جنبش کاهش قیمت ها به کجا میرود؟
گروه خودرو- خودروسازان سال ۹۱ را در حالی با فراز و نشیبهای فراوان پشت سر گذاشتند که به نظر میرسد این مشکلات در سال جدید نیز با خودروسازان همراه باشد. هرچند تعطیلات سال نو مکثی کوتاه در میان انبوه مشکلات خودروسازان بود، اما حالا تعطیلات تمام شده است و انتظار مشتریان بازار برای روشن شدن تکلیف قیمت خودرو همچنان ادامه دارد. حال باید دید شورای رقابت بالاخره چه زمانی قیمتهای نهایی را اعلام خواهد کرد و در صورت اعلام نهایی قیمتها آیا خودروسازان به مصوبات شورای رقابت عمل خواهند کرد؟
چراکه پیش از این دبیر انجمن خودروسازان ایران صراحتا اعلام کرده که اگر دستورالعمل شورای رقابت مبتنی بر کاهش قیمتها باشد، خودروسازان به آن عمل نخواهند کرد. احمد نعمتبخش در حالی این تصمیم (عدم کاهش قیمتها توسط خودروسازان) را با سرنوشت ۸۰۰ هزار پرسنل مشغول در صنعت خودروسازی مرتبط میداند که هزاران مصرفکننده خودرو هنوز نتوانستهاند قیمت برخی از خودروها را که تا ۱۰۰ درصد نیز افزایش یافت هضم کنند.
هرچند برخی مشتریان بازار خودرو طی ماه گذشته و با وجود نزدیک شدن به پایان سال دست از خرید کشیدند، اما با توجه به اظهار نظر های مختلف، به نظر میرسد که خودروسازان همچنان بر قیمتهای خود پافشاری کنند.
اما مقارن شدن تعیین قیمت خودرو با آخرین روزهای کاری سال ۹۱ کار شورای رقابت را کمی سخت کرد، تا آنجا که آخرین جلسه شورای رقابت با اعضای کمیسیون اصل ۹۰ برای بررسی قیمتها تشکیل نشد.
حال باید دید رییسجمهور، که جنبش کاهش قیمتها را از یک برنامه تلویزیونی آغاز کرد و حالا هم اختیار تام را برای تعیین قیمتها به شورای رقابت داده است، قصد دارد چگونه این جنبش را اداره کند و به پایان برساند.
از طرفی با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری و اهمیتی که صنعت خودرو به عنوان یکی از صنایع مهم و تاثیرگذار کشور دارد، باید دید طی ماههای باقیمانده تا پایان دولت دهم، سیاستهای دولت صنعت خودرو را به کدام سو میبرد، به سمت کاهش قیمتها یا تثبیت قیمتهای فعلی؟
ارسال نظر