ورشکستگی، بازار جهانی کرایسلر را تضعیف نکرد
مونا مشهدی رجبی- شرکت خودروسازی کرایسلر که در روزهای آغازین ماه مه سال ۲۰۰۹ میلادی به دلیل ناتوانی در مقابله با مشکلات مالی جهانی مجبور به اعلام ورشکستگی شده بود اعلام کرد این تصمیم به بازار تولیداتش در دنیا آسیبی وارد نکرده است. این شرکت خودروسازی که در ماه جاری اقدام به فروش بخشی از داراییهای خود به شرکت فیات کرد و ۳۵درصد از سهامش را به این شرکت اروپایی واگذار نمود در مورد فروش تولیداتش در بازارهای بینالمللی اظهار کرد: «بعد از اعلام ورشکستگی با استفاده از منشور یازده سازمان ملل متحد بسیاری از کارشناسان انتظار داشتند فروش ما نه تنها در آمریکا بلکه در سراسر جهان تحت تاثیر قرار گیرد، ولی مطالعات ما نشان داد این اتفاق نخواهد افتاد.»
سخنگوی کرایسلر در این مورد گفت: «ما بعد از اعلام ورشکستگی برخی از واحدهای تولیدی فروش را در ایالات متحده آمریکا تعطیل کردیم ولی این طرح در دیگر کشورهای دنیا از قبیل چین و کشورهای حوزه آسیا اجرا نخواهد شد.»
کرایسلر اعلام کرد در ده روزی که از آغاز ماه مه سال جاری گذشته است فروش تولیداتش در آسیا تغییری نکرده و بازار چین نیز رشد فروش را شاهد بوده است. بازار چین در ماههای اخیر رشد داشته و فروش انواع خودروها از قبیل تولیدات کرایسلر در این کشور افزایش یافته است. شرکت خودروسازی کرایسلر در سال ۲۰۰۸ میلادی ۸هزار و ۲۳۷ دستگاه خودرو در چین فروخته است و انتظار میرود در سال جاری میلادی شمار خودروهای فروخته شده در این کشور از مرز ۱۰هزار دستگاه بگذرد. البته تمامی این خودروها به بازار چین صادر میشود و این شرکت هیچ قرارداد مشترکی با شرکتهای خودروسازی چینی یا شرکتهای مونتاژ خودرو در این کشور ندارد.
کرایسلر سومین شرکت بزرگ خودروسازی در کشور آمریکا است که در عرض یک سال گذشته چند میلیارد دلار کمک مالی از دولت دریافت کرد. این شرکت به همراه جنرالموتورز مشکلات زیادی را تجربه کرد و بالاخره مجبور به اعلام ورشکستگی شد. بلومبرگ در این مورد نوشت: «شرکت ورشکسته کرایسلر بیش از ۲۰۰ میلیون دلار به وکلا و افراد حرفهای دیگری ﭘرداخت کرد که به این شرکت کمک کنند یک قرارداد مشارکت سودآور با فیات امضا کند. این مشارکت میتواند بازار کرایسلر را توسعه دهد و هزینه تولید
آن را کمتر کند.
بر مبنای اطلاعات موجود در مدارک
ارائه شده به دادگاه از ماه نوامبر سال ۲۰۰۸ میلادی تاکنون این شرکت ۹/۱۸میلیون دلار به وکلای خود ﭘرداخت کرده بود تا مانع از ورشکستگی کامل آن شوند و بتواند از منشور یازده قانون ورشکستگی استفاده کند.
استفان لوبن استاد قانون ورشکستگی در مدرسه حقوق دانشگاه ستونهال میگوید: «وکلا و حسابداران این شرکت بعد از اینکه پرونده کرایسلر برای استفاده از منشور یازده قانون ورشکستگی به اتمام رسید ده برابر مبلغ قبل دریافت میکنند.» شرکت خودروسازی کرایسلر که هماکنون حدود ۵۴هزار کارمند و کارگر دارد اعلام کرد در انتهای سال مالی ۲۰۰۸ میلادی ۲/۵۵میلیارد دلار بدهی داشته و ارزش داراییهای این شرکت برابر با ۳/۳۹میلیارد دلار آمریکا بوده است.
حال جنرالموتورز که بزرگترین خودروساز آمریکا و مشکلدارترین خودروساز جهان است تا روز اول ژوئن سال ۲۰۰۹ میلادی فرصت دارد تا طرحهای خود را برای باقی ماندن در بازار به دولت ارائه دهد. اما مطالعات نشان میدهد تلاشهای آنها تا کنون نتیجه ای در بر نداشته است.
بسیاری از کارشناسان خودروسازی بر این باورند که جنرالموتورز نیز چارهای جز اعلام ورشکستگی ندارد، زیرا نه تنها نتوانسته است سهامداران خود را راضی به فروش سهام این شرکت به دولت کند بلکه برای تامین هزینههای جاری خود نیز مشکلات
زیادی دارد.
ارسال نظر