رهبر کودتاچیان اعلام کرد
نخستوزیر جدید تایلند به زودی معرفی میشود
گروه بینالملل- ژنرال سونتی بونیار اتگلین، رهبر کودتاچیان تایلند دیروز اعلام کرد: نخستوزیر جدید طی دو هفته آینده معرفی خواهد شد. به گزارش بیبیسی، ژنرال سونتی اتگلین که سهشنبه شب تاکسین شیناوترا، نخستوزیر تایلند را طی کودتای بدون خونریزی از کار برکنار کرد، درباره دولت آینده تایلند گفت: نظامیان قصد حکومت ندارند، اما دولت جدید هم پس از بازنویسی قانون اساسی کشور و برگزاری انتخابات معرفی خواهد شد. وی تاکید کرد: آنها خیلی زود قدرت را به غیرنظامیان واگذار خواهند کرد. وی درباره علت کودتا گفت: پس از چندماه آشوب و اغتشاش در کشور و نارضایتی گروههای سیاسی، ارتش دخالت در اوضاع سیاسی را به قصد اعاده نظم و وحدت در کشور لازم دید.
سونتی درباره چگونگی نقشه کودتا گفت: من خودم در این باره تصمیم گرفتم و هیچکس دیگری از من حمایت نکرد. سونتی ۵۹ ساله که روابط نزدیکی با شاه تایلند دارد، درباره آینده خانواده سلطنتی گفت: من به عنوان سرباز شاه، میخواهم به ایشان کمک کنم تا نگرانیهای وی درباره وضعیت ناآرام کشور برطرف شود.
تاکسین شیناوترا، نخستوزیر معزول در زمان وقوع کودتا به منظور شرکت در نشست سالانه مجمع عمومی در نیویورک به سر میبرد. وی قرار بود به عنوان اولین سخنران سخن بگوید، اما پس از اعلام خبر کودتا، سخنرانی وی لغو شد و به سرعت برای سروسامان دادن به وضعیت خانواده خود راهی لندن شد.
تاکسین شیناوترا، اولین نخستوزیر تایلند بود که توانسته بود از طریق انتخابات برای بار دوم هم به نخستوزیری برگزیده شود. البته مخالفان وی انتخابات را تحریم کرده بودند. وضعیت ناآرام سیاسی و ناتوانی نخستوزیر در خواباندن شورشهای جداییطلب و نیز انتقادناپذیری وی از دلایل افزایش مخالفت مخالفان بود. در اوایل سال ۲۰۰۶، تصمیم خانواده نخستوزیر مبنی بر فروش سهام خود در کمپانی شینکروپ که سود ۹/۱میلیارد دلاری نصیب آنها کرد، خشم شهروندان تایلندی را که نسبت به معافیت مالیاتی این خانواده همواره اعتراض داشتند، برانگیخت.
تاکسین برای خاموش کردن اعتراضات قول نظرسنجی به مردم داد اما در حالی که مخالفان انتخابات را تحریم کرده بودند، وی بار دیگر به قدرت بازگشت.
اما ناآرامیها به ویژه فعالیت جنبش های جداییطلب یکپارچگی کشور را تهدید میکرد.
به اعتقاد تحلیلگران این جنبش مهمترین دلیلی بود که نظامیان را برانگیخت تا در اقدامی علیه نخستوزیر زمام امور کشور را که به قول شاه تایلند «آشفته» بود به دست گیرند.
از سال ۱۹۹۱ تاکنون این اولین بار است که ارتش در اوضاع سیاسی دخالت میکند.
در حال حاضر در تایلند حکومت نظامی برقرار است و کودتاچیان اعلام کردند که حکومت موقت به سلطنت وفادار است و تحت امر شاه عمل میکند.
حکومت موقت نظامی دستور تعطیلی مدارس، ادارات دولتی، بانکها و بازارهای سهام را داده است و کنترل رادیو، تلویزیون دولتی تایلند را به دست گرفته است.
به اعتقاد تحلیلگران کودتا در تایلند مشکلات زیادی را برای اقتصاد شکننده این کشور ایجاد خواهد کرد.
نخست وزیر این کشور چند هفته قبل در مورد وضعیت اضطراری کشور هشدار داده بود و این هشدار باعث شد تا واحد پول این کشور شدیدا در مقابل دلار تنزل پیدا کند.
ارسال نظر