رهام وزیری - دنیا، دنیای رسانه‌ها است و جای تعجب ندارد اگر ببینیم در حالی که بسیاری از صنایع و مشاغل قدمت‌دار جهان همچون خودروسازی و هواپیماسازی در حال زیان دیدن هستند، رسانه‌ها به مدد هزاران فوت و فن تبلیغاتی روزبه‌روز بر میزان سود خود می‌افزایند. دیروز کمپانی رسانه‌ای تایم وارنر گزارش فعالیت‌های اقتصادی ۳ ماه دوم سال جاری میلادی خود را ارائه داد تا یک بار دیگر جایگاه خود را به عنوان بزرگ‌ترین غول رسانه‌ای جهان تثبیت کند.

تحلیلگران عقیده دارند تایم وارنر بی‌شک از یک مدیریت فوق‌العاده با اهداف بزرگ و ایده‌های جدید سود می‌برد که می‌تواند در ایالات متحده یعنی سرزمین اصلی رسانه‌ها و اینترنت خود را یک سر و گردن بالاتر از دیگران نگاه دارد.

برای ایرانیان داستان تایم وارنر زمانی جالب‌تر خواهد شد که بدانیم تایم وارنر همان شرکتی است که زیرمجموعه‌های معتبر و مشهوری چون مجله تایم، کمپانی فیلمسازی برادران وارنر و شبکه خبری سی.ان.ان را دارد اما این سه مجموعه تنها بخش کوچکی از تایم وارنر به حساب می‌آیند و حکمرانی رسانه‌ای این شرکت عظیم بر بخش وسیعی از دنیای اینترنت، ماهواره‌های تلویزیونی و مخابرات نیز گسترده شده است.

از سال ۲۰۰۰ میلادی تایم وارنر توانست پس از یک رقابت چند ساله کمپانی بزرگ اینترنتی آمریکن آنلاین یا همان AOL را نیز به زیر سلطه خود درآورد.

AOL بزرگ‌ترین سرویس دهنده خدمات اینترنت و ایمیل در سراسر آمریکا و کانادا است و به این ترتیب بود که اینترنت نیز در آمریکای شمالی تحت کنترل کمپانی تایم وارنر درآمد.

مدیران کمپانی تایم وارنر دیروز اعلام کردند که سود ۳ ماه دوم این کمپانی یک میلیارد دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته اگرچه کاهش داشته اما چندان مهم و چشمگیر نبوده است.

آنها این موضوع را ناشی از کاهش میزان آگهی‌های تبلیغاتی صنایع می‌دانند که نشانگر وضعیت نه چندان مطلوب

آنها است.

میزان گردش مالی تایم وارنر در این دوره زمانی ۱۰میلیارد و ۷۰۰میلیون دلار بوده است و پس از اعلام سود یک میلیارد دلاری قیمت هر سهم این شرکت ۲۴ سنت افزایش یافت.

جالب توجه‌ترین نکته‌های گزارش دیروز تایم وارنر به کاهش سودآوری نشریات و رسانه‌های مشهور آن بازمی‌گردد.

مجله تایم به عنوان پرتیراژترین مجله ایالات متحده در ۳ ماه دوم سال ۲۰۰۶ میلادی ۱۱درصد کاهش سودآوری داشته است.

کمپانی برادران وارنر نیز همچنان با مشکل ۱۰درصدی کاهش سود همراه است.

تحلیلگران عقیده دارند کاهش سود برادران وارنر با وجود اکران‌های گسترده، شیوه سرمایه‌گذاری این کمپانی است که همواره پروژه‌های پرخرج را برعهده می‌گیرد.

در مقابل در بازه زمانی ربع دوم سال، تلویزیون‌های کابلی و شبکه فروش خانگی فیلم‌های سینمایی سود خوبی را به جیب تایم وارنر سرازیر کردند.

سود تلویزیون‌های کابلی با ۱۶درصد افزایش و فروش ویدیوهای خانگی نیز با ۱۰درصد رشد همراه بود.