«سورن» اردیبهشت ماه ثبت نام می‌شود

شرکت ایران‌خودرو پس از تولید اولین خودروی سمند همه ساله اقدام به طراحی و تولید سمند جدید می‌کند تا به این وسیله هم بتواند بازار داخلی این خودرو را حفظ کند و هم بتواند به بازارهای جهانی راه پیدا کنند. پس از تولید سمند معمولی، سمند ۸۵ و سمندLX ایران‌خودرو اقدام به تولید سمند سورن کرد که به گفته مسوولان این شرکت این خودرو یکی از پیشرفته‌ترین محصولات ایران‌خودرو است.

تزئینات داخلی خودرو سورن تفاوتی با سمندهای مدل قبل ندارد تنها تفاوت طراحی فرمان آن است، در عین حال ستون فرمان ‌سمند سورن از نوع تلسکوپی است که در تصادفات از جلو به طور خودکار جمع شده و مانع از وارد شدن آسیب به راننده می‌شود.

ایربک، جی پی اس (مکان یاب الکترونیکی) و سیستم صوتی چند رسانه‌ای از جمله آپشین‌هایی است که سمند سورن به آنها مجهز شده است.

نوع موتور سورن تیپ یک XU۷JPL۳ بوده و دارای ۴ سیلندر است. حجم موتور این خودرو یک‌هزار و ۷۶۱ سی سی و حداکثر قدرت آن ۱۰۰ اسب بخار است.

این خودرو در خصوص فاکتور آلایندگی دارای استاندارد یورو ۲ بوده و حداکثر سرعت آن به ۱۸۵کیلومتر در ساعت می‌رسد، ترمز این خودرو ای بی اس بوده و مصرف سوخت این خودرو در شهر و جاده ۵/۸ لیتردرصد کیلومتر و در بزرگراه ۸/۶ لیتردرصد کیلومتر است.

وزن سورن تیپ یک‌هزار و ۲۲۰کیلوگرم، طول آن ۴ و نیم متر، عرض آن ۷/۱ متر و ارتفاع آن ۴/۱ متر است و ظرفیت صندوق عقب این خودرو ۵۰۰ لیتر پیش‌بینی شده ‌است.

منوچهر منطقی، مدیر عامل ایران‌خودرو در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس در مراسم افتتاح خط تولید گراند ویتارا در خصوص عرضه سمند سورن به بازار اظهار داشت: ایران‌خودرو شرایط پیش فروش سمند سورن را در دو هفته اول اردیبهشت ماه اعلام می‌کند و این خودرو اواخر خرداد ماه به بازار عرضه خواهد شد.

وی تصریح کرد: محاسبه قیمت سورن کار مشکلی نیست زیرا این خودرو یک میلیون تومان بیشتر از قیمت سمند LX سال به بازار می‌آید.

منطقی گفت: تاملی که برای عرضه سورن به بازار صورت می‌گیرد به این دلیل است که امکانات کافی برای ارائه مناسب خدمات پس از فروش این خودرو را فراهم کنیم.

وی به ضرورت کیفیت برتر خدمات پس از فروش سمند سورن تاکید کرد و افزود: ایران خودرو این خودرو را برای بازارهای صادراتی طراحی کرده است و برای ما سطح کیفیت این خودرو بسیار مهم است. طراحی رخ سمند سورن به خودرو آئودی و طراحی عقب آن به خودرو بی. ام. و شباهت دارد.

راه اندازی خط تولید در تبریز و فارس

منطقی همچنین در مراسم کلنگ‌زنی شهرک صنعتی خودرو شمال شرق (خراسان)، اظهار داشت: ایران خودرو در استراتژی ده ساله خود که از سال ۸۱ آغاز شده هدف خود را جهانی شدن تعریف کرد.

وی خاطرنشان کرد: چشم انداز سال۹۴ را کسب یک‌درصد از بازار تولید خودرو دنیا و یک‌درصد از بازار قطعات خودرو به ارزش دومیلیارد دلار پیش‌بینی کردیم.

منطقی افزود: وزارت صنایع در برنامه چشم انداز ۲۰میلیارد صادرات از محل قطعه سازی و تولید خودرو پیش‌بینی کرده است که ما در صددیم ۱۵میلیارد دلار از این چشم‌انداز را سهم ایران خودرو کنیم.

مدیرعامل ایران‌خودرو پیشرفت در زمینه تکنولوژی‌های سلامت را از دیگر اهداف ایران خودرو برشمرد و توضیح داد: بر این اساس خودروهای گازسوز را طراحی کردیم و الکترونیک خودرو را نیز در برنامه خود داریم. وی افزایش حجم تولید خودرو و قطعه را دو اقدام لازم در این راستا برشمرد و افزود: تصمیم گرفته‌ایم با سرمایه بخش خصوصی سایت‌های تولید خودرو و قطعه را ایجاد کنیم.

منطقی افزود: تصمیم ما در ایجاد ایران خودرو خراسان ایجاد رقابت در تولید و بهبود کیفیت بود و اینکه با ایجاد سایت‌های صنعتی در شهرک‌های صنعتی دنیا بخشی از ظرفیت‌ها را در نقاط مختلف ایران شکل دهیم.

وی همچنین در زمینه دستیابی به تکنولوژی پیشرفته همکاری ایران خودرو با مراکز تحقیقاتی دانشگاه‌های کشور را یادآور شد و افزود: همکاری ایران خودرو با دانشگاه تهران در زمینه تحقیقات CNG از جمله این همکاری‌ها است.

منطقی در توضیح اهداف راه‌اندازی سایت تولید ایران خودرو امسال در بینالود اظهار داشت: بنا داریم بهترین تجارب خود را در ایران‌خودرو خراسان پیاده کنیم و برنامه‌ریزی شده است ایران خودرو خراسان به سایت صادراتی ایران خودرو برای کشورهای آسیای میانه، افغانستان، پاکستان و بنگلادش تبدیل شود.

وی تاکید کرد: با تجارب بدست آمده درصدد هستیم سایت‌هایی را با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در چند منطقه کشور ایجاد کنیم که تبریز اولین سایت و فارس دومین سایت خواهد بود.

مدیرعامل ایران خودرو گفت:‌در تلاشیم دانش و پختگی ایران خودرو را در سراسر کشور ترویج کنیم و یک تمدن صنعتی را به وجود آوریم.