درصد افزایش داشته است که بیشترین افزایش ۱۲ ماهه از اکتبر سال ۲۰۰۸ تاکنون است.

شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۱۷/۱۰۰ واحد یا ۸/۰ درصد کاهش یافت و به ۷۵/۱۲۵۹۵ واحد رسید. شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰، ۸۸/۱۰ واحد یا ۸/۰ درصد افت کرد و به ۷۷/۱۳۳۷ واحد رسید. شاخص نسدک کامپوزیت ۵۷/۳۴ واحد یا ۲/۱ درصد سقوط کرد و به ۴۷/۲۸۲۸ واحد رسید.

طی هفته منتهی به ۱۳ مه، شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۳/۰ درصد، شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰، ۲/۰ درصد و شاخص نسدک کامپوزیت ۰۳/۰ درصد کاهش یافت.