تندر ۹۰ گازسوز شد
پس از اعلام ستاد تبصره ۱۳ مبنیبر ممنوعیت شمارهگذاری خودروهای سواری و وانت وارداتی و تولید داخل با مصرف سوخت بیش از ۶لیتر در ۱۰۰ کیلومتر در سیکل ترکیبی از ابتدای مردادماه، تولید برخی محصولات داخلی و خودروهای تحت لیسانس که توسط خودروسازان داخلی تولید میشوند تحتشعاع قرار گرفت.
مژگان میرزایی
پس از اعلام ستاد تبصره ۱۳ مبنیبر ممنوعیت شمارهگذاری خودروهای سواری و وانت وارداتی و تولید داخل با مصرف سوخت بیش از ۶لیتر در ۱۰۰ کیلومتر در سیکل ترکیبی از ابتدای مردادماه، تولید برخی محصولات داخلی و خودروهای تحت لیسانس که توسط خودروسازان داخلی تولید میشوند تحتشعاع قرار گرفت. گازسوز کردن محصولات تولیدی از سوی خودروسازان شاید تنها راهکاری بود که خودروسازان میتوانستند به واسطه آن از سد ممنوعیت شمارهگذاری خودروهای تولیدی خود عبور کنند اما علاوهبر مشکل کمبود کیت و کپسول خودروسازان با مشکل گازسوز کردن خودروهای تحت لیسانس نیز مواجه بودند.
در حال حاضر خودروهای همچون رونیز، سرانزا، موسو، آوانته، GOL، وانتنیسان، ماکسیما، ورنا MVM ، مزدا و تندر ۹۰ تحت لیسانس شرکت مادر در ایران تولید میشوند که براساس آمار ارائه شده از سوی سازمان بهینهسازی مصرف سوخت به غیر از MVM و GOL مصرف سوخت سایر خودروها به در سیکل ترکیبی در ۱۰۰کیلومتر بیش از ۷لیتر است. بالا بودن میزان مصرف سوخت این خودروها آنها را در سد ممنوعیت شمارهگذاری گرفتار میکند. بالا بودن میزان مصرف سوخت این خودروها شرکتهای خودروساز را ملزم به گازسوز کردن آنها میکند که این امر نیز منوط به رضایت شرکتهای مادر است.
هماکنون و براساس اعلام شرکت پارسخودرو شرکت نیسان با گازسوز کردن محصولات تولیدی خود در ایران موافقت کرده و خودروهای تولیدی این شرکت پس از کسب استانداردهای موردنیاز به صورت گازسوز وارد بازار خواهند شد.
پس از شرکت نیسان شرکت رنو نیز که در حال حاضر تولید خودروی تندر ۹۰ را به صورت مشترک در دو شرکت ایرانخودرو پارسخودرو بر عهده دارد با گاز سوز کردن این محصول موافقت کرده است و گازسوز کردن این محصول که در ابتدا در ایرانخودرو شروع شد. هفته گذشته در شرکت پارسخودرو نیز آغاز شد.
برخلاف شرکت رنو نیسان که با گازسوز کردن محصولات خود در ایران موافقت کرده است شرکت پژو سیتروئن شرایط گارانتی زانتیا را پس از گازسوز شدن نپذیرفته است. در همین حال گازسوز کردن محصولات مزدا نیز در ابهام قرار دارد و تاکنون این شرکت هیچ پاسخی مبنی بر گازسوز کردن محصولات خود در ایران ارائه نکرده است.
تست تندر-۹۰ دوگانه سوز در آلمان
چهارشنبه گذشته اولین خودروی تندر-۹۰ دوگانهسوز شرکت پارسخودرو رونمایی شد و مسوولان این شرکت در این مراسم خبر از تولید انبوه این محصول در آیندهای نزدیک دادند.
امیربهمن پذیرا، مدیر مهندسی و تحقیقات پارسخودرو در مراسم رونمایی اولین خودروی دوگانهسوز تندر-۹۰ با اشاره به اینکه این خودرو تمام استانداردهای مورد نیاز را کسب کرده است عنوان کرد: کلیه خودروها برای دوگانهسوز شدن باید دو استاندارد R۱۱۰ و R۱۱۵ که مربوط به استاندارد قطعات و استانداردهای مونتاژ است را پاس کنند که تندر-۹۰ تاکنون توانسته علاوه بر این دو استاندارد ، استانداردهای آلایندگی و استاندارد تصادف را نیز پاس کند.
پس از الزام به صادرات ۲۰درصدی محصولات تندر-۹۰ تولیدی در ایران توسط شرکت رنو مسوولان الزام به گازسوز کردن این محصول را نیز به مفاد قرارداد
تندر-۹۰ افزودند و شرکت رنو علاوه بر صادرات ۲۰درصدی تندر-۹۰ با گازسوز کردن این محصول در ایران موافقت کرد.
مدیر پروژه CNG شرکت پارسخودرو در این خصوص اظهار داشت: یکی از الزامات قرارداد ایران با رنو دوگانهسوز کردن خودرو تندر-۹۰ بود که شرکت رنو با این الزام موافقت کرد و بر این اساس از ابتدای سال ۲۰۰۶ پروژه دوگانهسوز کردن تندر-۹۰ آغاز شد و موسسه استاندارد نیز استانداردهای این خودرو را برای دوگانهسوز شدن پذیرفت.
در فرآیند دوگانهسوز شدن، موتور خودرو با افت توان ۲۰ الی ۳۰درصدی مواجه میشود همچنین علاوه بر افت توان موتور برخی قطعات خودرو نیز به مرور زمان با مشکل خوردگی مواجه میشوند که این امر منجر به وجود آمدن مشکلات بسیاری برای خودروهای دوگانه سوز میشود.
پذیرا خودروی CNG سوز تندر - ۹۰ را دارای کمترین افت توان نسبت به خودروهای گازسوز کشور دانست و تصریح کرد: افت توان خودروی تندر - ۹۰ پس از گاز سوز شدن ۱۵درصد است در حالی که افت توان خودروهای گازسوز فعلی کشور ۲۰ الی ۳۰درصد است. مدیر پروژه CNG تندر - ۹۰ در ادامه افزود: تمام مراحل طراحی گازسوز کردن تندر - ۹۰ توسط شرکت رنو صورت پذیرفته و همچنین این خودرو تمام مراحل تست گاز سوز کردن را در آلمان طی کرده و مورد تایید این شرکت قرار گرفته است.
وی با بیان این که موتور تندر - ۹۰ گازسوز همان موتور K۴M است که گازسوز شده است اظهار داشت: موتور این خودرو K۴M با پایه بنزین سوز است که تغییرات اساسی بر روی آن صورت پذیرفته است تا توان دوگانه سوز شدن را داشته باشد.
پذیرا در خصوص طی مسافت خودروی تندر - ۹۰ دوگانه سوز عنوان کرد: تندر - ۹۰ دوگانه سوز قادر به طی مسافت طولانی بدون نیاز به تزریق سوخت است و تا مسیر ۹۲۰ کیلومتر نیازی به توقف در جایگاههای سوخت ندارد.
وی در ادامه تصریح کرد: مخزن گاز تندر - ۹۰، ۸۳ لیتر است که یکی از پرحجمترین مخازن گاز خودرو در کشور است.
محصولات نیسان استاندارد خودروهای دوگانه سوز را کسب کردند
شرکت پارس خودرو، درحالحاضر علاوه بر تولید برخی محصولات داخلی و خودروی تندر - ۹۰ که تحت لیسانس شرکت رنو صورت میپذیرد برخی محصولات نیسان را نیز به صورت تحت لیسانس در کشور به تولید میرساند.
پس از اعلام ستاد تبصره ۱۳ مبنی بر عدم شمارهگذاری خودروهای با مصرف سوخت بیش از ۶ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر در سیکل ترکیبی شرکت نیسان اولین شرکتی بود که با دو گانه سوز شدن محصولات خود در ایران موافقت کرد.
مدیر مهندسی و تحقیقات پارس خودرو در گفتوگو با خبرنگار ما در خصوص آخرین وضعیت دوگانه سوز کردن محصولات نیسان گفت: علاوه بر ال - ۹۰ گازسوز کردن محصولات نیسان را نیز آغاز کردهایم و در حال آماده کردن بدنه محصولات نیسان برای دوگانه سوز شدن هستیم.
وی در ادامه تصریح کرد: رونیز و پیکاپ استانداردهای آلایندگی و یورو ۲ را پاس کردهاند و هیچ مشکلی برای گاز سوز شدن آنها وجود ندارد.پذیرا در خصوص این که خودروهای دوگانه سوز توسط چه موسسهای تست میشوند اظهار داشت: تست خودروها توسط موسسه استاندارد صورت میپذیرد و پس از انجام تستهای آلایندگی، پیدایش و تست ضربه خودروها مجوز دوگانه سوز شدن را دریافت میکنند.
ارسال نظر