مشکلات خودروسازان با ۲۰۰۰میلیارد تومان قابل حل است؟
جلسه کارگروه حمایت از تولید که اواخر ماه گذشته با حضور محمدرضا رحیمی معاون اول رییسجمهور تشکیل شد، مصوبهای در راستای حمایت دولتی از خودروسازان و قطعهسازان دربرداشت.
گروه خودرو - این طور که پیداست، ظاهرا قرار است تمام مشکلات و بحرانهای صنعت خودرو و قطعهسازی کشور با مصوبه شورای پول و اعتبار مبنی بر پرداخت وام دو هزار میلیاردی به دو شرکت ایران خودرو و سایپا حل شود.
جلسه کارگروه حمایت از تولید که اواخر ماه گذشته با حضور محمدرضا رحیمی معاون اول رییسجمهور تشکیل شد، مصوبهای در راستای حمایت دولتی از خودروسازان و قطعهسازان دربرداشت. پرداخت وام دو هزار میلیارد تومانی به خودروسازان جهت حل مشکلات نقدینگی شرکتهای مذکور و همچنین پرداخت معوقه قطعهسازان از جمله دلایل اصلی تصویب وام یاد شده بود.
حال خودروسازان پرداخت وام ۲۰۰۰ میلیارد تومانی را به منزله ختم تمامی مشکلات خود فرض میکنند. این درحالی است که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، شرکتهای یاد شده جدا از پرداخت معوقات و بدهیهای خود باید این حمایت دولتی را در جهت پیشبرد اهداف سند چشمانداز بکار گیرند، نه اینکه از ۲۰۰۰ میلیارد تنها برای برنامههای کوتاهمدت خود بهره گیرند. شرکت خودروسازی جنرال موتورز در روزهایی که اعلام ورشکستگی کرد و دولت آمریکا با وامی کلان به کمک این شرکت شتافت نه تنها از وام یاد شده برای مقاصد کوتاهمدت استفاده نکرد بلکه حتی توانست به بازسازی این شرکت نیز بپردازد؛ بنابراین پرداخت وام، تنها ملاک نیست بلکه آنچه ملاک است، مدیریت صحیح و استفاده بهینه از وام ۲۰۰۰ میلیاردی است.
در همین زمینه معاون امور صنایع و اقتصادی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در گفتوگو با ایسنا اظهار امیدواری کرده که شورای پول و اعتبار تسهیلات مورد نیاز صنعت خودرو را در زمان مقرر اختصاص دهد. محسن صالحینیا در پاسخ به این پرسش که آیا شورای پول و اعتبار با اختصاص تسهیلات مصوب به صنعت خودرو موافقت خواهد کرد، خاطرنشان کرد: امیدواریم شورای پول و اعتبار با کارشناسی خوب خود و براساس ظرفیتها و پتانسیلهای صنعت خودرو با پرداخت تسهیلات به این بخش موافقت کند.
صالحینیا همچنین تصریح کرده که تسهیلات پرداختی به صنعت خودرو براساس کارشناسی شورای پول و اعتبار تعیین خواهد شد. این تسهیلات در حدی خواهد بود که متناسب با شرایط فعلی و ظرفیت مورد نیاز تولید در صنعت خودرو بتوانیم نقدینگی مورد نیاز را اختصاص دهیم.
ارسال نظر