ایسنا- نیسان ماکسیما، سوزوکی گراند ویتارا و مزدا۳ باز هم درصدر کیفی‌ترین خودروهای ساخت داخل در ماه مرداد قرار گرفتند. نکته جالب کیفیت خودروهای داخلی در مرداد ماه نسبت به تیر ماه، سقوط یک پله‌ای زانتیا و جایگزینی پژو۲۰۶ با آن است.

در این رتبه‌بندی که از اول تا ۲۸ مرداد انجام شده، خودروهای پژو ۲۰۶، زانتیا، پژو۲۰۶ اس‌دی، نیسان رونیز، ریو، هیوندا آوانته و هیوندا ورنای در رده‌های ۴ تا ۱۰ قرار گرفتند.

اما در این رده‌بندی باز هم تندر-۹۰ پارس خودرو بالاتر از تندر-۹۰ ایران خودرو و این بار با فاصله‌ای بیشتر نسبت به تیر ماه قرار گرفت.

همچنین طبق آمار وزارت صنایع و معادن، پژو پارس تولیدی سایت خراسان ایران خودرو از لحاظ کیفی بالاتر از پژو پارس تولیدی ایران خودرو قرار گرفت. اگر به انتهای جدول نیز نگاهی بیندازیم و در این زمینه مقایسه‌ای با تیرماه داشته باشیم، بدون ایجاد تغییرات زیاد همچنان پژو روآ، پراید صبا، پراید ۱۳۲، پراید تولیدی پارس خودرو و پراید ۱۴۱ این شرکت در رده بی‌کیفیت‌ترین‌ها قرار گرفته‌اند.

بر اساس این گزارش خودروهای ماکسیما، گراند ویتارا، مزدا ۳، پژو۲۰۶، زانتیا، پژو ۲۰۶ SD، نیسان رونیز، ریو، هیوندا آوانته، هیوندا ورنا، فولکس گل، تندر-۹۰ پارس خودرو و ایران خودرو غیر قابل نفوذ دربرابر آب طبقه‌بندی شده‌اند.

همچنین در رده‌ برترین خودروهای ساخت داخل به لحاظ کیفی، پژو ۴۰۵ تولیدی سایت خراسان ایران خودرو با نمره منفی ۱/۲۴ در قسمت فنربندی، تعلیق و فرمان همچنین پروتون ویرا با نمره‌ منفی ۲۵ در قسمت موتور و انتقال قدرت، پژو روآ با نمره‌ منفی ۹.۸ در قسمت ترمز، MVM ۱۱۰ با نمره منفی ۱۵ در قسمت تجهیزات الکتریکی، پراید صبا در قسمت نفوذ آب و سیستم رنگ با نمره‌های منفی ۷/۱۵و ۹/۳۰، پراید ۱۳۲ با نمره منفی ۱/۱۱ در قسمت صداهای غیر عادی و پراید ۱۴۱ پارس خودرو در قسمت تزئینات داخلی و خارجی وبدنه به ترتیب با نمره‌های منفی ۴/۱۴۷ و ۴/۱۱۹ بدترین خودروهای ساخت داخل در مرداد ماه بودند. در گروه وانت نیز جیپ سفیر فتح در قسمت موتور و انتقال قدرت با نمره منفی ۲۵، وانت دییر در قسمت ترمز با نمره‌ منفی ۸/۳۸، وانت مزدای دو کابین در قسمت‌های تزئینات داخلی و خارجی و نفوذ آب با نمره‌های منفی‌ ۳/۱۴۲ و ۴۰، وانت پیکان در قسمت رنگ با نمره‌ منفی ۵۲ و وانت نیسان سی‌ان‌جی در قسمت‌های فنربندی، تعلیق و فرمان، تجهیزات الکتریکی، صداهای غیرعادی و بدنه در زمره‌ برترین وانت‌های ساخت داخل بودند.

در مقایسه‌ کیفی بین تندر-۹۰ تولیدی پارس خودرو و ایران خودرو، خودروی تولیدی شرکت پارس خودرو در قسمت‌های فنربندی، تعلیق و فرمان، موتور و انتقال قدرت، ترمز و بدنه، کیفیت بهتری نسبت به محصول مشابه ایران خودرو داشته است. همچنین تندر-۹۰ ایران خودرو در قسمت تجهیزات الکتریکی، صداهای غیر عادی، تزئینات داخلی و خارجی و سیستم رنگ از محصول مشابه پارس خودرو بهتر بود، ولی سطح نهایی کیفی محصول پارس خودرو ۵/۱۳۴ و محصول ایران خودرو ۳/۱۳۸ ارزیابی شد.

همچنین در گروه وانت در مردادماه وانت نیسان پیکاپ دوکابین باز هم در صدر کیفی‌ترین وانت‌های داخلی قرار گرفت. جیب سفیر فتح، مزدای

تک کابین، وانت دییر، وانت مزدا دو کابین ، وانت پیکان و وانت نیسان سی‌ان‌جی در رده‌های بعدی کیفی قرار گرفتند. در هر دو گروه سواری و وانت، خودرویی در سطح کیفی غیرقابل قبول قرار نگرفت.