دوماه دیگر به بازار میآید
خودروی ملی دوم ۱۰میلیون تومان
رسمی نکردهاند.
دنیای اقتصاد- مدیرعامل ایرانخودرو قیمت دومین محصول ملی ایرانخودرو را که بهمنماه امسال رونمایی خواهد شد ۱۰میلیون تومان عنوان کرد. گفته میشود ۱۲ X به نوعی همان پروژه پیکان جدید (NP) است که از ظاهری کاملا شبیه پژو ۲۰۶ صندوقدار بهره میبرد. ایرانخودروییها هنوز جزئیات مربوط به مشخصات فنی و همچنین هزینه طراحی ۱۲ X را اعلام
رسمی نکردهاند. منطقی قیمت دومین محصول ملی ایران خودرو را اعلام کرد
X۱۲،ا۱۰ میلیون تومان
حمیدرضا بهداد
درحالی که بهمنماه امسال دومین محصول ملی ایرانخودرو رونمایی خواهد شد، مدیرعامل این شرکت قیمت آن را ۱۰میلیون تومان عنوان کرد.
منوچهر منطقی که در حاشیه مراسم یکصدمین شماره نشریه پیام ایرانخودرو در جمع خبرنگاران سخن میگفت ضمن اظهار این مطلب افزود: ۱۲ X دومین خودرو ملی ایرانخودرو به حساب آمده و طی ایام دهه فجر رونمایی خواهد شد و قیمت آن ۱۰میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
اظهارات مدیرعامل ایرانخودرو در شرایطی است که هفته آینده نیز خودرو ملی سایپا با نام مینیاتور (۲۳۱ S) پردهبرداری و طبق وعده مسوولان این شرکت با قیمتی زیر ۱۰میلیون تومان روانه بازار میشود تا شاید و تنها شاید رویای تولید خودرو ارزانقیمت در کشور بالاخره رنگ واقعیت به خود گیرد. البته ۱۲ X ایرانخودرو که بنا به گفته یکی از مسوولان این شرکت، بر پایه پلتفرم پژو ۲۰۶ ساخته شده، از همین ابتدا با قیمت ۱۰میلیون تومان معرفی شده است.
هرچند تجربه محصولاتی چون سمند و تندر-۹۰ نشان داد که به همین ۱۲ X، ا۱۰میلیونی نیز امیدی نبوده و چندان تضمینی برای تحقق آن وجود ندارد. ۱۲ X به نوعی همان پروژه پیکان جدید (NP) است که از ظاهری کاملا شبیه پژو ۲۰۶ صندوقدار بهره میبرد. ایرانخودروییها هنوز جزئیات مربوط به مشخصات فنی و همچنین هزینه طراحی ۱۲ X را اعلام رسمی نکردهاند.
بحران به ما نمیرسد
خودروسازان بزرگ دنیا هماکنون تحتتاثیر بحران اقتصادی حاکمبر جهان با رکود فروش روبهرو شده و حتی تا مرز اعلام ورشکستگی نیز رفتهاند. همین چند شب پیش بود که در یکی از بخشهای خبری صدا و سیما گزارشی از دیدار مدیران ۳ خودروساز معتبر آمریکا (جنرال موتورز، کرایسلر و فورد) با نمایندگان کنگره پخش شد که طی آن هر سه مدیر، شرکتهای تحت مدیریتشان را در آستانه ورشکستگی اعلام و درخواست گرفتن وامی ۳۴میلیاردی داشتند اما نمایندگان کنگره، آنها را به نوعی، ورشکسته و پرداخت وام مذکور را بیاثر دانستند.
این در شرایطی است که خودروسازان داخلی با فراغبال و به دور از هرگونه مشکلی در زمینه بازاریابی و فروش، مشغول به فعالیت هستند. این موضوع البته نه از سر کمیت و کیفیت بالای خودروهای تولید داخل، بلکه به خاطر بازار تشنه ایران شکل گرفته، به نحوی که گزاف نیست اگر بگوییم بحران اقتصادی دنیا هنوز تاثیری چشمگیر و قابل توجه را در بازار خودرو کشور نگذاشته است و شاید هم به گفته مدیرعامل ایران خودرو، این بحران هیچگاه به ما سرایت نکند، منطقی در این زمینه گفت: در سطحی نیستیم که این بحران به ما برسد و در این بحران بحث نقدینگی مطرح است.
این گفته وی در شرایطی است که مسوولان ایران خودرو بارها از مشکل نقدینگی خود شکایت داشته و معتقدند دولت باید حمایتهای بیشتری را از صنعت خودرو به عمل آورد. منطقی در اینباره نیز تاکید کرد: ایران خودرو نیز مشکل نقدینگی دارد ولی این مشکل به این دلیل است که محصول سودده داریم و به ما گفته میشود که آن را از خط تولید خارج کنید و اعلام میشود که به ازای خروج آن به شما کمک خواهد شد و این کار هم انجام نمیشود. سپس میگویند شما باید محصول به روز جهانی داشته باشید و ما نیز این کار را انجام میدهیم ولی به جای اینکه وام با یارانه به ما ارائه کنند و به ما کمکی کرده باشند، مجبوریم از وام با بهره ۳۰درصدی استفاده کنیم. هر رییسجمهوری که اینجا آمده با کلمههایی مثل اینکه باور کردنی نیست و غیره از شرکت ایران خودرو یاد میکند.
مثل جنرال موتور رفتار میکنیم
مدیرعامل ایران خودرو همچنین در پاسخ به این پرسش که اگر جای مدیران ارشد خودروسازان بزرگ آمریکا بودید با بحران فروش چه میکردید، گفت: همان کاری که آنها میکردند. در حال حاضر آنها دچار بحران نقدینگی هستند که برای خروج از آن باید دو کار انجام شود یکی اینکه حداکثر صرفهجویی در هزینهها انجام شود دوم این که حداکثر کمک از منابع مختلف انجام شود که در این میان دولت آلمان اعلام کرده این کار را انجام میدهد. وی افزود: خودروسازان بزرگ دنیا در همه محصولات خود دچار بحران نشدند.
در حال حاضر محصولات ارزان قیمت مشتریان بیشتری دارند و قیمت آنها حتی در حال افزایش یافتن است. به گفته وی در زمان بحران، تقاضا برای محصولات با قیمت بالا پایین میآید.
برچسبها را میچسبانیم
مدتی است که باز هم بحثهایی مبنی بر نصب برچسب سوخت روی خودروهای تولید داخل و اختلاف نظر خودروسازان و سازمان بهینهسازی مطرح شده و در حالی که قرار است، اول دیماه امسال نصب برچسب روی خودروها الزامی و عملی شود، موسسه استاندارد اعلام کرد که به صلاحدید دولت این موضوع فعلا عملی نخواهد شد این در حالی است که مدیرعامل ایران خودرو از آمادگی شرکت متبوعش برای نصب برچسب خبر داد. وی گفت: ما در حال نصب برچسب سوخت روی محصولات خود هستیم و وقتی که این قضیه اجباری نیز شود روی همه محصولات خود میچسبانیم.
وی در مورد فیسلیفت تندر ۹۰ نیز گفت: روی فیس لیفت تندر ۹۰ نیز کار کردهایم ولی هر زمانی نباید از آن رونمایی کنیم. زمانی این کار را انجام میدهیم که کار صنعتیسازی آن نیز تمام شده باشد و فاصله زمانی بین رونمایی و عرضه آن کمتر از ۶ ماه شود ولی اگر قرار باشد ۱۸ ماه دیگر عرضه شود رونمایی آن در صنعت خودروسازی کار خیلی حرفهای نخواهد بود.
عکس: نگار متیننیا
ارسال نظر