سیدعباس عاملی: به گفته صندوق بین‌المللی پول اقتصاد جهانی در مسیر دستیابی به بهترین عملکرد چهار ساله خود از دهه هفتاد تا کنون قرار دارد. در چشم‌انداز شش ماهه، به اعتقاد صندوق بین‌المللی پول توسعه سریع چین و هند باعث خواهد شد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۰۶ به میزان ۱/۵درصد و در سال ۲۰۰۷ به میزان ۸/۴درصد رشد کند.

با این حال، صندوق بین‌المللی پول هشدار داد که سقوط بازار مسکن آمریکا و افزایش نرخ بهره به دنبال نگرانی‌های ناشی از افزایش تورم می‌توانند پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول را با کاهش مواجهه کنند.

در حالی که آمریکا با جذب واردات از سراسر دنیا با کسری تجاری ۷درصد تولید ناخالص داخلی روبه‌رو است، چین به همین اندازه از مازاد تجاری برخوردار است. مساله کلیدی در آینده اقتصاد جهانی چگونگی واکنش این کسری‌ها و مازادها است.

پیش بینی می‌شود اقتصاد چین در سال ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ به میزان ۱۰درصد رشد کند که این میزان سه برابر رشد اقتصاد آمریکا است. این در حالی است که آمریکا دارای سریعترین رشد اقتصادی در میان کشورهای عضو گروه هفت است. شش کشور دیگر عبارتند از: انگلستان، ژاپن، آلمان، فرانسه، ایتالیا و کانادا.

صندوق بین‌المللی پول معتقد است که پیش‌بینی این سازمان در رابطه با رشد اقتصادی در سال ۲۰۰۷ بستگی به این دارد که خطر تورم با افزایش اندک نرخ بهره توسط بانک‌های مرکزی مرتفع شود، افزایش تقاضای داخلی در کشورهای توسعه یافته متعادل‌تر شود و بازارهای بین‌المللی مالی به ثبات بهتری دست یابند.

صندوق بین‌المللی پول معتقد است که ۱۷درصد احتمال دارد که رشد اقتصادی در سال آینده به ۲۵/۳درصد نرسد، به ویژه در صورت افزایش دوباره قیمت نفت و یا سقوط بازار مسکن آمریکا.

منبع: گاردین