گروه خودرو- رییس پلیس راهور ناجا در حالی طی نشست خبری دوشنبه گذشته خود از آمار ۷۰درصدی شماره‌گذاری خودروهای مجهز به ترمز ضد قفل (ABS) در کشور خبر داد که آمارهای موجود و همچنین اظهار نظر مسوولان خودروساز، وجود چنین آماری را رد می‌کند. سردار محمد رویانیان طی این نشست خبری با اشاره به اقدامات صورت گرفته در بخش ایمنی خودروها، عنوان کرد که در حال حاضر ۷۰ درصد از خودروهایی که در کشور شماره‌گذاری می‌شوند به ترمز ضدقفل مجهز هستند. این گفته سردار در حالی است که دبیر انجمن قطعه سازان در گفت‌وگو با خبرنگار ما، تولید و در نتیجه شماره‌گذاری این درصد خودرو ABS دار را در کشور رد کرد و گفت: از آنجا که بخش زیادی از نیاز خودروسازان به ترمز ضدقفل از طریق واردات تامین می‌شود، اصلا امکان تولید ۷۰درصد خودروهای داخلی با این نوع ترمز وجود ندارد.

همچنین رییس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران نیز مجهز بودن ۷۰درصد خودروهای تولید داخل به ترمز ضدقفل را رد کرد و گفت: کاش چنین آماری صحت داشت، اما من به عنوان رییس سازمان استاندارد، تولید ۷۰درصد از خودروهای داخلی با ترمز ضد قفل را تایید نمی‌کنم.

جدای از اظهارات این دو مقام مسوول، آنچه که عجیب بودن آمار شماره گذاری خودروهای مجهز به ترمز ضدقفل را با تردید مواجه می‌کند، این است که اگر خودروسازان ما قادر به تولید این درصد خودرو ABS دار هستند، پس چرا تاریخ اجرای مصوبه دولت مبنی بر تولید تمامی خودروهای داخلی با ترمز ضد قفل، در چند نوبت به تاخیر افتاده و در نهایت قرار است از اول مهرماه امسال به اجرا درآید؟

به هر حال طبق گفته خودروسازان، ABS دار کردن تمامی خودروهای داخلی، علاوه بر اینکه نیازمند تغییر تکنولوژی خودروها است، به تغییر خطوط تولید هم نیاز دارد، که با توجه به درخواست چند باره خودروسازان مبنی بر تعویق مصوبه مورد اشاره، قطعا آمادگی لازم را برای اجرای این مصوبه نداشته‌اند که این درخواست را بارها ارائه کرده‌اند.

اما نشست خبری دوشنبه گذشته رویانیان، دو نکته دیگر نیز داشته است. به گفته سردار، قرار است سازمانی با نام امداد خودرو برای امدادرسانی به خودروها تشکیل و در آن از روش‌ها و تکنولوژی‌های جدید استفاده شود. این در حالی است که نه ایساکو (شرکت تامین کننده قطعات یدکی ایران خودرو) و نه سایپا یدک (تامین‌کننده قطعات یدکی سایپا)، هیچ کدام از چنین موضوعی مطلع نیستند.

سردار رویانیان در نشست خبری خود علاوه بر موارد ذکر شده، از تعویض قطعات دو خودرو پر خطر و غیراستاندارد داخلی خبر داده و عنوان کرده که رویکرد صنعت خودرو ایران، هم‌اکنون ایمنی محور شده است. این گفته سردار در حالی است که رییس سازمان استاندارد، از اقدام خودروسازان مبنی بر تعویض قطعات محصولات غیراستاندارد، نیز اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: قطعا ما به عنوان مرجع تصمیم گیری در زمینه استاندارد خودروها باید در جریان تعویض قطعات خودروها باشیم که در حال حاضر بنده از چنین موضوعی بی‌اطلاع هستم.