روندها
صعود نفت سقوط بازارهای سهام را به دنبال داشت - ۲ اسفند ۸۶
گروه بینالملل- جهش قیمت نفت به ۱۰۰دلار برای هر بشکه، ترس بازارها از افزایش تورم را احیا کرد و موجب تنزل شاخصهای والاستریت در اولین روز کاری در نیویورک شد.
به گزارش رویترز از نیویورک، قیمت نفت روز سهشنبه در نیویورک برای اولین بار به ۱۰/۱۰۰دلار برای هر بشکه رسید و نگرانیهای والاستریت در مورد افزایش هزینه خانوارهایی را که در حال حاضر به لحاظ روانی آماده خرید نیستند، واقعیتر کرد. اعتماد مصرفکنندگان در ایالات متحده که یکی از عناصر اصلی اقتصاد ایالات متحده به شمار میآید، در اثر تنزل قیمت خانه و نیز نوسان بازارهای سهام و مالی، کاملا لرزان، بیثابت و محدود بوده است.
گروه بینالملل- جهش قیمت نفت به ۱۰۰دلار برای هر بشکه، ترس بازارها از افزایش تورم را احیا کرد و موجب تنزل شاخصهای والاستریت در اولین روز کاری در نیویورک شد.
به گزارش رویترز از نیویورک، قیمت نفت روز سهشنبه در نیویورک برای اولین بار به ۱۰/۱۰۰دلار برای هر بشکه رسید و نگرانیهای والاستریت در مورد افزایش هزینه خانوارهایی را که در حال حاضر به لحاظ روانی آماده خرید نیستند، واقعیتر کرد. اعتماد مصرفکنندگان در ایالات متحده که یکی از عناصر اصلی اقتصاد ایالات متحده به شمار میآید، در اثر تنزل قیمت خانه و نیز نوسان بازارهای سهام و مالی، کاملا لرزان، بیثابت و محدود بوده است. بازار همچنین درباره افزایش تورم نگران است که میتواند بر تصمیم بانکمرکزی در مورد نرخ بهره تاثیر بگذارد. بانک مرکزی ایالاتمتحده تاکنون در عرضه دو ماه اول سال ۲۰۰۸ نرخ بهره را ۲۵/۱درصد تنزل داده است. جلسه آتی بانک قرار است در روز ۱۸ ماه مارس برگزار شود. بن برنانکی، رییس بانکمرکزی آمریکا در گزارش اقتصادی که در هفته قبل به کنگره ارائه کرد، گفت: بانک به منظور مقابله با کسادی حاضر است باز هم نرخ بهره را کاهش دهد. اما اگر نگرانی از تورم جدی شود، بانک ممکن است برای اجتناب از وضعیت رکود تورمی از کاهش نرخ بهره برای چهارمین بار در سال جاری خودداری کند. فعالان بازار در توصیف وضعیت بازار در روز سهشنبه میگویند، دلایل زیادی برای نگرانی وجود دارد. ما اقتصادی را در پیش رو داریم که به زحمت رشد میکند و از طرفی قیمتها پیوسته رو به افزایش است. این در حالی است که بازار در این هفته خود را برای دو خبر مهم آماده میکند. یکی گزارش اداره کار درباره هزینههای مصرفکنندگان در ماه ژانویه یا گزارش تورم است و دیگری گزارشی از قیمت مسکن.
شاخص سهام داوجونز ۱۱واحد یا ۰۹/۰درصد از دست داد و به واحد۳۳۷/ ۱۲ رسید. داوجونز در ساعات اولیه صبح بیش از ۱۵۰واحد به دست آورده بود اما در طول روز و پس از افزایش قیمت نفت این واحدها را از کف داد و روز را با ضرر به پایان برد. شاخص سهام استاندارد اندپورز یکواحد یا ۰۹/۰درصد ضرر کرد و به واحد ۱۳۴۹ رسید و شاخص سهام تکنولوژی نزدک ۱۶واحد یا ۶۷/۰درصد از دست داد و به واحد ۲۳۰۶ رسید. همچنین ارزش اوراق بهادار دولتی تنزل کرد. لرزش والاستریت به بازارهای آسیایی و به ویژه توکیو هم سرایت کرد و افزایش قیمت نفت و مواد خام باعث تنزل شاخص سهام در بازار سهام توکیو شد. علاوه بر این انتشار گزارشی درباره احتمال کاهش میزان فروش کمپانیهای ژاپنی در سال ۲۰۰۸ یکی دیگر از دلایل کسادی بازار سهام توکیو شد. شاخص سهام نیکی ۱۰۶واحد یا ۷۷/۰درصد از دست داد و به واحد ۱۳۶۵۲ رسید. شاخص سهام توپیکس هم ۱۱ واحد یا ۸۴/۰درصد ضرر کرد و به واحد ۱۳۳۴ رسید. در اروپا شاخصهای سهام پس از یک روز پررونق در روز دوشنبه، روز سهشنبه را با سود محدود به پایان بردند. شاخص سهام FTSE لندن ۳۴/۰درصد به دست آورد. داکس آلمان ۵۰/۰درصد ترقی کرد و شاخص CAC-۴۰ فرانسه ۴۹/۰درصد سود جمع کرد. بازارها در حالی یک روز کاری دیگر را به پایان بردند که نگرانی از افزایش قیمت کالاها مانند نفت و طلا برنگرانیهای آنها درباره وضع بخش مالی اقتصاد و موسسات بانکی افزوده شد. والاستریت ژورنال در روز سهشنبه گزارشی از ضرر موسسه لمانبرادرز منتشر کرد و باعث تنزل ۳۵/۱دلاری قیمت سهام این کمپانی شد. در بازار معاملات ارزی ارزش دلار در برابر ارزهای رقیب تنزل یافت. هر یورو روز چهارشنبه به ازای ۴۷۲۶/۱دلار معامله شد که نسبت به روز قبل در نیویورک که هر یورو به ازای ۴۷۲۱/۱ دلار معامله شده بود، ارزش دلار کاهش نشان میدهد. نرخ برابری ین در برابر دلار به ازای هر دلار ۷۶/۱۰۷ ین بود.
ارسال نظر