خودروسازهای خصوصی به وزارت صنایع فراخوانده شدند
خودروسازهای بخش خصوصی به وزارت صنایع و معادن فراخوانده شدند. تاخیر در تحویل خودروهای ثبت نامی از سوی خودروسازهای بخش خصوصی و همچنین اعتراض متقاضیان به تاخیرهای مذکور منجر به فراخوانده شدن خودروسازهای بخش خصوصی شده است، این در حالی است که خودروسازهای یاد شده، با علم به مشکلات تامین قطعات از سوی شرکتهای مادر به دلیل تحریمهای اقتصادی از سویی و همچنین تاخیر در گشایش اعتبار، از سویی دیگر طی دو سال گذشته با اخذ مبالغی از ثبت نام کنندگان، تعهدات زیادی برای خود ایجاد کردهاند.
مژگان میرزایی
خودروسازهای بخش خصوصی به وزارت صنایع و معادن فراخوانده شدند. تاخیر در تحویل خودروهای ثبت نامی از سوی خودروسازهای بخش خصوصی و همچنین اعتراض متقاضیان به تاخیرهای مذکور منجر به فراخوانده شدن خودروسازهای بخش خصوصی شده است، این در حالی است که خودروسازهای یاد شده، با علم به مشکلات تامین قطعات از سوی شرکتهای مادر به دلیل تحریمهای اقتصادی از سویی و همچنین تاخیر در گشایش اعتبار، از سویی دیگر طی دو سال گذشته با اخذ مبالغی از ثبت نام کنندگان، تعهدات زیادی برای خود ایجاد کردهاند. حال متقاضیانی که با گذشت ماهها از وعده خودروسازها مبنی بر تحویل خودرو ثبتنامی، در انتظار ماندهاند، به مراجع ذیصلاحی از جمله وزارت صنایع و معادن شکایت بردهاند.
هر چند شرکتهای دولتی نیز از این امر مستثنی نبوده و همیشه در تحویل خودرو ثبت نامی در زمان مقرر، بدعهدی کردهاند، اما تاخیرهای یک ساله یا دو ساله، هم اینک مسوولان ذیربط وزارت صنایع و معادن را بر آن داشته که خودروسازهای بخش خصوصی را به این وزارتخانه فراخواند. از سوی دیگر نکته جالب در شکایات متقاضیان خودرو که مورد تایید وزارت صنایع و معادن نیز قرار گرفته، عملکرد خودروسازها نسبت به ثبتنام دوباره برای یک خودرو با توجه به تعهدات معوقه است. به طوری که خودروسازان با وجود تاخیر در تعهدات خودرو و همچنین با اطلاع از انتظار متقاضیان برای تحویل خودرو ثبت نامی، اقدام به فروش فوری خودرو مذکور میکنند که این امر، متقاضیان را با این سوال مواجه میکند که اگر خودرو به دلیل آنچه خودروسازها مطرح میکنند، در کارخانه موجود نباشد پس طرح فروش فوری با ارائه کدام خودرو میخواهد محقق شود. محسن صالحینیا مدیر کل دفتر ماشینسازی نیرو محرکه وزارت صنایع و معادن طی گفتوگویی با «دنیای اقتصاد» به تشریح جلسه خود با خودروسازهای بخش خصوصی پرداخته که در ذیل میآید:
تولید گل متوقف میشود
از زمان پیشفروش «گل» خودروی پرطرفدار بمخودرو تاکنون بیش از دو سال میگذرد، اما هنوز تعهدات این شرکت در قبال ثبتنام کنندگان پایان نیافته است. بم خودرو، زیر مجموعه گروه خودروسازی کرمان خودرو تنها نماینده شرکت خودروسازی فولکس واگن در ایران است و تنها خودروی «گل» را از این شرکت معتبر در کشور تولید میکند. اما مشکلات به وجود آمده در تولید این خودرو موجب شده که خودروی مذکور تنها دو سال میهمان خط تولید این شرکت باشد به طوریکه مسوولان این شرکت به نقل از مدیر کل نیرومحرکه وزارت صنایع با اتمام تعهدات در قبال ثبتنام کنندگان تولید این خودرو در شرکت بمخودرو را متوقف کرده و خودروی جدیدی جایگزین آن خواهند کرد.
محسن صالحینیا مدیرکل دفتر صنایع ماشینسازی نیرو محرکه وزارت صنایع و معادن درخصوص مشکلات به وجود آمده در تولید این خودرو میگوید: براساس نشستی که با مسوولان این شرکت برگزار شد آنها تامین قطعه را مشکل اصلی در تولید این خودرو دانسته و عنوان کردند که خط تولید این خودرو در سال آینده و با اتمام تعهدات متوقف خواهد شد. به گفته صالحینیا این شرکت در مجموع ۲۲هزار دستگاه خودروی «گل» را پیشفروش کرده که از این تعداد ۱۰هزار دستگاه تحویل داده شده و ۱۱هزار متقاضی نیز انصراف دادهاند و مسوولان شرکت نیز وعده دادهاند که هزار دستگاه مابقی را نیز تا پایان شهریورماه سال آینده به متقاضیان تحویل خواهد داد.
وعده داده شده از سوی مسوولان شرکت بم مبنی بر پایان تحویل خودرو ثبتنامی تا شهریورماه ۸۸ در حالی است که مدیرعامل شرکت مذکور چندی پیش پایان سالجاری را زمان اتمام تعهدات در قبال ثبتنام کنندگان عنوان کرده بود که این وعده محقق نشد و اتمام تعهدات به شهریورماه سال آینده موکول شده است.
به گفته صالحینیا براساس ضوابط تدوین شده در کمیته خودرو وزارت صنایع و معادن خودروسازان موظف هستند که حداکثر هشت ماه پس از آغاز زمان پیشفروش نسبت به تحویل خودرو اقدام کنند و در صورتیکه تعهد شرکت خودرو ساز به تاخیر افتد علاوه بر سود مشارکت باید به خریدار جریمه دیر کرد که یک درصد محاسبه میشود را پرداخت کنند.
صالحی نیا در ادامه عنوان کرد: علاوه بر دریافت وجه پیش فروش به همراه سود مشارکت و جریمه دیر کرد، ثبت نام کنندگان میتوانند با توافق شرکت خودروساز، نسبت به تعویض خودروی خود اقدام کنند. صالحینیا در پاسخ به این پرسش که آیا جایگزینی خودرو وجه قانونی دارد یا خیر اظهار داشت: ثبت نامکنندگان از لحاظ قانونی میتوانند اعلام دعوی کنند در صورتی که جایگزینی خودرو به صورت توافقی صورت گیرد مشکلی به وجود نخواهد آمد و ثبتنام کننده در پذیرش یا عدم پذیرش آن مختار است.
صالحینیا در ادامه در خصوص لیفان خودروی شرکت کرمان موتور که هم اکنون با تاخیر تحویل مواجه شده است میگوید: لیفان در ابتدا با مشکل شمارهگذاری مواجه شد که این امر نیز به دلیل مشکلات به وجود آمده در اخذ استانداردهای مورد نیاز بود که هم اکنون این مشکلات برطرف و تحویل این خودرو به ثبت نام کنندگان آغاز شده است.
پیش فروش لیفان مردادماه سال جاری آغاز و دعوتنامههایی به متقاضیان ارسال شد، اما مشکلات به وجود آمده در شمارهگذاری، زمان تحویل این خودرو را با تاخیر مواجه کرد.
به گفته صالحینیا شرکت کرمان موتور در مجموع ۵۰۰ دستگاه خودروی لیفان ثبتنام کرده که از این تعداد تاکنون ۳۰۰ دستگاه تحویل داده شده و مابقی نیز براساس وعده داده شده به زودی به اتمام خواهد رسید. تاخیر در تحویل خودروی لیفان در حالی است که این شرکت چندی است که فروش ویژه این خودرو را آغاز کرده است. به گفته صالحینیا شرکت کرمان موتور برای سال آینده تولید سه هزار دستگاه لیفان را در برنامه کاری خود قرار داده که در صورت اجرای آن تاخیرهای به وجود آمده از میان خواهد رفت.
مدیر کل دفتر صنایع ماشینسازی نیرو محرکه وزارت صنایع و معادن در خصوص مشکلات به وجود آمده درتولید خودروی هیوندا ورنا نیز عنوان کرد: خودروی ورنا با مشکل تامین موتور مواجه بود به همین دلیل تولید آن در مقطع زمانی متوقف شد اما هماکنون و با توجه به توافقات صورتگرفته با شرکت تامینکننده این مشکل برطرف شده و شرکت مذکور نیز وعده تامین موتور را به شرکت کرمانموتور داده است که با توجه به این شرایط مشکلی برای تولید این خودرو وجود ندارد. به گفته صالحینیا با ارسال قطعات، تولید این خودرو شتاب بیشتری خواهد گرفت و با توجه به وعده مسوولان این شرکت تعهدات این خودرو حداکثر تا خردادماه به پایان خواهد رسید.
صالحینیا در ادامه اظهار داشت: شرکت کرمانموتور در حال مذاکره برای افزودن دو برند جدید است اما هنوز توافق نهایی حاصل نشده و در صورت حصول توافق یکی از این دو برند جایگزین «گل» خواهد شد.
گشایش اعتبار، مشکل زاگرسخودرو
مدیرکل دفترصنایع ماشینسازی نیرومحرکه وزارت صنایعومعادن در خصوص تاخیر تحویل در محصولات شرکت زاگرس خودرو نیز اظهار داشت: زاگرس خودرو نیز با مشکل گشایش اعتبار مواجه بود که این مشکل تا حدودی برطرف شده است.
هماکنون شرکت زاگرس خودرو با مشکل تولید و تامین قطعات ویرا مواجه است که این امر به دلیل توقف تولید این خودرو در شرکت پروتون مالزی صورت گرفته، به گفته مسوولان شرکت زاگرس خودرو این شرکت تولید این خودرو را در سال آینده متوقف خواهد کرد و تا آن زمان نیز در مجموع شش هزار دستگاه ویرا تولید خواهد کرد. از سوی دیگر هماکنون ۱۵۰۰متقاضی خودرو ویرا با وجود گذشت مدتزمان طولانی هنوز موفق به دریافت خودروی ثبتنامی خود نشدهاند که مسوولان این شرکت سال آینده را زمان اتمام تعهدات این شرکت اعلام کردهاند.
به گفته صالحینیا با توقف تولید ویرا، ساگا محصول جدید شرکت پروتون مالزی جایگزین آن خواهد شد.
ارسال نظر