فورد را حفظ کنید

مونا مشهدی رجبی

اولین خودرو ساخت فورد

با وجود اینکه شمار زیادی از خودروسازان و تحلیلگران اقتصادی اعلام کرده‌اند که سخت‌ترین روزهای بازار خودروی آمریکا به پایان رسیده است ولی شواهد و قراینی دال بر تداوم این روزهای بحرانی به چشم می‌خورد.

طبق گزارش‌های موجود در روز ۱۵ دسامبر سال ۲۰۰۹ میلادی یعنی در آخرین روزهای سال، بیل فورد مدیر ارشد اجرایی و یکی از اعضای کلیدی هیات‌مدیره شرکت فورد موتورز آمریکا ملاقاتی بااعضای کلیدی دولت باراک اوباما رییس‌جمهوری این کشور داشت. وی در این ملاقات از دولت آمریکا خواست تا به حمایت‌های خود از صنعت خودروسازی ادامه دهد و به دلیل بهبود نسبی شرایط کمک‌های مالی را متوقف نکند.

وی در این مورد گفت: در یک سال گذشته دولت میلیاردها دلار به جنرال موتورز و کرایسلر کمک کرد تا مانع از ورشکستگی کامل و بر کنار شدن آنها از صحنه صنعتی و اقتصادی آمریکا شود. ولی فورد موتورز از دولت کمکی دریافت نکرد.

بیل فورد در مورد دلیل عدم دریافت کمک مالی از دولت در سال‌های گذشته گفت: شرکت فورد موتورز شرایط مالی مساعدی داشت و می‌توانست هزینه‌های جاری خود را تامین کند؛ بنابراین تصمیم گرفتیم بدون استفاده از منابع مالی دولتی به اجرای مسوولیت خود در اقتصاد بپردازیم.

وی در ادامه تاکید کرد: ولی هم‌اکنون منابع مالی فورد موتورز هم به پایان رسیده است و اگر دولت از این خودروساز بومی حمایت نکند شاهد خروج تدریجی این شرکت از صحنه اقتصادی خواهد بود.

بیل فورد از اوباما خواست تا اعتبارت لازم را در اختیار این شرکت قرار دهد و در مقابل تضمین کرد که از این منابع مالی برای حمایت از دو خودروساز آسیب دیده و رشد بازار آن دو خودروساز بهره خواهد بود. وی ادامه داد : در صورتی که این منابع مالی به ما داده شود فورد می‌تواند بدهی‌های کلان خود را به قطعه سازان بازپرداخت کند و مانع از ورشکستگی و آسیب دیدن آنها در جریان بحران اقتصادی شود.

بیل فورد به همراه خود فهرستی از پیشنهادات شرکت را برای رییس‌جمهور برده بود. این فهرست که نتیجه بیشتر از یک سال تلاش و مطالعه گروه تحقیق و توسعه فورد بود، استراتژی‌های ضروری برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و حرکت سریع صنعت خودروسازی دنیا در جهت تبدیل شدن به یک صنعت

غیرآلاینده را در خود جای داده بود.

در سال گذشته دولت آمریکا بودجه‌ای برای توسعه فعالیت‌های تحقیق و توسعه و ساخت خودروهای الکتریکی یا خودروهای سبز به برخی از شرکت‌های خودروسازی اختصاص داد و شرکت فورد موتورز تنها خودروساز آمریکایی بود که توانست از این کمک استفاده کند.

بعد از فورد شرکت نیسان دریافت‌کننده این کمک مالی بود. سال‌ها است که شرکت فورد در آمریکا مشغول خدمت‌رسانی است و خودروهای این شرکت به عنوان خودروی پلیس و اغلب خودروهای دستگاه‌های دولتی و اجرایی در این کشور استفاده می‌شود. این شرکت در سال‌های اخیر مدل‌های متنوع و تازه‌ای را به بازار عرضه کرده است، ولی با وجود استفاده از کمک دولت خبری در مورد خودروی الکتریکی آن شنیده نمی‌شود.

در سال ۲۰۰۹ میلادی فورد تولید‌کننده قوی‌ترین موتور خودروها در آمریکا بود. مطالعات نشان می‌دهد در فهرست ده خودرویی که قوی‌ترین موتور را دارند سه خودروی اول متعلق به شرکت فورد هستند.

این شرکت در سال‌جاری دومین تولید‌کننده خودروهای قابل اعتماد در آمریکا بود و کمترین تعداد شکایت‌ها و آسیب‌های حین رانندگی را در میان تمامی خودروسازان آمریکایی یعنی جی ام و کرایسلر داشت. استوارت لاوسون یکی از تحلیلگران بازار خودرو در سایت ادموندز در این مورد می‌نویسد: فورد موتورز تنها خودروساز قدرتمند آمریکایی است که در صحنه باقی مانده است. از نظر من دولت آمریکا باید از تمامی ابزارهای خود برای مقابله با ورشکستگی آن استفاده کند، در غیر این صورت آسیب‌های جبران‌ناپذیری به صنعت خودروسازی وارد می‌شود.

وی بر این باور است که ورشکستگی دو خودروساز جی ام و کرایسلر سبب کاهش محبوبیت آنها در میان مردم شد و اعتماد مصرف‌کنندگان به این شرکت‌ها کم شده است.

بنابراین تنها خودروساز آمریکایی باقی مانده در بازار که مردم به آن اعتماد دارند فورد است و حفظ آن در برابر مشکلات مالی و اقتصادی دنیا ضروری است.

از طرف دیگر آلن مولالی که بعد از خروج از شرکت جنرال موتورز به عنوان مدیرعامل شرکت فورد مشغول به کار شده است، روز گذشته مکالمه‌ای تلفنی با مدیرعامل دولتی جنرال موتورز داشت و به نظر می‌رسد این مکالمات پیرامون طرح‌هایی بود که فورد تقدیم دولت کرد.

همچنین مولالی که در سال‌های گذشته کمک زیادی برای توسعه جنرال موتورز کرد در مکالمه خود با اد وایتنر مدیرعامل تازه جی ام تاکید کرد شرکت جنرال موتوز نیاز به خلاقیت دارد و در صورتی که از این عامل استفاده نکند، نمی‌تواند جایگاه پیشین خود را در بازار دوباره به دست آورد.

مولالی که سال‌ها سابقه کار در شرکت هواپیما‌سازی بویینگ را داشت و بارها به عنوان مدیر برتر دنیا انتخاب شده است در نظر دارد در مراسم افتتاحیه نمایشگاه خودروی واشنگتن در ژانویه سال‌جاری سخنرانی کند.

مسوول دفتر مولالی به خبرنگاران سایت صنعت خودروسازی آمریکا گفت که در این سخنرانی در مورد چگونگی ارتقای راندمان تولید در صنعت و ارائه خودروهای جدیدتر و با کیفیت‌تر صحبت خواهد شد.