واحد مرکزی خبر - معاون وزیر نفت در امور فناوری و مهندسی، مصرف انرژی در بخش حمل‌و‌نقل کشور روز گذشته در هفتمین همایش ملی انرژی مصرف سوخت خودروها در کشور را فاجعه‌آمیز خواند و گفت: حدود ۲۲ درصد ناوگان حمل‌و‌نقل کشور را خودروهای بالای ۲۰ سال عمر تشکیل می‌دهند که علاوه بر آلودگی‌ها، مصرف‌کننده بیش از ۴۵ درصد انرژی نیز هستند.

حمدالله محمد‌نژاد با بیان اینکه وزارت نفت برنامه سه ساله برای خروج خودروهای فرسوده پیشنهاد داده بود افزود: در

سی سال گذشته جمعیت کشور حدود دو برابر شده، در حالی که میزان مصرف بنزین ۳ برابر شده است.

وی گفت: رشد جهانی بنزین در سال‌های گذشته حدود ۲ درصد و در ایران ۱۰ درصد بوده است که اگر سامانه کارت سوخت پیش‌بینی نمی‌شد، بحران دیگری داشتیم و هم‌اکنون به جای ۶۴ میلیون لیتر، بین ۸۶ تا ۹۰ میلیون لیتر در روز مصرف داشتیم.

محمدنژاد با بیان اینکه ایران، یکی از کشورهای پرمصرف انرژی در دنیا است افزود: در حالی که در دنیا سبد سوختی شامل نفت ۳۴ درصد، زغال‌سنگ ۲۹ درصد، گاز ۲۴ درصد و بقیه حامل‌ها مانند هسته‌ای، برقابی و غیره بیش از ۱۰درصد است در ایران نفت ۴۳ درصد و گاز ۵۵ درصد و سایر حامل‌ها حدود ۲ درصد را تشکیل می‌دهد.

محمد‌نژاد گفت: در زمستان سال‌های ۸۵، ۸۶ و ۸۷ با کمبود گاز مواجه شدیم و به طور متوسط حدود ۷۰ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت کردیم این در حالی است که کشور دغدغه‌های زیادی از جمله رفع اشتغال جوانان دارد.

وی افزود: در مجامع و کنفرانس‌های بین‌المللی وقتی بحث شدت مصرف انرژی می‌شود، خجالت می‌کشیم زیرا شرایط شدت مصرف انرژی در کشور ما بسیار بحرانی است.

محمد‌نژاد با بیان اینکه اصلاح شدت مصرف انرژی را باید از خود وزارتخانه‌ها آغاز کرد گفت: در حال حاضر پژوی ۴۰۵ در فرانسه با ۵ و نیم لیتر تولید، اما در ایران با ۱۱ لیتر (در هر ۱۰۰ کیلومتر) تحویل مشتری می‌شود.