آصف علیزرداری در راه نخستوزیری پاکستان - ۲ اسفند ۸۶
گروه بینالملل- پرویز مشرف، رییسجمهوری پاکستان در پی پیروزی احزاب مخالف در انتخابات ریاستجمهوری اعلام کرد قصد ندارد که از ریاستجمهوری استعفا کند. به گزارش بیبیسی، پرزیدنت مشرف در مصاحبهای با والاستریت ژورنال گفت: در حال حاضر نیاز به همکاری برای دستیابی به یک حکومت دموکراتیک باثبات در پاکستان وجود دارد. در پایان شمارش آرا در پاکستان، حزب مردم (حزب بینظیر بوتو) توانست ۸۶ کرسی آرا را به دست آورد. حزب مسلم لیگ (شاخهنواز) با کسب ۶۶ کرسی آرا، مقام دوم را در انتخابات پارلمانی به دست آورده است.
گروه بینالملل- پرویز مشرف، رییسجمهوری پاکستان در پی پیروزی احزاب مخالف در انتخابات ریاستجمهوری اعلام کرد قصد ندارد که از ریاستجمهوری استعفا کند. به گزارش بیبیسی، پرزیدنت مشرف در مصاحبهای با والاستریت ژورنال گفت: در حال حاضر نیاز به همکاری برای دستیابی به یک حکومت دموکراتیک باثبات در پاکستان وجود دارد. در پایان شمارش آرا در پاکستان، حزب مردم (حزب بینظیر بوتو) توانست ۸۶ کرسی آرا را به دست آورد. حزب مسلم لیگ (شاخهنواز) با کسب ۶۶ کرسی آرا، مقام دوم را در انتخابات پارلمانی به دست آورده است. حزب مسلم لیگ (شاخه حامیان مشرف) که حزب اصلی حامی مشرف به شمار میآید، با کسب تنها ۳۹ کرسی در مرتبه سوم قرار دارد که شکست سختی برای رییسجمهور به حساب میآید. حزب مردم اعلام کرده است که قصد دارد با حزب نواز شریف ائتلاف کند. این دو حزب، بیش از نیمی از کرسیهای پارلمان را در اختیار دارند. اگر این ائتلاف بتواند بیش از دو سوم کرسیهای پارلمان را به دست آورد که احتمال زیادی وجود دارد، در آن صورت میتوانند رییسجمهوری را استیضاح کنند. اما پرزیدنت مشرف اعلام کرده است که با هر دولتی حاضر است کار کند؛ زیرا این موضوع به نفع پاکستان است. مشرف همچنین گفت: مشکل جایی بروز خواهد کرد که رییسجمهور و نخستوزیر بخواهند بر همدیگر تفوق پیدا کنند. من فقط امیدوارم که ما از برخورد و ایجاد بحران اجتناب کنیم. مشرف در ماه اکتبر در انتخاباتی که احزاب مخالف آن را تحریم کرده بودند به ریاستجمهوری انتخاب شد. مشرف یکی از متحدان اصلی ایالات متحده در جنگ علیه ترور بوده است؛ اما محبوبیت وی به دلیل تمایلات اقتدارگرایانه ژنرال مشرف کاهش یافته است. در دوران وی فعالیت احزاب ملی و سکولار ممنوع اعلام شد. سیاستهای وی با اینکه خود را متعهد به مبارزه با تروریسم میدانست در جهت حمایت از گروههای تندروی اسلامی کار میکرد. در انتخابات سال ۲۰۰۲ در غیاب این احزاب، ائتلاف اسلامی متشکل از احزاب اسلامی قدرتمند که شهرت خوب و قدمت زیادی در سیاست پاکستان دارند؛ مانند جماعت اسلامی و جمعیت علمای اسلامی توانستند اکثریت کرسیهای پالمان را به دست آورند. این ائتلاف در انتخابات اخیر فقط توانسته است ۳ کرسی آرا را کسب کند که نشان میدهد مردم از نفوذ و فعالیتهای خشونتآمیز تندروها به ستوه آمدهاند. احزاب جمعیت علمای اسلامی و جماعت اسلامی خود احزابی ریشهدار و قدیمی در صحنه سیاست پاکستان هستند که نقش ملی هم ایفا کردهاند.
اما از آنجا که این دو حزب مدارس علوم دینی را اداره میکنند و جهادگران مبارز کشمیر یا افغانستان را تربیت میکنند، ارتباط ارگانیکی با گروههای تندرو مانند سپاه صحابه دارند که فعالیتهای خشونتآمیز آنان و فرقهگرایی شدیدی که تبلیغ میکنند، باعث روگردانی مردم از این احزاب شده است. هر حزب و تشکل سیاسی به رابطه خود با مردم احتیاج دارد و بدون این رابطه تمام امکانات دولتی و حکومتی حزب را صرفا به گروهی شبهنظامی تقلیل میدهد. آصفعلی زرداری، همسر بینظیر بوتو و در حال حاضر رهبر حزب مردم در مصاحبهای مطبوعاتی گفت که وی دولت اجماع و توافق ملی متشکل از همه نیروهای دموکراتیک تشکیل خواهد داد.
ارسال نظر