کاهش صادرات صنعتی آلمان

گروه بین‌الملل- تحقیقات آماری نشان می‌دهد که میزان تولیدات صنعتی آلمان طی ماه ژوئن، یعنی مدت زمان برگزاری جام‌جهانی در این کشور کاهش داشته است.

این اتفاق در حالی رخ داده است که کارشناسان اقتصادی بسیار امیدوار بودند برگزاری جام‌جهانی باعث افزایش تولیدات کارخانه‌های آلمان و رونق خرده‌فروشی در این کشور شود.

براساس گزارش‌های وزارت اقتصاد آلمان میزان تولیدات صنعتی کارخانه‌های این کشور در ماه ژوئن نسبت به ماه مه به میزان ۴/۰درصد کاهش یافته است.

اصلی‌ترین عاملی که برای این کاهش ذکر شده است، کاهش میزان تقاضای خارجی برای تولیدات آلمان است.

در بخش دیگری از این گزارش به تغییر ساعات کاری در بسیاری از کارخانه‌های آلمان اشاره شده است. این مساله به دلیل تمایل کارگران و کارمندان آلمانی برای تماشای مسابقات فوتبال جام‌جهانی رخ داد.همچنین طی این دوره میزان تقاضای مرخصی برای ساعات انجام بازی‌ها و یا روزهای کامل بسیار افزایش یافت.

آلمان بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا و سومین اقتصاد بزرگ جهان است که بخش عظیمی از این شکوه اقتصادی را از کنار صادرات محصولات صنعتی خود به دست آورده است.در حالی که آلمان از نرخ بالای بیکاری در میان کشورهای اتحادیه اروپا رنج می‌برد، توان صادراتی این کشور است که می‌تواند در بسیاری موارد پیشتازی اقتصادی را برای ژرمن‌ها حفظ کند.

همچنین از ابتدای سال‌جاری میلادی آمارها نشان دادند که شهروندان آلمانی در خرج کردن پول‌هایشان محتاط‌تر شده‌اند و این خطری بود که رشد اقتصادی آلمان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، در این جا باز هم افزایش صادرات طی ماه‌های آوریل تا پایان مه ‌بود که باعث شد چندان از میزان رشد اقتصادی آلمان کاسته نشود.اما با همه این اتفاق‌ها اکنون خطر افزایش تورم تحت‌تاثیر افزایش شاخص قیمت‌ مصرف‌کننده، آلمان را تهدید می‌کند و به همین دلیل است که این کشور همواره از افزایش نرخ بهره اروپا حمایت کرده است.

هفته قبل، بانک مرکزی اروپا و بانک انگلستان به طور همزمان نرخ بهره را افزایش دادند.

تحلیلگران عقیده دارند که این مساله در کوتاه‌مدت می‌تواند به سود اقتصاد آلمان تمام شود و خطر تورم را برطرف کند اما آثار بلندمدت آن باید بیشتر بررسی شود.

آندرس شوئرل، کارشناس دکابانک در این مورد گفت: آنچه اکنون در اقتصاد آلمان اتفاق افتاده است نشان می‌دهد که تغییراتی در اقتصاد جهانی و توسعه آن در حال وقوع است.

افول اقتصاد آلمان، افول بخش کوچکی از اقتصاد جهانی نیست. اما این گزارش در ادامه نشان می‌دهد که میزان صادرات دیگر انواع کالاها مانند محصولات پتروشیمی از افزایش خوبی برخوردار بوده است.

در مجموع میزان صادرات آلمان طی ماه ژوئن ۵/۱درصد افزایش پیدا کرده و به مبلغ ۷۲میلیارد و ۲۰۰میلیون یورو رسید.

از طرف دیگر میزان واردات آلمان هم در این بازه زمانی ۵/۶درصد افزایش یافته و به ۶۰میلیارد و ۳۰۰میلیون یورو رسید.

آندرس شوئرل در مورد این گزارش می‌گوید: این اعداد و ارقام به من آرامش می‌دهد زیرا نتیجه نهایی آنها افزایش رشد اقتصادی است. مساله کاهش صادرات کالاهای صنعتی نیز به هر صورت حل خواهد شد و دوباره سفارش به کارخانه‌ها بازخواهد گشت.

در میان کالاهای تولید شده در آلمان، وسائل ورزشی از افزایش فروش‌ و صادرات خوبی برخوردار بودند. آدیداس بزرگ‌ترین تولید‌کننده لوازم ورزشی آلمان و دومین تولید‌کننده جهانی این کالاها، در گزارش جدید خود اعلام کرد که میزان سود این شرکت در ۳ ماه دوم سال ۲۰۰۶‌ میلادی به صورت چشمگیری افزایش پیدا کرده است. جام‌جهانی موثرترین عامل افزایش فروش و سود آدیداس عنوان شده است.

براساس این گزارش، میزان سود آدیداس در ربع دوم سال به میزان ۲۴‌درصد افزایش یافته و به ۱۰۶‌میلیون دلار رسید. دست‌اندرکاران آدیداس امیدوارند این روند مثبت همچنان ادامه پیدا کند و آنها امید زیادی به فروش وسائل اسکی و یخ‌نوردی در ربع آخر سال بسته‌‌اند.