ایسنا - دبیر ستاد هوای پاک شهرداری تهران با بیان این که تعریف خودروی فرسوده در جهان پنج سال عمر با ۳۰۰ هزار کیلومتر پیمایش است، افزود: این میزان در کشور ما ۳۰ سال است و دو میلیون خودرو که در تهران در حال تردد هستند، قبل از سال ۸۲ تولید شده‌اند و عملا خودرو فرسوده محسوب می‌شوند.

وحید نوروزی، یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های این ستاد را آموزش، اطلاع‌رسانی و حساسیت‌سازی در جامعه برشمرد و گفت: هر چند اهرم قانونی در اختیار نداریم، ولی برای نمونه بارها گفته‌ایم و باز هم فریاد می‌زنیم که به دلیل برداشتن محفظه جذب بخار بنزین خودروها به وسیله خودروسازان، آلاینده‌ای به نام «بنزن» هر روز وارد هوای تهران می‌شود که سم مطلق است و سرطان‌زا بودن آن به اثبات رسیده است.

وی با اشاره به این که در کشور ما چون خودروساز بی‌رقیب است، صدور استاندارد‌ها و تولید نیز از سوی خودروساز صورت می‌گیرد، اظهار کرد: با اعمال سیاست‌های غلط باعث شده‌ایم خودروهای استاندارد روز دنیا نتوانند وارد کشور شوند؛ چراکه در بخش ورود خودرو بسیار سخت‌گیرانه عمل می‌کنیم و مردم محکوم به استفاده از خودروهای داخلی هستند.

نوروزی با بیان این که در خوش‌بینانه‌ترین حالت یک میلیون نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم از صنعت خودروسازی درآمد کسب می‌کنند، اضافه کرد: با انحصاری کردن صنعت خودروسازی منافع ۷۳ میلیون ایرانی را فدای منفعت این یک میلیون نفر کرده‌ایم و این در حالی است که خودروسازان هیچ مسوولیتی در قبال تولیدات خود ندارند.

نوروزی مصرف بالای سوخت در خودروهای فرسوده را یکی از مهم‌ترین عوامل آلودگی هوای تهران اعلام کرد و گفت: اساس سهمیه‌بندی سوخت در کشور کاهش مصرف و مدیریت مصرف سوخت بود، اما برای از رده خارج کردن خودروهای فرسوده که پنج برابر خودروهای استاندارد مصرف سوخت دارند، کاری انجام نمی‌شود.