گروه بین‌الملل- به نظر می‌رسد پیامدهای استقلال کوزوو از صربستان خیلی زودتر از آنچه تصور می‌شد دامن حامیان این استقلال را گرفته است. در اولین موج پس از این استقلال یک جانبه که با حمایت کشورهای اروپایی صورت گرفت دولت اسکاتلند خواستار جدا شدن از پیکره امپراتوری بریتانیا شد. به گزارش خبرگزاری فرانسه الکس سالموند رییس دولت اسکاتلند استقلال این کشور از بریتانیا را سبب کاهش تنش‌ها و بهتر شدن روابط دو طرف عنوان کرد. به اعتقاد این سیاستمدار هم اکنون بسیاری از مردم اسکاتلند دیگر علاقه‌ای به قیمومیت دولت انگلیس در این کشور ندارند و ترجیح می‌دهند به عنوان یک کشور کاملا مجزا و مستقل در عرصه جهانی حضور داشته باشند. الکس سالموند در گفت‌وگوی خود با خبرگزاری فرانسه از همه‌پرسی به عنوان بهترین راه‌ برای سنجش اینکه آیا اسکاتلندی‌ها به استقلال تمایل دارند یا خیر یاد کرد. وی در ادامه اعلام کرد که این همه پرسی در سال ۲۰۱۰ برگزار خواهد شد.

وی افزود: روابط انگلیس و اسکاتلند پس از استقلال بسیار بهبود خواهد یافت و اگرچه انگلیس یک مستاجر را از دست خواهد داد، اما یک همسایه خوب پیدا خواهد کرد.

وی زمان انجام همه‌پرسی را سال ۲۰۱۰ اعلام کرد و گفت: روابط انگلیس و اسکاتلند با استقلال این منطقه از انگلیس بهتر خواهد شد.

وی در ادامه به تنش‌های موجود بین این دو منطقه در مرزهای شمالی و جنوبی اشاره کرد و گفت: روابط دو طرفی که با هم برابرند از روابط دو طرفی که در آن یک طرف به دیگری وابسته است، بهتر خواهد بود.

بلافاصله پس از اعلام استقلال کوزوو دو منطقه اوستیای جنوبی و آبخازیا از استان‌های گرجستان نیز تاکید کردند که درصدد اعلام استقلال خود هستند. روسیه پیشتر بارها اعلام کرده بود که استقلال کوزوو می‌تواند رویه‌ای برای اعلام استقلال در دیگر مناطق باشد.

واکلادو کلاوس، رییس‌جمهوری چک نیز در واکنش به اعلام استقلال کوزوو تصریح کرد که این استقلال تاثیرات و پیامدهای ناگواری خواهد داشت.