حمایت وزیر صنایع از خودروسازان خصوصی
گروه خودرو- اظهارات وزیر صنایع در مراسم افتتاح خط تولید فیات سیینا مبنی بر حضور هرچه بیشتر و موثرتر بخش خصوصی در خودروسازی کشور و کمک کیفی این بخش به خودروسازان دولتی، اگرچه امیدوارکننده به نظر میرسد اما به اعتقاد کارشناسان، تحقق این موضوع نیازمند الزامات و اقداماتی اساسی است.
در حال حاضر، تولیدات خودروسازان بخش خصوصی با وجود آنکه در سبد خودروهای با کیفیت کشور قرار دارد اما به هیچ وجه تیراژ مناسب و درخور توجهی ندارد و همین موضوع هیچ گاه اجازه نداده که رقابتی میان آنها با ایران خودرو و سایپا ایجاد شود.
این نبود رقابت، در واقع از رشد نیافتن بخش خصوصی و یا به عبارت بهتر اجازه ندادن به رشد این بخش، نشات گرفته و حال که وزارت صنایع از حضور بیشتر و موثرتر خصوصیها در صنعت خودرو حمایت کرده، باید ابتدا دید موانع رشد آنها چیست و برای رفع این موانع چه باید کرد؟
در حال حاضر، آنچه که از سوی کارشناسان به عنوان مشکل اصلی خودروسازان بخش خصوص از آن یاد میشود، مسائل مالی و موانع گشایش اعتبارات (LC) است، به نحوی که بانکهای داخلی و خارجی به دلیل اینکه بخش خصوصی صنعت خودرو کشور به عکس ایران خودرو و سایپا، از پشتوانه محکمیبرخوردار نیست، نه تنها گشایش اعتبارات آنها را به این راحتیها انجام نمیدهد بلکه در زمینه پرداخت وام و تسهیلات نیز به بخش خصوصی اطمینان ندارد.
از این رو به نظر میرسد که پرداخت تسهیلات بانکی و همچنین اعتماد بیشتر به خودروسازان بخش خصوص از سوی بانکها، یکی از راهکارهای اصلی برای رشد و حضور هرچه بیشتر آنها در خودروسازی ایران است.
از آن سو البته وزارت صنایع نیز که هم اکنون حمایت خود را از خودروسازان خصوصی و کیفیت تولید آنها اعلام کرده، میتواند با تصویب قوانین و یا پیگیری تصویب آنها، به رشد تولید و افزایش تیراژ محصولات بخش خصوصی کمک کند. از جمله اینها میتوان به کاهش تعرفه واردات قطعات فول CKD اشاره کرد.
به اعتقاد کارشناسان با کاهش این تعرفه که هماکنون برای خودروسازان بخش خصوصی ۶۴ درصد است، هزینههای تولید خودرو در بخش خصوصی پایین آمده و به تبع آن، تیراژ نیز افزایش مییابد. این افزایش تیراژ نیز خود به خود، رقابتی البته هر چند نسبی را در بازار خودرو کشور ایجاد میکند و بدین گونه میتوان به حضور پررنگ تر خودروسازان خصوصی در خودروسازی ایران امیدوار بود.
ارسال نظر