گروه خودرو- سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در شرایطی شنبه گذشته مجوز افزایش قیمت رسمی خودروهای داخلی را صادر کرد که این اقدام صدای مشتریان را درآورده و نارضایتی و سردرگمی آنها را به دنبال داشته است.

طبق گفته برخی از مشتریانی که با دفتر روزنامه تماس گرفته‌اند، خودروسازان از آنها خواسته‌اند برای تحویل محصولات ثبت‌نامی، مابه‌التفاوت لازم را واریز کرده یا انصراف دهند و یا خودرو موردنظر را تعویض کنند. به عنوان مثال، یکی از مشتریان عنوان می‌کند که پارس خودرو از وی خواسته برای دریافت ماکسیمای ثبت نامی خود ۱۴ میلیون تومان دیگر به عنوان ما‌به‌التفاوت مربوط به تغییر قیمت‌ها از سوی سازمان حمایت، به حساب این شرکت واریز کند.

این اتفاق البته در مورد برخی محصولات دیگر مانند تندر-‌۹۰، مگان و پژو ۲۰۶ نیز رخ داده و مشتریان این خودروها نیز نسبت به اعمال قیمت‌های جدید معترض هستند.

برخی از مشتریان نیز می‌گویند که سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان پاسخ روشن و شفافی به اعتراض آنها نمی‌دهد و عنوان می‌کند: اتفاقی است که افتاده!

هرچند یکی از دو وظیفه اصلی سازمان حمایت، حمایت از تولیدکنندگان به خصوص خودروسازان است، اما همان طور که در نام این سازمان قید شده، حمایت از مصرف‌کنندگان نیز وظیفه دیگر آن به حساب می‌آید.

این درست که خودروسازان با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند و با شرایط فعلی، سازمان حمایت چاره‌ای جز موافقت با افزایش قیمت محصولاتشان ندارد، اما برخوردها باید طوری باشد که این وسط در حق «مشتریان» اجحاف نشود و آنها گمان نبرند که چتر سازمان حمایت از روی سرشان برداشته شده و فقط «خودروسازان» زیر آن پناه گرفته‌اند.

به نظر می‌رسد حال که خودروسازان موفق شدند موافقت سازمان حمایت را بگیرند و قیمت محصولاتشان را افزایش دهند، بهتر بود به مشتریان عیدی می‌دادند و حداقل، قیمت‌های جدید را در حق ثبت‌نام‌کنندگان اعمال نمی کردند.

طبعا این گونه برخوردها با مشتریان که تحویل خودروهای ثبت‌نامی شان عقب افتاده و به یکباره چند میلیون تومان بابت همان خودروها از آنها طلب شود، چیزی جز نارضایتی در پی نخواهد داشت.

در حال حاضر مشتریان نسبت به کیفیت خودروهای داخلی رضایت چندانی ندارند و منصفانه نیست در شرایط فعلی برخوردهایی اینچنین نامتعارف با آنها انجام داد.