حذف چکهای تسهیلاتی از مراکز فروش سایپا
مژگان میرزایی- طرح فروش اینترنتی شرکت سایپا که اردیبهشت ماه سال جاری و به منظور کنترل بازار خودرو، کاهش زمان فروش، حذف نارسایی و واسطهگریها و همچنین ... تحویل به موقع خودرو در دستور کار این شرکت قرار گرفت، در حال حاضر به رشد چشمگیری دست پیدا کرده به طوری که به گفته مدیر فروش شرکت سایپا از زمان اجرای طرح تاکنون بیش از ۲۰۰میلیارد تومان از فروش این شرکت با این روش صورت گرفته است که این رقم تا پایان سال به ۵۰۰میلیارد تومان خواهد رسید.
طرح فروش اینترنتی که در ابتدا به منظور کوتاه کردن دست دلالان در دستور کار شرکت قرار گرفت، پس از مدتی از سوی شرکت ایران خودرو نیز پیگیری و به مرحله اجرا درآمد به طوری که در حال حاضر شرکتهای خودروساز به منظور حذف واسطهگری، توسعه و گسترش این طرح را در برنامه کاری خود قرار دادهاند تا به این طریق بتوانند مشکلات به وجود آمده در بازار خودرو را تا حدودی برطرف کنند. بر اساس طرح فروش اینترنتی متقاضیان محصولات شرکت سایپا میتوانند به سایتهای
www.iranecar.com و www.saipagroup.ir مراجعه کرده و پس از انتخاب خودروی مورد نظر وارد سیستم خرید شرکت شوند و پس از کسر قیمت برای تحویل خودرو به نمایندگیهای شرکت سایپا مراجعه کنند.
به گفته مسوولان شرکت سایپا در فاز اول این طرح فروش تنها به صورت نقدی انجام میشود اما پس از آن فروش تعهدی نیز به طرح فروش اینترنتی افزوده خواهد شد که این امر افزایش حجم معاملات از طریق اینترنت را در برخواهد داشت. با این حال بسیاری از کارشناسان در ابتدای اجرای طرح معتقد بودند که به دلیل فراهم نبودن زیرساختها اجرای این طرح با مشکل مواجه میشود اما این طرح با وجود معایبی همچون وجود مشکلات در زیرساختهای خرید اینترنتی، پرداخت آنلاین و محدودیت در سقف پرداخت الکترونیکی و عدم شفافسازی مشتریان در زمینه مسائل حقوقی در پرداختهای الکترونیکی تاکنون توانسته به خوبی نظر مشتریان را به سوی خود جلب کند .
۸۰ درصد پراید اینترنتی به فروش میرود
فرزاد نشان مدیر فروش شرکت سایپا در خصوص اینکه طرح فروش اینترنتی در حال حاضر در چه مرحلهای قرار دارد، میگوید: در حال حاضر ۸۰درصد فروش پراید و ۲۰درصد فروش ریو و زانتیا از طریق فروش اینترنتی صورت میگیرد که این میزان برای فروش ۱۶هزار دستگاه خودرو است.
نشان در خصوص حجم معاملات انجام گرفته در این روش نیز میگوید: از ابتدای اجرای طرح تاکنون میزان فروش اینترنتی از مرز ۲۰۰میلیارد تومان گذشته و پیشبینی میکنم که این رقم تا پایان سال به ۵۰۰میلیارد تومان برسد که برای محقق کردن این رقم در حال مذاکره با بانکها هستیم تا آن دسته از متقاضیانی نیز که کارت اعتباری ندارند، بتوانند در این طرح شرکت کنند.
در حال حاضر بسیاری از کارشناسان فروش اینترنتی در شرکتهای خودروساز را واقعی ندانسته و معتقدند که فروش اینترنتی به معنی عدم حضور کامل متقاضی در نمایندگیها است و خودرو باید پس از خرید اینترنتی در منزل به متقاضی تحویل داده شود، اما در حال حاضر تنها ثبت سفارش به صورت اینترنتی در کشور صورت میگیرد و متقاضی برای انجام سایر مراحل باید به نمایندگی مراجعه کند.
نشان در واکنش به اظهارات این کارشناسان عنوان میکند: در حال حاضر ثبتنام و کلیه مراحل انتخاب خودرو و پرداخت وجه توسط مشتری و به صورت اینترنتی انجام میشود، بنابراین این حرف غیرمنطقی است از سوی دیگر در برنامه آینده نیز قصد داریم که خودرو را در منزل به مشتری تحویل دهیم، اما اگر در حال حاضر این عمل صورت نمیگیرد مشتریان محصولات خود را از نزدیکترین نمایندگی به محل سکونتشان دریافت میکنند و مشکلی برای تردد وجود ندارد.
وی در خصوص زمان اجرای این طرح نیز میگوید: زمانیکه مشکلات موجود در فاز اول به اتمام رسید وارد فازهای بعدی میشویم در این فاز هنوز مشکلاتی در بحث بانکها وجود دارد و آن هم این است که کارتهای عضو شتاب همدیگر را به سختی میپذیرند که این امر مشکلساز شده که ما گزارش این مشکلات را به مراجع مربوط ارسال کردیم و امیدواریم که این مشکل نیز به زودی برطرف شود.
ورود چکهای تسهیلاتی ممنوع شد
یکی دیگر از طرحهای مطرح شده در شرکت سایپا حذف ارائه چکهای تسهیلاتی به مشتریان بود. براساس این طرح قرار بود که برگ درخواست وام به طور مستقیم به شرکت سایپا تحویل داده شود و متقاضی با مراجعه به نمایندگی نسبت به تحویل خودروی خود اقدام کنند نشان در پاسخ به این پرسش که این طرح در حال حاضر در چه مرحلهای قرار دارد، میگوید: این طرح در حال حاضر به صورت ۱۰۰درصد در شرکت سایپا در حال اجرا است و ورود چک به کل سیستم به صورت کامل حذف شده و کل پولی را که متقاضی باید واریز کند به صورت ۱۰۰درصد الکترونیکی به حساب شرکت واریز میشود.
اجرای تعهدات طرح خروج خودروهای فرسوده تا پایان سال
از سوی دیگر و براساس برنامههای ستاد مدیریت حملونقل و مصرف سوخت، طرح خروج خودروهای فرسوده باید تا پایان سال مالی (تیرماه) در هر سال به اتمام رسد، اما تاکنون مسوولان این ستاد نتوانستهاند این طرح را در مدت زمان مذکور به اتمام رسانند، به طوری که فاز اول این طرح با تاخیر دو ماه به مرحله اجرا درآمد و فاز دوم آن نیز هنوز به اتمام نرسیده اما چندی پیش مسوولان ستاد مدیریت حملونقل و مصرف سوخت پایان آبانماه را زمان تحقق این طرح عنوان کردهاند اما مدیر فروش شرکت سایپا برخلاف گفتههای مسوولان این ستاد پایان سالجاری را زمان اجرای طرح خروج خودروهای فرسوده اعلام کرده و در این خصوص میگوید: شرکت سایپا در مجموع ۷۰هزار تعهد برای اجرای طرح خروج خودروهای فرسوده داشته است که از این مقدار ۴۰هزار دستگاه جایگزین شده و مابقی نیز تا پایان بهمنماه به ثبتنامکنندگان تحویل داده خواهد شد.
به گفته نشان، روال کار در سالهای گذشته به این صورت بوده که در ابتدا خودرو اسقاط میشود و پس از آن مردم برای دریافت تسهیلات به بانکها معرفی میشدند که این امر مشکلات بسیاری را برای ثبتنامکنندگان به وجود میآورد اما در سالجاری پیش از اسقاط مراحل بانکی و دریافت تسهیلات صورت میگیرد و پس از آن متقاضی برای اسقاط و تحویل خودرو مراجعه میکند.
مدیر فروش شرکت سایپا در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر طرح خروج خودروهای فرسوده در شرکتهای خودروساز سرعت گرفته است به طوری که شرکت سایپا تحویل ماهانه ۸ تا ۱۰هزار دستگاه خودرو را برای اجرای این طرح در نظر گرفته که با این شرایط طرح تا پایان سال اجرا خواهد شد.
ارسال نظر