پس از درخواست اخراج شل از میدان ساخالین
گاز پروم سهم ژاپن را هم میخواهد
گروه بینالملل - ژاپن به دولت روسیه هشدار داد که در صورت پس نگرفتن شکایتش علیه کمپانی شل، از همکاری با روسیه در پروژه نفت و گاز ساخالین ۲ خودداری خواهد کرد. خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: این تصمیم یک روز پس از آن اعلام شد که روسیه رسما کنارهگیری و عدم حمایت خود را از بزرگترین پروژه نفت و گاز در اقیانوس اطلس اعلام کرد. ساخالین ۲ اکنون به وسیله کمپانیهای شل، میستویی و میتسوبیشی اداره میشود، اما به دلیل شکایت ماه پیش وزارت منابع طبیعی روسیه از آن در حال حاضر عملیات اجرایی آنها متوقف شده است.
دولت روسیه اعلام کرده است که فعالیتهای رویال داچ شل موجب بر هم خوردن اکوسیستم منطقه شده است و خواستار خروج این شرکت از میدان نفتی ساخالین شد. اکنون طرف ژاپنی اعلام کرده است که در صورت خروج کمپانی شل از این میدان نفتی، دو شرکت ژاپنی نیز از اجرای عملیات اجرایی خارج شده و منطقه را ترک خواهند کرد.
اما تحلیلگران عقیده دارند که این تهدید ژاپن با استقبال روسیه مواجه خواهد شد و ژاپن به این ترتیب تنها کار را برای شرکتهای خود مشکل کرده است. ساخالین ۲ در حال حاضر تنها میدان بزرگ نفت و گاز روسیه است که بدون مشارکت شرکتهای روسی در حال اکتشاف و استخراج است. این مساله به هیچ عنوان خوشایند روسیه و شرکتهای نفتی آن همچون گاز پروم، یوکاس و روز نفت نیست. ۵۵درصد این میدان در اختیار کمپانی شل، ۲۵درصد در اختیار کمپانی میتسویی و ۲۰درصد در دست کمپانی میتسوبیشی است. ساخالین ۲ از نظر فنی و ذخیرهای یک میدان بسیار مرغوب و وسوسهانگیز به شمار میرود که کمپانیهای روسی نمیتوانند به راحتی از آن بگذرند. در این میدان تاکنون وجود یکمیلیارد بشکه نفت خام با گوگرد متوسط و ۵۰۰میلیارد مترمکعب گاز با فشار کافی اثبات شده است.
در بازارهای انرژی جمله مشهوری وجود دارد که میگوید هرگاه روسیه در پروژههای انرژی کارشکنی میکند باید رد آن را در گازپروم جستوجو کرد. این بار نیز همانگونه که تحلیلگران پیشبینی میکردند گاز پروم به میدان آمده و قصد دارد جای همه شرکتهای فعال در ساخالین ۲ را بگیرد. پیش از این اعلام شده بود که گاز پروم باید ۲۵درصد از پروژههای ساخالین ۲ را در اختیار داشته باشد. پس از تهدید ژاپن به خروج از جزیره نفتی ساخالین، گاز پروم دیروز اعلام کرد که حاضر است نقش بیشتری در این میدان نفتی بر عهده بگیرد.
اما خبرگزاری بلومبرگ دیروز گزارش داد که به دنبال تیره شدن رابطه روسیه و ژاپن در میدان نفتی ساخالین، ممکن است این تنش دیگر روابط سیاسی و تجاری دو طرف را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
تهدید به خروج از میدان ساخالین برای شرکتهای ژاپنی گران تمام شده است و بلومبرگ دیروز از کاهش ارزش سهام شرکتهای میتسوبیشی و میتسویی خبر دارد. براساس این گزارش سهام شرکت میتسوبیشی دیروز ۵/۲درصد معادل ۵۵ ین و سهام شرکت میتسویی نیز ۵/۳درصد کاهش یافت.
ارسال نظر