منوچهر منطقی مدیرعامل ایرانخودرو:
سیاستهای تحمیلی، وقت ایرانخودرو را تلف کرد
عکس: نگار متیننیا
نشست خبری پایان سال مدیرعامل ایرانخودرو روز گذشته در حالی برگزار شد که محور بیشتر پرسش خبرنگاران حول مسائلی چون تاثیر بحران اقتصادی دنیا بر سیاستهای این شرکت و همچنین تعویق رونمایی از خودرو X۱۲ بود.
حمیدرضا بهداد
عکس: نگار متیننیا
نشست خبری پایان سال مدیرعامل ایرانخودرو روز گذشته در حالی برگزار شد که محور بیشتر پرسش خبرنگاران حول مسائلی چون تاثیر بحران اقتصادی دنیا بر سیاستهای این شرکت و همچنین تعویق رونمایی از خودرو X۱۲ بود.
منوچهر منطقی در این مراسم که با حضور برخی از مدیران ایرانخودرو برگزار شد باز هم همان گلایههای قدیمی خود را از هزینههای بالای تولید در کشور و سیاست بانکها در برخورد با صنعت تکرار کرد. منطقی در پاسخ به پرسش خبرنگارانی که از وی درباره تاثیر بحران اقتصادی دنیا بر کاهش قیمت خودروهای تولیدی این شرکت پرسیدند، گفت: تایید میکنم که بحران جهانی، قیمت مواد اولیه در دنیا را کاهش داده، ولی این افت قیمت چندان در کشور ما ایجاد نشده است. مدیرعامل ایرانخودرو با بیان اینکه دستمزد و کل هزینههای تولید در کشور ما همواره رو به صعود بوده تاکید کرد: قطعا برای رقابت، باید قیمت تمام شده محصولات خود را کاهش دهیم اما نکته اینجا است که ایرانخودرو در این مسیر به تنهایی نمیتواند پیش برود و دولت باید نسبت به حل مشکلات ما در تامین منابع مالی اقدام کند.
منطقی ادامه داد: از یک سو با مشتریان خود که انتظار کاهش قیمت را از ایرانخودرو دارند روبهرو هستیم و از سوی دیگر نیز باید جوابگوی سهامداران خود باشیم، بنابراین قبول کنید رسیدن به این نقطه تعادل سخت است و البته برای نیل به این هدف تلاش خواهیم کرد؛ چراکه هدف ایرانخودرو گام برداشتن در جهت افزایش قیمتها نیست.
مدیرعامل ایرانخودرو همچنین به نحوه برخورد دولتها در جریان بحران اقتصادی دنیا با صنعتگران اشاره کرد و گفت: خیلی از دولتها برای حمایت از صنایع داخلی علاوه بر افزایش تعرفه واردات، جرائم بانکی را بخشیده و حتی برای خریداران خودرو، تسهیلات ویژه در نظر گرفتند در حالی که در کشور ما عکس این موضوع صورت گرفت.
اظهارات مدیرعامل ایرانخودرو در شرایطی است که بسیاری از مشتریان ایرانی به هوای کاهش قیمت خودرو در اثر بروز بحران اقتصادی در دنیا، از خرید خودرو منصرف شده و حتی در حال حاضر هم که بیشتر کارشناسان و حتی مدیران خودروسازی کشور از نبود ارزانی طی سال آینده سخن میگویند، به انتظار کاهش قیمتها نشستهاند. منطقی در این زمینه نیز گفت: ایرانخودرو طی ۶ ماه نخست امسال فروش مناسبی داشت و حتی تا آذرماه نیز بازار روال نسبتا طبیعی خود را طی میکرد، اما تحلیلها و واکنشهایی که در قبال بحران اقتصادی دنیا صورت گرفت، این تصور برای مشتریان داخلی بهوجود آمد که چون خودرو ارزان میشود، بنابراین بهتر است فعلا نسبت به خرید آن دست نگه دارند. به همین دلیل بازار طی سه چهار ماه اخیر با رکود مواجه شد.
منطقی به تغییر سیاستهای فروش ایرانخودرو در قبال افزایش رکود بازار نیز اشاره کرد و گفت: چون در شش ماه دوم امسال شرایط خاصی بر فروش حاکم شد، مجبور شدیم خودروهای خود را به صورت تعهدی در اختیار مشتریان قرار دهیم. به این معنی که ابتدا در قبال اخذ مبلغی، خودرو را تحویل داده و باقیمانده پول را طی چند مرحله از مشتری اخذ کنیم.
وزارت صنایع رونمایی X۱۲ را عقب انداخت
رونمایی از دومین محصول ملی ایرانخودرو یعنی X۱۲ در حالی به سال آینده موکول شد که قرار بود، این محصول طی روزهای پایانی امسال پردهبرداری شود. منطقی در این زمینه گفت: میخواستیم X۱۲ را در همین روزهای پایانی سال رونمایی کنیم. اما به درخواست وزارت صنایعومعادن آن را عقب انداختیم. وی با تاکیدبر اینکه هیچ مشکلی برای رونمایی از X۱۲ پیش روی ایرانخودرو قرار نداشته، افزود: X۱۲ در حال حاضر از جنبه دارا بودن شرایط رونمایی و پیش تولید اگر از خودروهای دیگر (مینیاتور) پیش نباشد، عقب هم نیست و ایران خودرو یا هفته آخر فروردین یا روزهای ابتدایی اردیبهشت ماه سال آینده، این محصول را رونمایی خواهد کرد.
منطقی همچنین درباره قیمت نهایی X۱۲ و رقابت آن با سایر خودروهای موجود بازار گفت: هدف ما عرضه این محصول با قیمت ۱۰میلیون تومان به بازار است. این گفته منطقی در حالی است که مجید شیخانی، قائم مقام محصول ایران خودرو چندی پیش قیمت X۱۲ را ۱۰ تا ۱۳میلیون تومان عنوان کرد اما منطقی طی مراسم روز گذشته در این زمینه تاکید کرد: ما هیچ گاه نگفتیم X۱۲، قیمتی بین ۱۰ تا ۱۳میلیون تومان دارد.
۲۵درصد وقت ایران خودرو تلف شده
مدیرعامل ایران خودرو بارها طی سال جاری به عناوین مختلف از سیاستهای اقتصادی که به ایران خودرو تحمیل شده، انتقاد کرده است. به گفته منطقی در حال حاضر برخورد بانکهای کشور با خودروسازها به هیچ وجه مناسب نیست و عدم اعطای تسهیلات با بهره پایین و همچنین جرایم بالای دیرکرد پرداخت وامها، مشکلات مالی زیادی را برای ایران خودرو ایجاد کرده است. وی در مراسم روز گذشته انتقاد خود را از این سیاستهای اقتصادی به اوج رساند و گفت: دو تا سه طرح اقتصادی که به اجرا درآمد به هیچ وجه جامع نبود و سبب شد تا ۲۵درصد وقت ما در پیشبرد اهدافمان تلف شود. منطقی سیاست انقباضی بانکها را از این جمله دانست و گفت: تلخترین اتفاقی که برای ایران خودرو طی سال جاری افتاد را باید اجرای همین سیاستها دانست. وی ادامه داد: وقایع اقتصادی امسال بسیاری از برنامههای ما را دچار مشکل کرد و در حال حاضر نیز کسی نیست که دست ما را برای برونرفت از مشکلات بگیرد.
مدیرعامل ایران خودرو همچنین به طرح تحول اقتصادی دولت نیز که اواسط هفته از جریان بودجه سال ۸۸ کشور خارج شد، اشاره کرد و گفت: برای آماده کردن خود در قبال اجرای طرح تحول اقتصادی با وجود وقت کمی که داشتیم اقداماتی را انجام دادیم اما به هر حال این طرح نیز در صورت اجرا هزینههای انرژی و تولید ما را افزایش میداد.
تولید یک محصول در ۶ سال مدیریت نمیخواهد
مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران طی گفتوگوی اخیر خود با دنیای اقتصاد این گونه عنوان کرد که مدیریتها در صنعت خودرو کشور نباید بیش از ۶ سال باشد چرا که پس از این مدت دیگر خلاقیتی برای یک مدیر نمیماند که بخواهد آن را بروز دهد. این گفته احمد قلعهبانی در حالی است که مدیرعامل ایرانخودرو طی مراسم روز گذشته در واکنش به این اظهارنظر گفت: خلاقیت به اهداف و برنامههای یک مدیر مربوط میشود. مسلما اگر قرار باشد ما طی ۶ سال مدیریت در یک بنگاه خودروسازی، تنها یک محصول را به تولید برسانیم نیازی به خلاقیت نیست و با دو سال مدیریت هم میتوان این کار را انجام داد.
منطقی ادامه داد: متاسفانه چون برخی سیاستها در کشور ما اقتصادی نیست، شاید احتیاجی به مدیریت بیش از دو سال هم نباشد در حالی که اگر دیدگاههای پویا داشته باشیم مدیریتها به بیش از ۶ سال هم باید برسد.
از سوی دیگر البدوی، قائممقام کسب و کار ایرانخودرو نیز درباره اظهارات مدیرعامل سازمان گسترش گفت: نمیدانم این عدد شش از کجا آمده اما به هر حال آن طور که تجربه نشان میدهد مدیریتهای بیش از ۶ سال نیز نه تنها در صنعت کشور جواب داده بلکه شرکتی مانند پژوسیتروئن نیز ۱۱ سال بدون تغییر مدیرعامل فعالیت کرد و اتفاقا نتایج بسیار خوبی بیش از بابت این مدیریت طولانی نصیب خودروساز بزرگی چون پژو شد. وی تاکید کرد: رقم ۶ سال عدد علمی نیست.
منطقی در ادامه در خصوص روند پیگیری شکایت ایران خودرو از شرکت پژو فرانسه برای دریافت خسارت اظهار داشت: این کار، مسیر خود را طی میکند، ولی ممکن است با دریافت بخشی از خسارت مشخص شده، پیگیری شکایت خود را متوقف کنیم.
وی ادامه داد: تاکنون بخشی از خسارت وارد شده از سوی شرکت پژو را دریافت کردهایم و بخشی دیگر را نیز در حال گرفتن هستیم.
واردات فیبر کربن جهت تولید سمند ELX توسط ایران خودرو سوال دیگری بود که منطقی در پاسخ به آن گفت: کاربرد فیبر کربن در کاهش وزن و افزایش استحکام خودرو است که بیشتر در تولید اتومبیلهای مسابقه مورد استفاده قرار میگیرد. وی افزود: ما هنوز در نقطهای قرار نگرفتهایم که از فیبر کربن در تولید خودرو استفاده کنیم ولی جهت سبکسازی وزن خودروی X۱۲ از مواد کامپوزیتی و پلاستیکی استفاده خواهیم کرد. وی همچنین در مورد اجرای طرح از رده خارج کردن خودروهای فرسوده در سال آینده گفت: براساس طرحی که از سوی خودروسازان به وزارت صنایع ارائه شده، ایران خودرو و سایپا توان جایگزینی ۲۰۰ تا ۳۰۰هزار خودروی فرسوده را در سال خواهند داشت که البته اجرایی شدن آن نیازمند تایید نهایی است.
توانایی تولید یکمیلیون دستگاه
منطقی در این نشست خبری همچنین گزارشی از عملکرد این شرکت در سال ۸۷ ارائه و دستاوردهای ایران خودرو را به سه قسمت تقسیم کرد. وی گفت: اولین دستاورد ایران خودرو این بود که توانست در این سال جاری ظرفیت تولید یکمیلیون دستگاه خود را کامل کند به بیان ساده تر این شرکت در سایتهای خارجی و داخلی توانایی تولید یکمیلیون دستگاه را دارد. وی اظهار داشت: تولید ۲۰۰هزار دستگاه در سایتهای خارجی برنامه ریزی کرده ایم که به مرور این میزان را در سبد محصول خود افزایش میدهیم.
منطقی در خصوص دستاورد دیگر ایران خودرو در سال ۸۷ گفت: این شرکت در این سال در طراحی خودرو به بلوغ نسبی رسیده و قادر است که هر دو سال یک بار خودرو جدید تولید و روانه بازار کند.
وی ادامه داد: ایران خودرو قادر است که منظر محصولات خود را یک بازنگری و با یک منظر جدی محصولات خود را روانه بازار کند.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو اظهار داشت: عمده ترین تحولاتی که در سالهای آینده در ایران خودرو اتفاق خواهد افتاد، معرفی محصولات متنوع ایران خودرو است.
منطقی ادامه داد: سومین دستاورد ایران خودرو در سال جاری بلوغ نسبی این شرکت در راه اندازی خطوط تولید در خارج از کشور بود که این شرکت نه تنها در تولید خودروهای سواری،تجاری و ریلی به بلوغ رسیده بلکه در سایر رشتههای صنعتی توانمندیهای زیادی را به دست آورده است.مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو به بحران جهانی اقتصادی اشاره کرد و گفت: ایران خودرو با انتخاب روشهای صحیح فروش محصولات خود را افزایش داده است.وی با بیان اینکه سال آینده سال پر چالشی خواهد بود، اظهار داشت: مسیر آینده چالاک بودن و عملکرد مناسب به تنهایی نمیتواند کارآیی داشته باشد بلکه سیستمهای پشتیبانی در کشور در این مسیر نقش مهمی را داشته باشند.مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو اظهار داشت: به عنوان مثال بانکها همان عملکردی را دارند که قبل از آغاز بحران داشتند.
وی به نقش مطبوعات در عبور از این چالش جهانی اشاره کرد و گفت: مطبوعات میتوانند نقشآفرین باشند و سیستم و دستگاههای مختلف را باید متوجه کنند که در این فضا باید بخشهای مختلف چه عملکردی داشته باشند تا آنها در مسیر بهبود قرار بگیرند.
آمار تولید ایران خودرو
وی ادامه داد: آمارهای تولید ۱۱ ماهه حاکی از آن است که ایران خودرو راهبری صنعت کشور در تولید جهانی و منطقهای را به عهده داشته است.
منطقی اظهار داشت: ایران خودرو بخشی از تولیدات خود را به سایتهای خود در خارج از کشور منتقل کرده است به نحوی که
ایران خودرو خراسان در ۱۱ماهه سال جاری تعداد ۸۶۷۷۹ دستگاه خودرو سواری و ایران خودرو تبریز ۳۱۴۹۱ دستگاه وانت تولید کرده است.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو اضافه کرد: در سایتهای خارج از کشور ونزوئلا رتبه اول تولید و سایت سوریه و بلاروس رتبه دوم تولید را داشتهاند.
وی آمار ماهیانه تولید ایران خودرو را نشان از رشد مستمر تولید در سال جاری عنوان کرد و گفت: رکورد روزانه تولید ایران خودرو در بهمن ماه و رکورد تولید سال قبل در ششم اسفند ماه سال جاری شکسته شد.
منطقی ادامه داد: در حالی که محصول روآ با تیراژ ۱۰۵هزار ۶۵ دستگاه صدر نشین دیگر محصولات بوده است، درسال جاری پژو ۴۰۵ با تولید بالغ بر ۱۲۵هزار دستگاه رکورددار تولید ایران خودرو خواهد بود.
ارسال نظر