صدرنشینی بنز، قعرنشینی پراید
در تازه‌ترین رده‌بندی سطح کیفی خودروهای تولید داخل، بنز E280 در صدر قرار گرفت و سایپا 141 نیز جایگاه خود را در انتهای جدول همچنان حفظ کرد.

این در حالی است که ماکسیما، صدرنشین نسبتا همیشگی این جدول از لیست خودروهای مورد ارزیابی حذف شده و نامی از آن دیده نمی‌شود. در این رده‌بندی که متعلق به مهر ماه امسال است، طبق روال معمول همان نه معیار سیستم فنربندی و تعلیق، موتور، سیستم ترمز تجهیزات الکتریکی، تزئینات داخلی و خارجی، صداهای غیرعادی، بدنه، نفوذ آب و رنگ برای ارزیابی ۲۵ خودرو تولید داخل در نظر گرفته شده و این ۲۵ محصول در سه سطح خیلی خوب، خوب و حداقل قابل قبول دسته‌بندی شده‌اند.
در رتبه‌بندی مهر نیز خودروهایی که جمع نمرات منفی آنها بین صفر تا 120 بوده. در دسته خیلی خوب، بین 120 تا 200 در گروه خوب‌ها، بین 200 تا 277 در دسته قابل قبول‌ها بین 277 تا 410 در دسته حداقل قابل قبول‌ها و از 477 به بالا نیز در گروه غیرقابل قبول‌ها جای گرفته‌اند. این در حالی است که همچون ماه‌های گذشته سال جاری هیچ خودرویی در دسته قابل قبول و غیر قابل قبول قرار ندارد. از نکات جالب رده‌بندی مهر اینکه برخی محصولات جای گرفته در دسته خیلی خوب‌ها که اکثرا مونتاژی به حساب می‌آیند در مقایسه با رتبه‌بندی شهریور امیتاز منفی بیشتری کسب کرده‌اند.
تزئینات داخلی و خارجی و رنگ تنها معیارهایی هستند که تمامی ۲۵ خودرو تحت ارزیابی، در آنها نمره منفی کسب کرده‌اند و نفوذ آب نیز معیاری است که کمترین نمره‌های منفی در آن به دست آمده است.
بنز E280، بهترین
از جمع ۲۵ خودرو ارزیابی شده، ۱۰ خودرو در دسته خیلی خوب جای گرفته‌اند. در این دسته نیز E۲۸۰ در صدر قرار گرفته و جایگاه دوم را نیز نماینده دیگر بنز، یعنی E۲۰۰ در اختیار دارد.
هیوندای آوانته نیز جایگاه آخر را به خود اختصاص داده است. هیچ کدام از محصولات این دسته در معیار نفوذ آب امتیاز منفی ندارند اما در عوض در دو بخش تزئینات و رنگ‌ همگی حایز نمره منفی شده‌اند. این در حالی است که خودروهای پژو 206 معمولی و صندوق‌دار، زانتیا، مزدا3 و بنز E200 در مقایسه با رتبه‌بندی شهریور نمرات منفی بیشتری را کسب کرده‌اند. همچنین 206 صندوق‌دار که در رده‌بندی قبلی، تعداد عیوب 25 امتیاز‌ی‌اش از حد مجاز بیشتر شده بود طی رتبه‌بندی اخیر این موضوع را جبران کرده اما ریو، کره‌ای مونتاژی سایپا همچنان عیوب 25 امتیازی‌اش بیش از حد مجاز است. از نکات جالب دسته خیلی خوب‌ها اینکه نمایندگان پژو در یکی از اساسی‌ترین معیارها یعنی سیستم ترمز نمره منفی داشته و رونیز و ریو هم در بخش صداهای غیرعادی امتیاز منفی دارند. همچنین بنز E200 تنها خودرویی است که در جمع 25محصول تحت ارزیابی، فاقد نمره منفی به حساب می‌آید، سوزوکی گراند ویتارا هم در بخش تزئینات بهترین شده و مزدا 3 نیز که معمولا در نفوذ آب امتیاز منفی کسب می‌کرد طی رتبه‌بندی مهرماه، دیگر حائز نمره منفی نیست. نکته جالب در مورد یکی از اعضای این گروه یعنی ریو، اینکه خودرو مذکور بیشترین نمره منفی را در جمع 25خودرو تحت ارزیابی در معیار موتور و انتقال قدرت به دست آورده است.
تندر پارس‌خودرو بهتر از تندر ایران‌خودرو
صدر جدول دسته‌خوب‌ها همچنان در اختیار تندر-90 پارس‌خودرو است محصولی که با حدود 9امتیاز منفی کمتر، بالاتر از همتای ایران‌خودرویی‌اش قرار گرفته است. تندر پارس‌خودرو در معیارهای ترمز و نفوذ آب فاقد امتیاز منفی به حساب می‌آید در حالی که تندر ایران‌خودرو در نفوذ آب و سیستم موتور و انتقال قدرت امتیاز منفی ندارد. هر دو محصول نمره منفی هشت دهم را در معیار صداهای غیرعادی کسب کرده‌اند اما تزئینات داخلی و خارجی تندر ایران‌خودرو از تندر پارس‌خودرو بهتر است هر چند که نماینده پارس‌خودرو بدنه بهتری را دارا است. بین این دو محصول فرانسوی، نماینده‌های مونتاژی خودروسازان خصوصی کشور یعنی هیوندای و رنا و فولکس گل قرار دارند. این دو در چهار بخش سیستم تعلیق، تجهیزات الکتریکی، صداهای غیرعادی و نفوذ آب فاقد نمره منفی‌اند.
البته سیستم موتور و انتقال قدرت فولکس نمره منفی نسبتا بالایی دارد.
405 خراسان، بهتر است
هرچه هست محصولات تولیدی ایران‌خودرو در سایت خراسان این شرکت، کماکان از کیفیت بالاتری در مقایسه با تولیدات مرکز برخوردار است. به نحوی که پژو پارس و ۴۰۵های سایت خراسان طی رتبه‌بندی مهر نیز حائز نمره منفی کمتری شده‌اند. این دو هیچ نمره منفی در دو معیار صداهای غیرعادی و نفوذ آب ندارند این در شرایطی است که پژو ۴۰۵ خراسان بیشترین امتیاز منفی را در معیار سیستم فنربندی، تعلیق و فرمان دارا است اما پژوپارس ایران‌خودرو مرکز، کمترین امتیاز منفی را در بخش رنگ در اختیار دارد.
MVM بالاتر از 405
یا چینی‌ها از لحاظ تکنولوژی از پژو جلو زده‌اند و یا ایران‌خودرو از این چشم‌بادامی‌ها عقب افتاده که MVM محصول کوچک و کم‌مصرف چینی حائز سطح کیفی بالاتری نسبت به ۴۰۵تولیدی در ایران‌خودرو مرکز شده است. MVM در رتبه‌‌بندی‌ها مهر نمره منفی کمتری در مقایسه با محصولاتی چون ۴۰۵، روآ و البته پراید کسب کرده و مکان نوزدهم را در این رتبه‌بندی در اختیار دارد. این کم‌مصرف چینی در معیارهای سیستم تعلیق، ترمز، صداهای غیرعادی و نفوذ آب فاقد نمره منفی است اما در بخش موتور نمره منفی بالایی را دارا است. MVM جزو محصولات مونتاژی شرکت‌ کرمان‌خودرو است. که لقب کم‌مصرف‌ترین محصول تولید (مونتاژ) داخل را با خود یدک می‌کشد. این در حالی است که پژو۴۰۵ ایران‌خودرو مرکز تنها ۶ امتیاز منفی تا سقوط به گروه قابل‌قبول‌ها فاصله دارد.
آب در سمند نمی‌رود
نفوذ آب تنها معیاری است که محصول ملی ایران‌خودرو در آن امتیاز منفی ندارد. سمند که بین ۲۵ خودرو تحت ارزیابی رتبه‌بندی مهر، هفدهم شده، سطح کیفی بالاتری را در مقایسه با خودروهایی چون ۴۰۵ و MVM دارد و نمرات منفی‌اش نیز در قیاس با رتبه‌بندی شهریور پایین‌تر آمده است.
بیشترین نمره منفی این محصول به معیار تزئینات داخلی و خارجی‌اش مربوط می‌شود سمند نیز مانند 405 خراسان و پژو پارس در بخش سیستم فنربندی، تعلیق و فرمان، نمره منفی نسبتا بالایی را دارا است. این محصول روی پلت‌فرم پژو 405 ساخته شده و برخی کارشناسان معتقدند بدنه سوار شده روی آن، نسبتا سنگین است.
مراقب باشید
آن‌طور که از رتبه‌بندی کیفی مهرماه برمی‌آید، تغییری در جایگاه خودروهای دسته حداقل قابل قبول حاصل نشده و همچون ماه‌های اخیر صدر جدول این دسته در اختیار پژو روآ ایران‌خودرو است و قعر آن نیز به سایپا 141 اختصاص دارد.
به جز سایپا ۱۳۲ و روآ دیگر اعضا این دسته در تمامی معیارها حائز نمره منفی شده‌اند. بیشترین امتیاز منفی در بخش رنگ در بین ۲۵خودرو تحت ارزیابی به سایپا ۱۳۲ اختصاص دارد این محصول که تنها ظاهرش با پراید معمولی متفاوت است در بخش ترمز نیز بالاترین نمره منفی را دارا است.
همچنین پراید پارس‌خودرو که در میان 25محصول تحت ارزیابی، بیست و سوم شده، در بخش بدنه بیشترین نمره منفی را به خود اختصاص داده است. پراید صبا هم حائز بیشترین نمره منفی در معیار تجهیزات الکتریکی به حساب می‌آید.
سایپا ۱۴۱ همچنان رکورددار
شاید چندان هم برای مشتریان پراید مهم نباشد اما به هر حال سایپا 141 در بخش تزیینات داخلی و خارجی، حائز بالاترین نمره منفی میان 25خودرو تحت ارزیابی شده است.
این محصول که کماکان قعر جدول کیفی خودروهای تولید داخل را در اختیار دارد در تمام معیارها، نمره منفی کسب کرده و در معیار صداهای غیرعادی نیز رکورددار امتیاز منفی محسوب می‌شود. البته بالاترین نمره منفی در بخش نفوذ آب نیز به این محصول کم کیفیت اختصاص دارد.