مدیر عامل سایپا دیزل در واکنش به بحران خودروهای تجاری در کشور
تولید را خود خواسته کاهش دادیم
با شدت گرفتن بحران جهانی و همراه آن، کاهش تیراژ خودروهای تجاری در دنیا، تولید این خودروها در داخل کشور کاهش چشمگیری یافت، به طوری که خودروهای تجاری بر خلاف خودروهای سواری پس از بحران مذکور، افزایش چند میلیونی را در بازار تجربه کرد.
مژگان میرزایی
با شدت گرفتن بحران جهانی و همراه آن، کاهش تیراژ خودروهای تجاری در دنیا، تولید این خودروها در داخل کشور کاهش چشمگیری یافت، به طوری که خودروهای تجاری بر خلاف خودروهای سواری پس از بحران مذکور، افزایش چند میلیونی را در بازار تجربه کرد.
بر اساس آمار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، تولید خودروهای تجاری در سه ماه ابتدایی سال جاری با افت بسیاری همراه بوده است، به طوری که طی این مدت شرکت سایپا دیزل افت تولید ۶۵درصدی را در مقایسه با مدت مشابه سال قبل تجربه کرده است.
بر اساس این آمار در سه ماه ابتدایی سال جاری شرکت سایپا دیزل در مجموع ۸۷۳ دستگاه انواع خودروی تجاری به تولید رساند که این امر بیانگر اوضاع نامساعد تولید خودروهای تجاری در این شرکت است.
هرچند آمار اعلام شده مبنی بر کاهش تیراژ تولید، مورد پذیرش مسوول بازاریابی و فروش شرکت سایپا دیزل نبوده به طوری که وی معتقد است که نه تنها این شرکت کاهش تیراژ نداشته بلکه با افزایش تیراژ تولید نیز مواجه بوده است، اما علی ملک مدیر عامل این شرکت، با تایید کاهش تیراژ تولید طی چند ماه گذشته معتقد است که کاهش تولید به دلیل شرایط اقتصادی و کاهش تقاضا برای خودروهای تجاری بوده است. علی ملک در حاشیه همایش تقدیر از مشتریان نمونه سایپادیزل که پنج شنبه گذشته در هتل المپیک برگزار شد، با اشاره به کاهش تیراژ تولید خودروهای تجاری اظهار داشت: کاهش تولید خودروهای تجاری به خواست خود شرکت بوده است. وی در خصوص دلایل کاهش تیراژ تولید خودروهای تجاری اظهار داشت: کاهش تولید، حاصل مشکلات اقتصادی مربوط به پایان سال گذشته است که مهمترین آن نیزمربوط به سیستم انقباضی بانکها و عدم فعالیت لیزینگها بوده است که این عوامل به بازار شوک وارد کرد و موجب شد تا خودروسازان کاهش تولید را در دستور کار قرار دهند.
ملک در ادامه با اشاره به اینکه علاوه بر مشکلات اقتصادی، انتخابات نیز در روند تولید تاثیرگذار بوده است، میگوید: معمولا دو تا سه ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری نیز همیشه شاهد رکود در بازار محصولات تجاری و سنگین بودهایم و به دلیل اینکه شرایط مذکور پیشبینی شده بود برنامه تولید محصولات کاهش یافت تا با مازاد موجودی محصول در بازار مواجه نشویم.
ملک در ادامه از پیش بینی تولید بیش از هشتهزار دستگاه انواع خودرو سنگین و تجاری این شرکت در سال ۸۸ خبر داد و گفت: این برنامه تولید به شدت محافظه کارانه دیده شده است. به گفته مدیرعامل سایپادیزل با این برنامه تولید هم قصد داریم، گرمی و عطش بازار همواره برای محصولات سنگین و تجاری وجود داشته باشد و هم پاسخ گوی تقاضای بازار
باشیم. وی در عین حال اضافه کرد که در این برنامه کمبود یا عرضه اضافی نیز اتفاق نخواهد افتاد. وی در ادامه اظهار داشت:با این تیراژ تولید میتوانیم علاوه بر پاسخ گویی به نیاز بازار، قیمت خودروهای تجاری را نیز کنترل کنیم.
افزایش قیمت در کار نبوده
کاهش تیراژ تولید خودروهای تجاری طی چند ماه گذشته موجب شد تا عرضه این نوع خودروها پاسخگوی تقاضای موجود در بازار نباشد که این امر موجب شد تا قیمت خودروهای تجاری در بازار افزایش چشمگیری یابد، به طوری که هماکنون قیمت خودروهای تجاری داخلی از ۸۲ تا ۹۲میلیون تومان به ۱۰۰ تا ۱۰۸میلیون تومان رسیده است.
به گفته برخی از کارشناسان محدودیتهای به وجود آمده برای واردات قطعات خودروهای تجاری موجب کاهش تیراژ تولید این خودروها در کشور شده، به همین دلیل هماکنون بازار با کاهش عرضه مواجه است، که این امر منجر به افزایش قیمت خودروهای تجاری در کشور شده است. مدیر عامل شرکت سایپا دیزل در ادامه با اشاره به اینکه گزارشی از افزایش قیمت کامیون نداشتهایم، اظهار داشت: تاکنون گزارشی در این خصوص به ما ارائه نشده است البته خوشحال می شوم قیمتها افزایش داشته باشد و شاهد گرمای بازار باشیم، چراکه زنده بودن تولید منجر به گسترش فعالیت بنگاههای صنعتی و اشتغال زایی می شود. ملک ادامه داد: باید بگویم ما به عنوان تولید کننده نمی توانیم افزایش قیمت داشته باشیم و چنانچه افزایش قیمتی هم در بازار باشد، به دلیل کاهش تولید خودروسازان و مشکلات تولید در انتهای سال گذشته است که با آغاز تولید انبوه محصول، قیمتها به سطح نرمال خود خواهد رسید.
سایپا دیزل را ترجیح میدهم
علاوه بر وضعیت تولید و قیمت خودروهای تجاری مدیر عامل سایپا دیزل در واکنش به شایعه حضور وی در گروه سایپا به عنوان مدیر عاملی نیز اظهار داشت: دوست دارم همچنان در سایپادیزل فعالیت کنم و با کمک همکاران، این شرکت را از شرایط حاکم بر آن نجات دهیم.
شایعه حضور ملک در شرکت سایپا اوایل سال جاری و همزمان با شایعه رفتن بذرپاش مدیر عامل شرکت سایپا به شستا مطرح شد، هرچند در آن زمان موضوع جابحایی در این شرکت به پس از انتخابات موکول شد، اما هم اکنون و با اتمام انتخابات مجددا شایعه جابجایی مدیریتی در شرکتهای خودروساز به گوش میرسد.
علی ملک در خصوص این شایعات نیز گفت: بنده تازه از سفر حج عمره به ایران بازگشتهام و از این شایعات خبری ندارم. وی همچنین در این همایش گفت: تولید و فروش سایپادیزل طی سال گذشته برابر با دو سال قبل (سالهای ۸۵ و ۸۶) این شرکت بوده است.
مدیرعامل سایپادیزل اضافه کرد: هم اکنوندرصد فروش نقدی محصولات سایپادیزل به ۷۵درصد رسیده است. ملک با اشاره به اینکه براساس پیشبینیها هزینه مالی سال ۸۷ سایپا دیزل ۲۸۰میلیارد تومان برآورد شده بود، افزود: با صرفه جویی و افزایش بهرهوری این هزینه به ۱۷۰میلیارد تومان کاهش یافت. وی متذکر شد: طی سال گذشته بهرهوری شرکت سایپادیزل از ۳۳ به ۶۷درصد رسیده است. مدیرعامل سایپادیزل در پایان خاطرنشان کرد: ۳۲۲میلیون تومان بودجه برای طرح خوش حسابی مشتریان شرکت سایپادیزل اختصاص یافته است.
ارسال نظر