روابط تیره پاکستان- آمریکا
مجلس پاکستان خواستار بازنگری در روابط این کشور با آمریکا شد
تظاهرات مقابل پارلمان پاکستان علیه حضور آمریکاییها در این کشور / عکس: AP
مجلس پاکستان خواستار بازنگری در روابط این کشور با آمریکا شد گروه بینالملل- دیروز نمایندگان مجلس پاکستان با برگزاری جلسهای ضمن محکوم کردن عملیات نظامی آمریکا در خاک این کشور با هدف دستگیری اسامه بن لادن، رهبر القاعده، از دولت خواستند در روابط با این کشور بازنگری و از انتقال نیروهای ناتو از طریق خاک این کشور به افغانستان جلوگیری شود.
به گزارش بلومبرگ، پس از برگزاری جلسهای پشت درهای بسته که با حضور نمایندگان مجلس و سران نظامی پاکستان تشکیل شد، مجلس پاکستان قطعنامهای را به تصویب رساند. به نظر میرسد این قطعنامه با هدف حمایت از ارتش پاکستان تدوین شده است؛ چون طی روزهای اخیر سیاستمداران، رسانهها و عموم مردم با انتقادات شدید خود فشار زیادی را بر ارتش این کشور وارد ساختند و این پرسش را مطرح کردند که چگونه کماندوهای آمریکایی توانستند در ۴۸ کیلومتری اسلامآباد، پایتخت این کشور، دست به حمله بزنند و اسامه بن لادن را بکشند.
دیروز نمایندگان مجلس پاکستان در بیانیهای اعلام کردند که عملیات یک جانبه آمریکا در ابیت آباد و تجسسهای پس از آن «غیر قابل پذیرش» هستند. آنان افزودند که در صورت متوقف نشدن این اعمال آمریکاییان، دولت پاکستان « اقدامات لازم در این زمینه از جمله توقف ارسال تجهیزات به نیروهای ناتو از طریق خاک این کشور را در دستور کار خود قرار خواهد داد.» در ماه سپتامبر نیز پاکستان به دلیل کشته شدن سه سرباز این کشور در حملات هوایی ناتو، تامین نیازمندیهای نیروهای ناتو از طریق خاک خود را متوقف ساخته بود. بر اساس اعلام رسمی نیروهای نظامی آمریکا، نیمی از تجهیزات پشتیبانی جنگ در افغانستان از طریق خاک پاکستان منتقل میشود و روزانه ۵۸۰ کامیون حامل این محمولهها از پاکستان راهی افغانستان میشود.
در جلسه مجلس پاکستان، فرماندهان ارتش پاکستان هم برای توضیح در خصوص عملیات آمریکا در این کشور که منجر به کشته شدن اسامه بن لادن شد، حضور یافتند.
ژنرال احمد شجاع پاشا، رییس سازمان اطلاعات ارتش پاکستان به نمایندگان مجلس گفت که پس از عملیات آمریکا در این کشور او استعفا کرد؛ اما استعفایش پذیرفته نشد.
فردوس عاشق عوان، وزیر اطلاعات پاکستان گفت که ژنرال شجاع پاشا به مجلس این کشور اعلام کرده است که همه مسوولیت را بر عهده میگیرد.
از زمانی که نیروهای نظامی آمریکا به دستور اوباما برای دستگیری بن لادن وارد عملیات کماندویی در خاک پاکستان شدند و توانستند این رهبر شبه نظامیان القاعده را در مخفیگاهش بکشند، روابط دو کشور رو به تیرگی گرایید. در ابتدا آمریکاییها پاکستان را بهخاطر آنکه چنین فردی را در خاک خود جای داده بود و احتمالا از وی حمایت میکرد مورد سرزنش قرار دادند و اوباما اعلام کرد که شبکهای در پاکستان از بن لادن حمایت میکرده است؛ اما گفت که در مورد نقش افراد دولتی پاکستان در این شبکه مطمئن نیست. اعضای کنگره آمریکا نیز درخواست کردند تا این کشور کمکهای میلیارد دلاری خود به اسلامآباد را قطع کند. این افراد می گویند برخی از مقامات پاکستانی از اختفای اسامه بن لادن در کشورشان اطلاع داشتند. رهبران پاکستانی اما اصرار دارند که هیچ اطلاعی از محل اختفای بن لادن در این کشور نداشتهاند.
از سوی دیگر طرف پاکستانی نیز ضمن اعتراض به عملیات کماندوهای آمریکایی در خاک خود کشتن اسامه بن لادن را نیز محکوم کرد. مجلس پاکستان روز شنبه اعلام کرد که عملیات آمریکا در این کشور نقض حاکمیت پاکستان بوده است.
قطعنامه نمایندگان مجلس پس از نشست ده ساعته و تحت تدابیر امنیتی به تصویب رسید.
در بخشی از این قطعنامه که خبرگزاری فرانسه منتشر کرده، آمده است: «مردم پاکستان دیگر نمیخواهند چنین اقداماتی را تحمل کنند و تکرار این اقدامات یکجانبه میتواند عواقب وخیمی برای صلح و امنیت در منطقه و جهان داشته باشد.» براساس برآوردهای انجام شده در سال گذشته هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی بیش از ۱۰۰ حمله در پاکستان انجام دادهاند.
جلسه نمایندگان مجلس پاکستان پس از آن تشکیل شد که روز جمعه انفجارهایی انتحاری در پاکستان روی داده بود. این انفجارها منجر به کشته شدن دستکم هشتاد تن و مجروح شدن ۱۲۰ نفر شده بود. القاعده با پذیرش مسوولیت این عملیات اعلام کرد که این انتقام خون اسامه بن لادن است و در سال جاری میلادی بیشترین تلفات را برای نیروهای امنیتی در پی خواهد داشت.
ارسال نظر