موج برکناری در صنعت خودروسازی جهان
ایسنا- به دنبال شدت گرفتن انتقادات رییسجمهور جدید آمریکا از ضعفهای عمده صنعت خودروسازی این کشور، سرانجام ریک واگنر - رییس هیات مدیره شرکت خودروسازی جنرالموتورز - مجبور به استعفا شد.
باراک اوباما بعد از رسیدن به سمت ریاستجمهوری آمریکا خواستار اصلاح ساختار جدی در شرکتهای خودروسازی این کشور شده بود؛ با این وجود به نظر میرسد تاکنون اقدام خاصی در این زمینه انجام نشده است.
شاید هم به همین دلیل باشد که سرانجام پس از ماهها کش و قوس بالاترین مقام شرکت خودروسازی جنرالموتورز آمریکا مجبور به استعفا شد.
ریک واگنر در سال ۲۰۰۸ میلادی و در سال جاری تلاشهای گستردهای را برای جلب حمایتهای مالی دولت انجام داده و به دلیل نتیجه ندادن اغلب تلاشهایش به شدت مورد انتقاد قرار گرفته بود. واگنر کهنهکار بیش از ۳۰ سال مسوولیت ریاست هیات مدیره بزرگترین شرکت خودروسازی آمریکا را بر عهده داشت.
گفتنی است، چند روز پیش رییسجمهور جدید آمریکا به شدت از وضعیت صنعت خودروسازی آمریکا انتقاد و تاکید کرده بود که شرکتهای خودروسازی آمریکا برای اینکه بتوانند از کمکهای دولتی بیشتری برخوردار شوند، باید در اسرع وقت در ساختار مدیریتی خود تغییراتی اعمال کنند.
در همین حال روز دوشنبه باراک اوباما ضمن استقبال از استعفای رییس هیات مدیره شرکت جنرالموتورز یکی از صاحبنظران مدیریت صنعتی را با سمت «مدیر بهبود صنایع خودروسازی» مسوول نظارت و کنترل مستقیم بر فعالیتهای شرکتهای خودروسازی آمریکا کرد.
اما در حالی که فریتز هندرسون - مدیر عملیاتی جنرالموتورز - به عنوان جانشین ریک واگنر انتخاب شده است، وی در تازهترین اظهارات خود عنوان کرد که احتمال تعطیلی تعداد بیشتری از کارخانههای جنرالموتورز در آمریکا وجود داشته و خطر ورشکستگی بسیار زیاد است.
وی با تاکید بر لزوم حمایت دولت آمریکا از خودروسازان این کشور در شرایط بحرانی کنونی گفت: جنرالموتورز به زودی برنامه دیگری برای کاهش هزینههای خود و تعدیل نیروهایش به اجرا در میآورد. در همین حال رییسجمهور آمریکا ۶۰ روز به جنرالموتورز مهلت داده است تا با کاهش هزینههای خود بتواند شرایط لازم را برای جلب حمایتهای بیشتر دولتی بهدست آورد، چرا که در غیر این صورت خبری از کمکهای مالی دولتی نخواهد بود.
همچنین با اعلام خبر تغییرات مدیریتی در جنرالموتورز، ارزش سهام این شرکت نیز در بورس وال استریت به شدت کاهش یافت و همین امر وضعیت را برای بزرگترین خودروساز آمریکا و دومین خودروساز بزرگ جهان وخیم کرده است.
رییس پژو سیتروئن هم برکنار شد
از سوی دیگر و در اروپا نیز رییس هیات مدیره بزرگترین شرکت خودروسازی فرانسه از کار برکنار شد.
در شرایطی که صنعت خودروسازی فرانسه این روزها در بحران مالی شدیدی به سر میبرد، شورای نظارت بر گروه خودروسازی پژو سیتروئن فرانسه تصمیم گرفت که به مسوولیت کریستین استریف به عنوان رییس هیات مدیره این گروه خودروسازی پایان دهد.
بر این اساس فیلیپ وارن ۵۶ ساله که ریاست گروههای خودروسازی کوروس و پشینه را در کارنامه خود دارد، جانشین کریستین استریف میشود. رییس شورای نظارت بر گروه خودروسازی پژو وجود مشکلات بیسابقه در صنعت خودروسازی را که ایجاد تغییرات در مدیریت این گروه صنعتی را ضروری کرده، علت برکناری کریستین استریف اعلام کرده است. کریستین استریف در نوامبر سال ۲۰۰۶ به ریاست پژو سیتروئن رسید و در ماه فوریه ۲۰۰۷ رییس هیات مدیره این گروه شد.
پژو سیتروئن در سال ۲۰۰۷ به سودآوری ۸۸۵میلیون یورویی دست یافته بود، اما این شرکت فرانسوی در سال ۲۰۰۸ متحمل زیان سنگینی معادل ۳۴۳میلیون یورو شد.
در همین حال برخی کارشناسان معتقدند که به دنبال برکناری یا استعفای مقامات ارشد صنعت خودروسازی جهان و از جمله مدیرعامل جنرالموتورز و رییس گروه خودروسازی پژو سیتروئن، برخی دیگر از مسوولان بلندپایه این صنعت نیز در آینده نزدیک به سرنوشت مشابهی دچار خواهند شد.
رییس ولئو قربانی بعدی
همچنین تغییر مدیران صنعت خودروسازی در اروپا و به ویژه در فرانسه پایان نیافته، بلکه رییس بزرگترین شرکت قطعهسازی خودرو فرانسه نیز تغییر میکند.
هیات مدیره شرکت ولئو چند روز پیش تشکیل جلسه داده و به احتمال زیاد تصمیم دارند تا تیری مارتین رییس شرکت را از کار برکنار کنند. کارشناسان، تغییر رییس فرانسوی ولئو را اقدامی استراتژیک به منظور مقابله با بحران مالی به وجود آمده در صنعت خودروسازی فرانسه عنوان کردهاند.
هیات مدیره ولئو همچنین تغییرات مدیریتی را در این کشور به منظور اصلاح ساختار و کاهش هزینهها ضروری دانستهاند.
ارسال نظر