وزیر صنایع و معادن:
خودرو سازان در مذاکره با خارجی ها مختارند
عکس:حمید جانیپور
«مطالعات اولیه ما نشان میدهد با توجه به شرایط فعلی، قیمت تندر-۹۰ قابل افزایش نیست.»
حمیدرضا بهداد
عکس:حمید جانیپور
«مطالعات اولیه ما نشان میدهد با توجه به شرایط فعلی، قیمت تندر-۹۰ قابل افزایش نیست.»
این بخشی از اظهارات وزیر صنایع و معادن در حاشیه مراسم روز گذشته افتتاح سه طرح ایموبلایزر (سیستم ضدسرقت خودرو) FMS (سیستم مدیریت ناوگان حملونقل) و طرح فناوری اطلاعات در صنعت خودرو بود که به واسطه آن آب پاکی را روی دست خودروسازان و همچنین شرکت رنوپارس که چندی است در انتظار پاسخ شورای سیاستگذاری خودرو مبنی بر افزایش قیمت تندر-۹۰ به سر میبرند، ریخت.
علیاکبر محرابیان در حالی خبر از عدم افزایش قیمت کارخانهای تندر داد که خودروسازان داخلی مدتها است نسبت به نرخ فعلی این محصول گلهمند بوده و طی یکی دو ماه اخیر نیز بارها اعتراض خود را نسبت به این موضوع بیان کردهاند.
آنها جلساتی را نیز با مسوولان ارشد وزارت صنایع در این زمینه داشتند و حتی همین چند روز پیش با اطمینان از موافقت قطعی وزارت در مورد افزایش قیمت تندر سخن گفتند. اما محرابیان روز گذشته موضع رسمی خود را در این باب اعلام و صراحتا تاکید کرد به درخواست خودروسازها و البته کنایههای رنوپارس درباره افزایش نرخ کارخانهای این محصول رای مثبت نخواهد داد. چراکه مطالعات وزارت از عدم توجیهپذیر بودن این درخواست حکایت دارد.
محرابیان گفت: مطالعات انجام شده در وزارت صنایع نشان میدهد که قیمت تندر-۹۰ قابل افزایش نیست و برای اعلام قیمت نهایی باید مدتی صبر کنیم.
وزیر صنایع با بیان اینکه هماکنون قیمت تندر در حال بازنگری است، اظهار داشت: درخصوص قیمتگذاری تندر-۹۰ منافع هر سه گروه تولیدکننده خودرو، قطعهسازان و مصرفکنندگان مد نظر قرار خواهد گرفت و همه اطمینان داشته باشند که قیمت عادلانه تعیین میشود.
حرف رنو غیرمنطقی است
اظهارات وزیر صنایع در باب عدم افزایش نرخ کارخانهای تندر-۹۰ در شرایطی است که به جز خودروسازان داخلی که خواهان این موضوع هستند شرکت رنوپارس نیز که تامین قطعات تندر را در ایران بر عهده دارد به تازگی زمزمههایی را مبنی بر بهصرفه نبودن نرخ فعلی قطعات ارسالی به کشور آغاز کرده و مدعی شده با توجه به برخی بندهای قرارداد تندر، باید قیمت قطعات افزایش یابد چرا که ارسال قطعه با نرخ فعلی دیگر برای این شرکت فرانسوی صرف نمیکند.
وزیر صنایع در این زمینه تاکید کرد: در حال حاضر قیمت مواد اولیهای چون فولاد و پلاستیک در سطح جهانی کاهش یافته، بنابراین توجیهی برای صعود نرخ قطعات تندر وجود ندارد و ادعای رنو در این زمینه غیر منطقی است. محرابیان در عین حال گفت: چند روز دیگر کارشناسان وزارت نتایج نهایی مطالعات خود را اعلام و قیمت نهایی تندر بر اساس آن به تصویب میرسد.
رنو، دلش هم بخواهد!
غیر منطقی خواندن درخواست رنو از سوی محرابیان مبنی بر افزایش قیمت قطعات تندر در شرایطی است که به هر حال امکان دارد بهرغم بحران کنونی اقتصادی که خودروسازان معتبر دنیا را نیز متاثر از خود کرده، شرکت فرانسوی رنو به کلی قید بازار ایران را بزند و تولید تندر را در کشور متوقف کند. وزیر صنایع در این زمینه با اشاره به وسعت بازار خودرو داخل تاکید کرد: نفوذ در این بازار برای هر خودروسازی در دنیا یک آرزو است. محرابیان افزود: در هر صورت ما شرایط خاص خودمان را داریم و آن را به رنو اعلام میکنیم و طبق این شرایط تصمیمگیری خواهیم کرد.
قیمت تندر از اول اشتباه بود
تندر ۹۰ محصولی است که تا قبل از ورود به کشور و حتی اندکی پس از آن نیز همواره لقب خودرو ارزان قیمت را داشت و اصلا با این شعار توانست از خوانها و موانع مختلف عبور کرده و وارد خط تولید خودروسازان داخلی شود. این در شرایطی است وزیر صنایع در حاشیه مراسم روز گذشته نسبت به قیمتگذاری اولیه تندر انتقادی نرم را مطرح کرد و گفت: نرخگذاری هر خودرویی باید جزء به جزء صورت گرفته و دقیق مورد بررسی قرار گیرد اما در مورد تندر این اتفاق رخ نداد و قیمت این محصول، مناسب در نظر گرفته نشد!
خودروسازان در مذاکره با خارجیها مختارند
طی چند روز اخیر خبری بسیار عجیب دهان به دهان چرخید و حتی روز گذشته در حاشیه مراسم افتتاح سه طرح الکترونیکی خودرو به گوش وزیر صنایع نیز رسید. این خبر از مذاکرات احتمالی سایپا دومین خودروساز کشور با شرکت آمریکایی و معتبر کرایسلر مبنی بر تولید محصولی با قیمت متوسط و تحت برند این خودروساز بزرگ آمریکا در ایران حکایت داشت. این در حالی است که مسوولان سایپا تا به امروز هیچ واکنش خاصی نسبت به این موضوع انجام نداده و نه آن را تکذیب کردند و نه تایید. وزیر صنایع نیز در مواجهه با این پرسش که آیا در جریان مذاکرات سایپا و کرایسلر قرار دارد یا خیر گفت: اصلا نیازی نیست که وزارت در جریان مذاکرات خودروسازان داخلی با شرکتهای خارجی باشد.
وی با بیان اینکه وزارت برای ورود خودروسازهای خارجی به کشور قوانین خاص خود را داراست، تاکید کرد: هر شرکتی که مقررات وزارت صنایع را رعایت کند میتواند وارد بازار ایران شود. محرابیان همچنین در پاسخ به این پرسش که اگر این شرکت، کرایسلر آمریکا باشد چه اتفاقی خواهد افتاد نیز تنها اظهار داشت: باید ببینیم مقررات چه میگوید.
شورا بدون من هم رسمیت دارد
دو سه ماهی بیشتر به یک سالگی شورای سیاستگذاری خودرو نمانده و این در حالی است که به اعتقاد برخی کارشناسان، شورا نتوانسته آنطور که که باید و شاید، نقشی تاثیرگذار در صنعت خودرو کشور داشته باشد.
وزیر صنایع سال پیش همین روزها در پاسخ به پرسشهایی مبنی بر چرایی تشکیل شورای سیاستگذاری همواره بر این موضوع تاکید داشت که شورای مذکور نقش مهمی را در تصمیمگیریها و آینده صنعت خودرو ایفا خواهد کرد.
این در حالی است که طی ۹ ماهی که از آغاز به کار شورای سیاستگذاری میگذرد، محرابیان در اکثر جلسات آن حضور نیافته و مصوبه خاص و چشمگیری نیز از بطن جلسات بیرون نیامده است، وزیر صنایع در این زمینه گفت: شورای سیاستگذاری بسیار جدی گرفته شده و جلسات آن نیز به طور منظم برگزار میشود و حتی فعالیت فعلی خودروسازان نیز متاثر از مصوبات آن است.
محرابیان با بیان اینکه شورا بدون وی هم رسمیت دارد تاکید کرد: به فراخور وقت گاهی در جلسات شرکت میکنم و اگر هم نباشم شورا با حضور معاونان رسمیت داشته و مصوبات آن لازمالاجراست.
ضعف الکترونیک خودروها باید برطرف شود
وزیر صنایع و معادن همچنین در مراسم روز گذشته به اهمیت الکترونیک در صنعت خودرو اشاره کرد و گفت: تنها ضعف خودروهای داخلی در مقایسه با خودروهای خارجی در بخش الکترونیکی است که قابل پنهان کردن هم نیست. محرابیان افزود: کاهش مصرف سوخت خودروها، ایجاد امنیت و آسایش بیشتر سرنشین و راننده، انتظار ما از اجرای طرحها است.
محرابیان با اشاره به طرحهایی که روز گذشته به بهرهبرداری رسید، گفت: امید داریم در صنایع نوین و پیشرفته از دیگر صنایع سبقت بگیریم.
اجرای سیستم ضدسرقت روی ۱۰هزار خودرو
مدیرعامل شرکت نیمههادی عماد نیز در این مراسم با اشاره به تولید IMMOBILIZER (سیستم ضد سرقت) گفت: این طرح با دغدغه برطرف کردن مشکلات سرقت خودرو انجام گرفت. منجی اضافه کرد: صنعت خودروسازی با داشتن صنایع پاییندستی و مرتبط فراوان نقش عمدهای در اشتغالزایی، تولید ناخالص ملی و در نتیجه رشد و توسعه صنعتی و اقتصادی کشور دارد که در این بین تولید صنایع الکترونیکی خودرو میتواند توسعه این صنعت را در کشور بیشتر کند. این سیستم از چهار بخش تشکیل شده است که باید به پروتکلهای DMS متصل شود. این پروژه طی ۹ ماه طراحی و با همکاری کارشناسان ایران خودرو و سایپا به اتمام رسید و هماکنون به تولید انبوه رسیده است.
وی ادامه داد: هم اکنون این طرح در ۱۰هزار خودروی ایران خودرو به کار گرفته شده است. ظرفیت این طرح ۱۲۵هزار عدد برای سمند و ۱۲۵هزار عدد برای پراید به صورت سالانه بوده و سرمایهگذاری کل این طرح نیز در حدود ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال است. در ادامه این مراسم کلاهی، مدیر پروژه سیستم مدیریت ناوگان حمل و نقل یا FMS نیز به تشریح این طرح پرداخت و گفت: طرح FMS خدماتی همچون مکانیابی، ردیابی و ناوبری را در اختیار مشترکان قرار میدهد که یکی از اهداف این طرح ایجاد و راهاندازی شبکهای است که به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین مشترکین را از طریق مخابرات و تلفن همراه ردیابی کرده و گزارش آن را در مرکز مدیریت مانیتور کند.
ارسال نظر