آمریکاییها به آینده بازار خودرو امیدوار شدند
گروه خودرو- به دنبال اجرای طرحهای مختلف در بازار خودروی آمریکا طی ماههای گذشته، فروش خودرو در آمریکا رشد کرد تا اذهان عمومی نسبت به بازگشت رونق به بازار خودرو این کشور امیدوار شود. آن طور که آمارها نشان میدهند، بازار خودرو آمریکا از پیشبینیها پیش افتاده فروش و در آن طی ماه ژوئن امسال، بیش از برآوردهای قبلی شده است.
همین مساله سبب شده که امید به بهبود شرایط اقتصادی در آمریکا بالا برود و کارشناسان و شهروندان آمریکایی امیدوارانه تر به آینده بنگرند.
طبق گزارشهای موجود، فروش خودرو در سه ماه دوم سال ۲۰۱۲ میلادی به گونهای بوده که انتظار میرود مجموع فروش در این سال از مرز ۱۴ میلیون دستگاه بگذرد. این در حالی است که پیشتر پیشبینی شده بود حجم فروش سالانه در آمریکا به مرز ۹/۱۲ میلیون دستگاه برسد.
حال کارشناسان امیدوارند بازار خودرو آمریکا حجم فروش بیش از ۱۴ میلیون را هم تجربه کند که در این صورت باید به بازگشت رونق به این بازار امیدوار بود.
حال این موضوع از جنبه سیاسی نیز به نکتهای مثبت برای دولت ایالات متحده آمریکا و شخص باراک اوباما رییسجمهوری این کشور تبدیل شده است.
به اعتقاد کارشناسان، پیشبینی رشد فروش خودرو در ایالات متحده آمریکا، نشانهای از اثر بخش بودن طرح حمایت از صنعت خودرو در این کشور است و از همین رو سبب شده تا محبوبیت اوباما در کمپینهای انتخاباتی او بیش از گذشته شود.
گفته میشود که این موضوع در نظرسنجیهای انتخاباتی تاثیر گذاشته، به نحوی که اخبار از افزایش شمار طرفداران اوباما حکایت دارد.
در همین حال طرح تازه دولت اوباما برای ادامه روند حمایت از صنعت خودروسازی در سالهای پیش روی میلادی نیز مساله دیگری است که با موافقتهای زیادی مواجه شده است. البته همچون هر طرح دیگری، این طرح تازه نیز مخالفانی دارد که از غیر خصوصی شدن فعالیت خودروسازان و تبدیل شدن آنها به شرکتهای دولتی در صورت تداوم حضور دولت در بخش اقتصادی حمایت میکنند.
«اریک باوم» مدیر مرکز مطالعات بازار خودرو در ایالات متحده آمریکا میگوید: فروش خودرو در سه ماه دوم امسال رشد کرده، ولی این نمیتواند به معنای پایان یافتن روزهای سخت بازار خودرو باشد.
وی ادامه میدهد: باید در نظر داشت که بحران اقتصادی اروپا همچنان ادامه دارد و این مساله میتواند به معنای وقوع شوکی دیگر در اقتصاد این منطقه و به دنبال آن، اقتصاد جهان باشد.
«باوم» میافزاید: نمیتوان به استناد آمار فروش یک فصل برآورد درستی از وضعیت بازار خودروی آمریکا در عرض یک سال ارائه داد، اما با مقایسه آمارهای امسال و سال گذشته، میتوان نشانههای بهبود اقتصادی و صنعتی را به خوبی مشاهده کرد.
گفتههای وی در شرایطی است که طی ماه گذشته میلادی فروش خودروهای جنرال موتورز در آمریکا ۱۶ درصد رشد کرد، حال آنکه نرخ رشد فروش خودروهای کرایسلر برابر با ۲۸ درصد و نرخ رشد فروش نیسان برابر با ۲۰ درصد بوده است.
این در حالی است که نرخ رشد فروش این سه برند در نیمه اول سال ۲۰۱۲ میلادی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب برابر با هفت، شش و هشت درصد بوده است.
کارشناسان صنعت خودرو بر این باورند که بحران اقتصادی کشورهای منطقه یورو و کاهش تقاضا در این کشورها نیز عاملی در جهت رشد فروش در آمریکا و تمرکز بیشتر برندهای خودروسازی روی تقاضا و سلیقه مصرفکنندگان آمریکایی بوده است.
در نیمه اول سال جاری میلادی، فروش خودروهای فورد در آمریکا ۱/۷ درصد رشد کرد، حال آنکه انتظار میرفت نرخ رشد فروش محصولات این برند در بازه مورد بررسی تنها برابر با ۲/۳ درصد باشد.
فورد برترین برند خودروسازی آمریکا معرفی شده که بدون استفاده از حمایتهای مالی دولت و تنها به کمک سیاستهای درست اقتصادی و استفاده از ابزارهای اقتصادی موفق شده سختترین بحران مالی قرن جاری را پشت سر بگذارد.
فورد در گزارش مالی خود نیز از رشد سودآوری در نیمه اول سال جاری خبر داده و طرحهایی برای ورود به بازارهای در حال توسعه دنیا از قبیل برزیل و روسیه ارائه داده است که میتواند سهمش در بازار جهانی را بیشتر کند.
به هر حال خودروسازان آمریکایی در شرایطی رشد فروش را تجربه کردهاند که آسیاییها همچون گذشته گوی سبقت را از آنها ربودهاند.
در این بازه زمانی نرخ رشد فروش محصولات تویوتا در بازار آمریکا ۶۰ درصد و نرخ رشد فروش هیوندایی برابر با ۴۶ درصد بوده است. فروش هوندا و کیا نیز در نیمه اول امسال به ترتیب ۲۳ و ۴۲ درصد افزایش را به خود میبیند. مرکز مطالعات بازار خودروی آمریکا در گزارش اخیر خود به افزایش اعتماد مردم به شرایط اقتصادی اشاره کرد و نوشت: بهبود شرایط اقتصادی سبب شد تا اعتماد مردم به اقتصاد و سیاستهای اقتصادی دوباره احیا شود و آنها به جای پسانداز کردن برای روزهای سخت اقتصادی، هزینه کردن روی کالاهای لوکس و کالاهای مصرفی غیرضروری را از سر بگیرند.
اقتصاد آمریکا سالهای سختی را پشت سر گذاشته و در جریان این سالها بیشتر بازارهای صنعتی از قبیل بازار خودرو با تحولاتی مخرب دست به گریبان بودند، اما با این حال اخباری که از تک تک بازارها به گوش میرسد، نشان میدهد شرایط سخت اقتصادی آمریکا به تدریج در حال پایان یافتن است.
بازار خودرو آمریکا روزگاری بزرگترین در دنیا بود اما بازار چین با استفاده از بحران اقتصادی جهان، گوی سبقت را از آمریکا ربود و هم اکنون بیشترین حجم فروش خودرو را به خود اختصاص داده است.
ارسال نظر