گروه صنعت و معدن- نخستین کنفرانس برند در صنایع غذایی ۲۴ تا ۲۷ دی ماه برگزار می‌شود. هدف از این کنفرانس آماده‌سازی صنایع برای تشکیل برند در جهت توسعه پایدار است. روز گذشته رییس این کنفرانس همراه با دبیر کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی و مسوول بخش صنایع غذایی خانه صنعت و معدن به تشریح ویژگی‌ها و ضرورت برندسازی در صنایع به ویژه صنعت غذا، پرداختند. علی اصغر توفیق رییس این کنفرانس ابتدا این نکته را یادآور شد که در سال‌های اخیر برخی از صنایع معتبر ایران در نوشابه‌سازی، صنایع لبنی و فرآورده‌های غذایی لطمه شدیدی از کم‌توجهی به این موضوع خورده‌اند. به گفته وی، ثبت نشدن برندهای صنایع غذایی سبب ورود رقیب جدید (با کپی نشان تجاری محصول ایرانی) شد و این امر در نهایت محصول کشورمان را از بازار بیرون کرد. این در حالی است که آن صنایع سال‌های سال صادراتی به آمریکای شمالی، خاورمیانه و کشورهای مسلمان داشتند. توفیق گفت: امروزه در بحران جهانی اقتصاد، بیشترین زیان در صادرات نصیب کالاهایی می‌شود که بدون برند وارد بازار شده‌اند.

وی اظهار داشت: اکنون برای برندسازی در صنایع با دوگزینه مواجه هستیم و نخست آنکه محصول‌های واحدی (مثلا صنعت لبنیات) با یک یا چند نام تجاری در بازارها عرضه شوند و دوم آنکه، یک شرکت برندهای متفاوتی را ارائه کند. وی به مزایا و معایب این دو روش اشاره کرد و گفت: در روش اول هزینه تبلیغات و بازاریابی شامل همه فرآورده‌های آن برند می‌شود اما اگر نقصی در کار باشد، لطمه آن به همه محصولات تعمیم داده می‌شود. اما در روش دوم، اگر یکی از برندها دچار نقص شد، مابقی از زیان‌ها مصون خواهند ماند. در حالی‌که هزینه تبلیغ و بازاریابی این روش بالاتر از روش نخست است.

ابوالحسن خلیلی، دبیر کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی اظهار داشت: مطالعه بر روی ۲۵ برند صنایع غذایی نشان می‌دهد، سالانه ۲/۱تریلیون دلار گردش مالی دارند و در هر سال یک میلیارد دلار صرف تبلیغات و نیز تحقیق و توسعه می‌کنند.