ایسنا- واردات قطعی خودروهای سواری در شهریورماه به بیشترین سطح طی شش ماه نخست امسال رسید.

واردات خودرو در شهریور ماه امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته رشد ۲۲۰ درصدی را نشان می‌دهد. رشد واردات خودرو در شهریورماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از شش هزار دستگاه بوده که در نوع خود قابل توجه است.

در این میان و با توجه به مصوبه جامع دولت برای ساماندهی حمل و نقل عمومی و مصرف سوخت که به تصویب وزیران عضو ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت رسیده و معاون اول رییس جمهور آن را برای اجرا ابلاغ کرده است، قرار بود از ابتدای مهرماه برای شماره‌گذاری خودروهای وارداتی شامل سواری، ون و وانت علاوه بر پرداخت ۱۰ درصد ارزش گمرکی،‌ برای خودروهایی با مصرف شش لیتر و کمتر در ۱۰۰ کیلومتر اسقاط یک خودرو فرسوده، برای خودروهای با مصرف بیش از شش لیتر و کمتر از ۱۰ لیتر اسقاط دو خودرو فرسوده و برای خودروهایی با مصرف بیش از ۱۰ لیتر اسقاط سه خودرو فرسوده ضروری است.

در این میان و با توجه به اینکه حسین اردوخانی ـ دبیر اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو تهران ـ اعلام کرده بود که با توجه به مصوبه یاد شده خودروهای وارداتی از مهرماه گران خواهند شد، به نظر می‌رسد یکی از دلایل افزایش واردات خودرو در شهریورماه همین موضوع بوده است. به عبارت دیگر ایجاد جو گران شدن خودروهای وارداتی در مهرماه با توجه به مصوبه یاد شده را می‌توان عامل اساسی رشد واردات خودروهای سواری ارزیابی کرد.

هشت هزار و ۷۸۱ دستگاه خودرویی که در شهریور ماه وارد شده، دارای ارزشی معادل ۱۲۶ میلیون و ۲۶۳ هزار و ۱۳۸ دلار بوده است، اما واردات تجمعی در خصوص واردات قطعی خودروهای سواری تا پایان شهریورماه رشد کمتری داشته است. البته رشد ۱۰۸ درصدی نسبت به مدت نیمه اول سال گذشته رشد کمی محسوب نمی‌شود.

واردات خودرو تا پایان شهریورماه امسال ۳۶ هزار و ۴۳ دستگاه به ارزش ۶۵۴ میلیون و ۸۷۸ هزار دستگاه و ۹۲۳ دلار بوده و این در حالی است که واردات خودرو در نیمه نخست سال گذشته نیز ۱۷ هزار و ۳۵۰ دستگاه بوده است.

البته در مردادماه امسال شش هزار و ۱۳۷ دستگاه واردات قطعی خودرو سواری به کشور انجام شد که در این میان واردات خودرو در ماه شهریور حدود ۴۳ درصد رشد را نسبت به مردادماه نشان می‌دهد.