حضور وکلا و روسای جنرال موتورز در دادگاه
ورشکستگی جنرالموتورز یک ماهه شد
امروز درست یک ماه از اعلام ورشکستگی جنرال موتورز میگذرد و دستاندرکاران این شرکت هنوز در پی اصلاح شرایط برای بازگشت به بازار هستند.
مونا مشهدی رجبی
امروز درست یک ماه از اعلام ورشکستگی جنرال موتورز میگذرد و دستاندرکاران این شرکت هنوز در پی اصلاح شرایط برای بازگشت به بازار هستند.
بر طبق گزارشهای موجود، امروز صدها وکیل این شرکت به همراه روسا و سهامداران آن به دادگاه ورشکستگی آمریکا میروند تا در خواست فروش داراییهای خود به شرکت جنرال موتورز تازه یا نیو جی ام را مطرح کنند.
طبق گزارشهای منتشر شده توسط دستاندرکاران جنرال موتورز، فروش تولیدات آنها در بازار جهان بیشتر از انتظار بود و این مساله میتواند روند بازگشت این شرکت به سودآوری را تسریع کند.
جنرال موتورز که سالها بزرگترین خودروساز دنیا بود از انتهای سال ۲۰۰۴ میلادی تا کنون همواره کاهش درآمد و سودآوری را تجربه کرد و نتیجه این کاهش درآمد هم حرکت به سمت ورشکستگی مالی بود.
زیان دهی بالای جنرال موتورز در سالهای گذشته سبب شد تا این شرکت حتی برای تامین هزینههای جاری خود نیز با مشکل مواجه شود و درخواست کمک مالی را به دولت بدهد.
دولت این کشور هم بعد از برگزاری جلسات متعدد اعلام کرد، یک سوم مبلغ درخواستی به دو شرکت کرایسلر و جنرال موتورز وام میدهد، پس از این اعلام نظر لابیهای دستاندرکاران جنرال موتورز با مسوولان دولتی آغاز شد و چندین بار طرحهای اصلاح اقتصادی این شرکت به کنگره و وزیر خزانه داری این کشور ارائه شد، ولی این طرحها هم بینتیجه بود.
با گذشت بیش از دو ماه از زمانی که درخواست دریافت وام از دولت مطرح شد، هنوز این خودروساز نتوانسته بود این کمک را دریافت کند.
بعد از ماهها مذاکره و پرداخت صدهاهزار دلار هزینهای که دستاندرکاران بزرگترین خودروساز پرداختند دولت آمریکا برای حمایت مالی از بزرگترین خودروساز شرطهایی گذاشت که کاملا در خلاف جهت سیاستهای اقتصادی گذشته آنها بود.
باراک اوباما که در سخنرانیهای خود بارها تاکید کرده بود این شرکت چارهای جز اعلام ورشکستگی ندارد، دستور دارد تا ریک واگونر مدیر عامل چندین ساله این شرکت برکنار شود و فریتز هندرسون به جای او در راس این شرکت قرار گیرد.
به نظر میرسد این جابجایی مدیر ارشد تنها به این منظور صورت گرفت که دولت یک حامی بزرگ در میان سهامداران عمده بزرگترین خودروساز آمریکایی به دست آورد و با اتکا به آن بیشترین سهم از جنرال موتورز را تصاحب کرد و هم اکنون ۶۰درصد از سهام جی ام به دولت تعلق دارد.
آمارها نشان میدهد در ماه ژوئن سال ۲۰۰۹ میلادی یعنی اولین ماه بعد از اعلام ورشکستکی جنرال موتورز فروش این شرکت بیشتر از برآوردهای قبلی بود.
فریتز هندرسون مدیر عامل تازه جنرال موتورز ضمن ابراز رضایت از فروش و درآمدجنرال موتورز در ماه ژوئن و بعد از اعلام ورشکستگی گفت: «ما در نظر داریم تا کمتر از یک ماه آینده مقتدرانه به بازار باز گردیم و با ساختاری تازه و البته کوچکتر کار خود را از سربگیریم.» جنرال موتورز میتواند بر اساس ماده ۳۶۳ قانون ورشکستگی آمریکا، داراییهای خود را به نیوجیام بفروشد و فعالیت خود را در داراییهای بهتر مثل شورلت و کادیلاک ادامه دهد.
جنرال موتورز طی ۱۱ هفته گذشته ۱۳ کارخانه تولید خود را تعطیل کرده است. تعطیلی این کارخانهها با هدف کاهش تولید و متقاعد کردن دستگاه قضایی برای فروش جنرال موتورز به نیو جی ام صورت گرفته است. بر اساس این گزارش تا کنون ۵۰درصد سهامداران جنرال موتورز از طرح فروش این شرکت به نیو جی ام حمایت کردهاند.
بر اساس این طرح علاوه بر سهم ۶۰ و ۵/۱۲درصدی دولتهای آمریکا و کانادا در شرکت جدید، اتحادیههای کارگری صنعت خودروسازی آمریکا را ۵/۱۷درصد و سایر سهامداران نیز ۱۰درصد سهام شرکت جدید را در اختیار خواهند گرفت.
خبرگزاری فرانسه در گزارش اخیر خود اقدام به بررسی شرایط شرکت جنرال موتورز بعد از گذشت سی روز از اعلام ورشکستگی کرده است.
طبق این گزارش، جنرال موتورز که چهارمین شرکت بزرگ ورشکسته شده در تاریخ آمریکا است، امیدوار است با دریافت تاییدیه دادگاه بتواند این طرح را اجرا کند.
سخنگوی جنرال موتورز بر این باور است اگر جیام نتواند از طرح فروش داراییها به شرکت تازه استفاده کند، روند بازسازی اقتصادی آن کند میشود و بازگشت جنرال موتورز به عرصه فعالیتهای اقتصادی به تعویق میافتد. قرار بر این است روسای جنرال موتورز به همراه وکلای خود در دادگاه حضور پیدا کنند و به سوالات دادگاه در مورد دلیل ارائه این پیشنهاد و چگونگی بازگشت مقتدرانه به اقتصاد سخن بگویند.
برخی بر این باورند این فرایند زمان بر خواهد بود و اگر این سوال و جوابها در روز اول به اتمام نرسد ادامه پیدا میکند. گفته میشود امکان ادامه این روند تا یک هفته نیز وجود دارد و بعد از اتمام آن پاسخ نهایی مشخص میشود.
شرکت خودروسازی کرایسلر هم که اکنون بیشتر از دو ماه از زمان اعلام ورشکستگی آن گذشته است در تکاپوی اصلاح شرایط و بازگشت به بازار است.
کرایسلر بیشترین سهم از داراییهای خود را به شرکت خودروسازی فیات ایتالیا فروخت و بسیاری از واحدهای تولیدی خود را تعطیل کرد. اما همچنان بخشی از داراییهای این شرکت بدون خریدار باقی مانده است و این مساله سبب شد تا کرایسلر نتواند از عهده تامین هزینههای ورشکستگی بر بیاید و همچنان با مشکلات مالی مواجه باشد.
بازوی مالی کرایسلر اعلام کرده است در جریان بازسازی اقتصادی این شرکت شمار نیروهای موجود در کارخانههای مختلف را ۹درصد معادل ۳۰۰ نفر تقلیل میدهد تا هزینهها را بیشتر کاهش دهد.
اجرای این طرح در شرایطی که فروش کرایسلر کمتر از برآوردهایش بود، آسیب زیادی به اقتصاد شرکت خودروسازی کرایسلر وارد آورد. بازوی مالی کرایسلر هم اکنون ۳۴۰۰ کارمند دارد که از نیمه دوم ماه جولای به ۳هزار نفر تقلیل مییابند.
ارسال نظر