محصولات داخلی سایپا ارزانتر از صادراتیها
ایسنا- با ایجاد رشد ۳ برابری صادرات نسبت به سال گذشته، سایپا امسال ۱۰ بازار صادراتی دیگر را به بازارهای خود اضافه میکند. محسن جوان، مدیر صادرات شرکت سایپا، ضمن بیان این مطلب افزود: ۲۰ کشور برای اضافه شدن به بازارهای صادراتی مد نظر داریم. در این میان ۱۰ بازار که عمدتا از آسیای میانه، شمال آفریقا و آفریقای مرکزی و غربی برای امسال و ۱۰ تای دیگر در زمره بازارهای سال آینده خواهند بود.
وی افزود: در حال حاضر به کشورهایی مثل سوریه، عراق، الجزایر، لیبی، مصر، سودان و آذربایجان، محصولات سایپا را صادر میکنیم.
او درباره کار مشترکی که توسط ایران خودرو و سایپا در ونزوئلا انجام میشود، گفت: در مرحله اول سعی میکنیم تقاضای بازار ونزوئلا را تامین و سپس از طریق این کشور سفارشهای کشورهای منطقه مانند بولیوی، کوبا، اکوادور، نیکاراگوئه و کلمبیا نیز برآورده شوند. در حال حاضر خط تولید ونزوئلا به طور مشترک محصولات سمند و سایپا ۱۴۱ را تولید میکند و ظرفیت تولید سالانه آن بالغ بر ۳۰هزار دستگاه است.
جوان تاکید کرد: برای ارائه خدمات پس از فروش در ونزوئلا در فاز اول در شهرهای کارکاس و ماکاری دو تعمیرگاه مرکزی در نظر گرفته شده و محصولات ایرانی در کشور یاد شده از شرایط رقابتی خوبی برخوردارند.
به گفته وی خودروی سایپا ۱۴۱ بر مبنای نرخ دولتی ونزوئلا ۵/۱۷ تا ۲۰میلیون بولیواری معادل ۸۵۰۰ تا ۹۳۰۰ دلار است؛ البته این خودرو با تزیینات داخلی ساده و بدون فرمان هیدرولیک عرضه میشود.
مدیر صادرات شرکت سایپا افزود: قصد عرضه سایپا ۱۴۱ تیپ B با تجهیزات لوکس اضافی را نیز داریم. این خودرو با قیمتی معادل ۱۰هزار و ۵۰۰ دلار عرضه خواهد شد که در این میان سایپا ۱۴۱ اقتصادیترین خودرو در ونزوئلا است.
او با شاره به صادرات بیش از ۵۰هزار دستگاه خودرو به کشور سوریه توضیح داد: این خودرو در بازار سوریه با موتور ۱۱۰۰ کاربراتوری و بدون کولر عرضه میشود و با اینکه به پول کشور ما قیمت این خودرو در سوریه چیزی معادل ۵/۹میلیون تومان است، ولی باز هم استقبال بسیاری خوبی از این خودرو شده است.
وی با اشاره به اینکه شرکت کیا موتورز پراید را از سبد تولیدات خود کنار گذاشته، درباره اینکه آیا در حال حاضر سایپا صاحب این خودرو است؟ گفت: تولید این خودرو انحصارا در اختیار سایپا با نام و برند این شرکت است و با انجام نوآوری و اصلاحاتی محصول تحت برند سایپا تولید میشود.
او با اشاره به اینکه محصول فیس لیفت شده زانتیا آماده تولید است، افزود: در این میان سفارش محدودی نیز از ژاپن برای این خودرو داشتیم که در حال آمادهسازی و ارسال است.
جوان درباره اینکه آیا سایپا از سهم ۲۰درصدی صادرات تندر-۹۰ این محصول را صادر کرده است؟ گفت: این کار جزو وظایف شرکت رنوپارس است، ولی صادرات تندر-۹۰ با همکاری این شرکت به کشورهای عراق و آسیای میانه شروع شده و بخشی دیگر از کشورهای خاورمیانه نیز در آینده نزدیک به جمع بازارهای تندر-۹۰ ایرانی خواهند پیوست.
وی درخصوص اینکه گفته میشود محصولات صادراتی خودروسازان با قیمت کمتری نسبت به بازار داخل صادر میشود، گفت: محصولات سایپا در ایران با قیمتهای پایینتر یا مشابه نسبت به بازارهای صادراتی عرضه میشوند. او تاکید کرد: صادرات خودروهایی نظیر ریو و زانتیا نیز در دستور کار قرار دارد، اما تمرکز شرکت سایپا بر صادرات محصولات با نام و برند خود سایپاست که از ساخت داخل ۱۰۰درصدی برخوردار بوده و ارزش افزوده زیادی را برای ما ایجاد میکند.
ارسال نظر