خبرگزاری فارس- با وجود ابطال مصوبه دولت برای افزایش قیمت خودروهای داخلی، قیمت‌گذاری خودروهای داخلی در سال جدید همچنان با ابهام روبرو است و مشخص نیست خودروها باید با چه قیمتی به خریداران عرضه شوند. در حالی که فروش محصولات ایران خودرو با قیمت‌های افزایش یافته قبلی و اضافه شدن ۳۰۰ هزار تومان به عنوان نرخ جدید بیمه و مالیات بر ارزش افزوده از دیروز آغاز شد، قیمت‌گذاری تولیدات شرکت‌های دیگر از جمله سایپا، پارس خودرو و بهمن همچنان نهایی نشده و فروش این محصولات متوقف است.

اسفند سال گذشته کمیته قیمت‌گذاری خودرو با متوسط افزایش ۶ درصدی قیمت برخی خودروهای داخلی موافقت کرد، اما پس از گذشت چند روز این مصوبه توسط هیات دولت لغو شد.

براساس مصوبه کمیته قیمت‌گذاری خودرو، قیمت برخی محصولات ایران خودرو و سایپا بین ۲۰۰ هزار تومان تا ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان افزایش یافت. در این راستا از بین تولیدات گروه سایپا قیمت محصولات خانواده ایکس ۱۰۰ (پراید) به عنوان پر فروش‌ترین خودروی کشور ۶۰۰ هزار تومان و قیمت تیبا نیز ۸۰۰ هزار تومان افزایش یافت. در بین محصولات ایران خودرو نیز قیمت پژو ۲۰۶ حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و قیمت پژو ۴۰۵ نیز یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان افزایش یافت.

البته محصولات دیگری نیز از بین خودروهای داخلی مشمول این افزایش قیمت شدند که می‌توان به رشد ۴/۸ میلیون تومانی قیمت مگان و افزایش یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی قیمت تندر ۹۰ اشاره کرد.

این افزایش قیمت‌ها در حالی در روزهای پایانی سال گذشته از سوی دولت منتفی اعلام شد که تاکنون دستورالعمل مشخصی از سوی سایپا به نمایندگی‌های فروش این شرکت ابلاغ نشده و ثبت‌نام برای فروش خودرو توسط نمایندگی‌ها متوقف است.

افزایش قیمت دوباره محصولات ایران‌خودرو

با وجود لغو مصوبه کمیته قیمت‌گذاری خودرو برای افزایش قیمت خودروهای داخلی، بر اساس ابلاغ دیروز ایران خودرو به نمایندگی‌های خود، قیمت هر دستگاه تندر۹۰ فول ۱۷ میلیون و ۸۷ هزار تومان، پژو ۲۰۶ تیپ۲ حدود ۱۶ میلیون و ۱۸۷ هزار تومان، پژو ۲۰۶ صندوق دار مدل V۸ معادل ۱۸ میلیون و ۹۰۹ هزار تومان تعیین شده است.

همچنین قیمت هر دستگاه پرشیا بنزینی ۱۹ میلیون و ۱۴۲ هزار تومان، پژو ۴۰۵ معادل ۱۴ میلیون و ۹۲۲ هزار تومان تعیین شده است.

در مورد سمند EF۷ بنزینی هم می‌توان به قیمت ۱۷ میلیون و ۱۲۵ هزار تومانی این خودرو اشاره کرد. قیمت هر دستگاه سمند ELX نیز ۱۹ میلیون و ۴۲۱ هزار تومان و قیمت سمند معمولی نیز ۱۴ میلیون و ۵۶۷ هزار تومان تعیین شده است.

برای پژو ۲۰۷ آی نیز قیمتی به نمایندگی‌های فروش اعلام نشده و فعلا فروش این خودرو متوقف است.

محاسبه نرخ جدید بیمه و مالیات در قیمت خودروها

اما توقف ثبت‌نام برای فروش خودرو در نمایندگی‌های سایپا ادامه دارد و در حال حاضر هیچ تقاضایی برای خرید خودرو از مشتریان پذیرفته نمی‌شود.

محمدی، مدیر فروش یکی از نمایندگی‌های سایپا نیز در این مورد گفت: تاکنون دستورالعملی برای فروش خودرو به ما ابلاغ نشده است.

وی افزود: اواخر سال گذشته قیمت تیبا ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، سایپا ۱۳۱ با ترمز ضد قفل ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و سایپا ۱۱۱ با ترمز ضد قفل ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تعیین شد.

وی افزود: این افزایش قیمت‌ها با احتساب رشد نرخ بیمه و مالیات بر ارزش افزوده محاسبه و اعلام شده بود، اما در حال حاضر دستورالعملی برای فروش خودرو نداریم.

وی تصریح کرد: مشخص نیست که خودرو را باید با چه روشی و به چه قیمتی عرضه کنیم.

توقف فروش محصولات پارس‌خودرو و بهمن

در حال حاضر علاوه بر توقف فروش محصولات سایپا، فروش محصولات گروه بهمن نیز با توقف همراه است و دستورالعملی برای فروش خودرو به نمایندگی‌های این گروه خودروسازی ابلاغ نشده است. مدیران گروه خودروسازی بهمن اواخر سال گذشته مدارک خود را برای دریافت مجوز افزایش قیمت به کمیته قیمت‌گذاری خودرو ارائه کردند که ظاهرا با توجه به عدم تصمیم‌گیری نهایی در این مورد، همچنان فروش خودرو توسط نمایندگی‌های این گروه خودروساز متوقف است.

از سویی عرضه محصولات پارس‌خودرو نیز متوقف است و دستورالعملی برای فروش خودرو به نمایندگی‌های این شرکت اعلام نشده است.

در چنین شرایطی که قیمت‌گذاری خودروهای داخلی با ابهام روبه‌رو است لازم است سازمان حمایت و کمیته قیمت‌گذاری خودرو هر چه سریع‌تر نسبت به تعیین تکلیف خودرو‌سازان و اعلام نرخ‌های مصوب اقدام کند تا شرکت‌های خودروساز کار فروش محصولات خود را از سر گیرند و خریداران نیز تکلیف خود را برای پرداخت بها بدانند.