آخرین وضعیت کیفی خودروهای داخلی اعلام شد
محصولات مونتاژی نیسان در صدر
دو محصول تینا و نیسان ماکسیما از بین ۲۴ خودرویی که در بهمن ماه مورد ارزیابی کیفی قرار گرفتند ، کمترین نمرات منفی را به خود اختصاص دادهاند. نیسان تینا تنها در بخش رنگ نمره منفی کسب کرده این در شرایطی است که ماکسیما در بخش تزئینات داخلی و همچنین رنگ نمره منفی اندکی از دید کارشناسان بهدست آورده است.
اما در ارزیابی کیفی خودروهای داخل در بهمن ماه، خودروهای مربوط به گروه بهمن مورد بررسی قرار نگرفتهاند.
در بررسی دی ماه مزدا ۲ و نیومزدا۳ به ترتیب در رتبه ۲ و ۳ خودروهای باکیفیت قرار داشتند اما در غیاب این دو خودرو، نیسان ماکسیما و گرند ویتارا جایگاه دوم و سوم خودروهای باکیفیت را به خود اختصاص دادهاند.
به این ترتیب نیسان ژاپن در مقابل دیگر شرکتهایی که سابقه چند دهه همکاری با شرکتهای خودروساز کشورمان را دارند توانسته مقام اول خودروهای کیفی را کسب کند. اما دیگر ژاپنی این جدول که در جایگاه سوم باکیفیت ترین خودروهای داخلی قرار گرفته گرندویتارا است. این خودروی شاسی بلند شرکت سوزوکی که در ایران خودرو به مونتاژ میرسد و این روزها نیز کیمیا شده، و بهدست هر مشتری نمیرسد، بیشترین نمره منفی را در بخش بدنه بهدست آورده است.
سه خودرویی که در جدول میانگین نمرات منفی خودروهای داخل توانسته اند خود را با کیفیتترین خودروهای داخل معرفی کنند، از جمله خودروهای کم تیراژ کشور نیز شناخته میشوند.
خودروهای مذکور با توجه به محدودیتهای بینالمللی و عدم به موقع تامین قطعه، با تیراژ محدودی به تولید میرسند، به طوری که نیسان تینا در بهمن ماه تنها 88 دستگاه تولید داشته و نیسان ماکسیما هم که با افزایش قیمت بیسابقهای در بازار روبهروشده، تنها 65 دستگاه از آن عرضه شده است.
اما خودروی دیگری که به عنوان خودروی باکیفیت کشور معرفی شده و در رتبه چهارم قرار گرفته، مگان پارس خودرو است .این خودروی متعلق به رنوی فرانسه در بخش مونتاژ نمره منفی کسب نکرده و امتیازهای مربوط به قسمت رنگ، خودروی مذکور را به رتبه چهارمی رسانده است.
حضور رنو در ایران با توجه به نظارتهای کیفی که در بخش تولید، مونتاژ و همچنین قطعات تولیدی قطعهسازان دارد، منجر به آن شده که خودروهای این شرکت با کیفیت خوبی نسبت به دیگر خودروهای کشور به بازار عرضه شود چرا که پس از مگان، تندر 90 تولیدی دو شرکت پارس خودرو و ایران خودرو به ترتیب در جایگاههای پنج و ششم قرار گرفتهاند.
اینکه دو خودرو با به کارگیری قطعات مشابه و خط تولید یکسان، کیفیتی متفاوت دارند، همیشه مورد پرسش مشتریان خودرو مذکور بوده، این در حالی است که به گفته مسوولان رنو پارس، تندر تولیدی در دو شرکت پارس خودرو و ایران خودرو هیچ تفاوت کیفی ندارند. در حال حاضر جمع نمرات منفی تندر پارس خودرو ۲۳ است و جمع نمرات منفی ایران خودرو نیز ۴/۲۳ ارزیابی شده است به این ترتیب چهاردهم درصد نمی تواند به تفاوت کیفی این محصول منجر شود. تندر در دو شرکت یاد شده فقط در بخش تزئینات داخلی و خارجی نمره منفی بیشتری کسب کرده است. این خودرو در پارس خودرو به تعداد ۲ هزار و ۴۲۹ دستگاه و در ایران خودرو نیز ۳ هزار و ۵۹ دستگاه تولید شده است.
اما هیوندایی آونته که این روزها در مسیر ماندن و یا رفتن در تردد است و در بهمن ماه تنها 176 دستگاه از آن تولید شده، در رتبه هفتم با کیفیتترین خودرو داخلی کشور قرار دارد. آونته در بخش مونتاژ نمره منفی قابل ملاحظهای نداشته اما در قسمت رنگ بیشترین نمره منفی را نسبت به شش خودرو اول جدول کسب کرده است. رتبه هشتم و نهم جدول به دو محصول ایران خودرو اختصاص یافته است. پژو صندوقدار و هاچ بک. این در شرایطی است که پژو 206 صندوقدار در جایگاه هشتم و پژو 206هاچ بک در رتبه نهم قرار گرفته است.
این دو خودرو نیز با توجه به جمع نمرات منفی تفاوت زیادی ندارند و تنها ۲۰۶هاچ بک در قسمت تزئینات داخلی و خارجی نمره منفی بیشتری به خود میبیند. جایگاه دهم جدول به ریو اختصاص پیدا کرده این در حالی است که این خودرو را می توان نقطه عطف جدول بهمن ماه خواند. چرا که تا رتبه نهم، میانگین نمرات منفی خودروها از عدد ۳ تا ۲۵ است، اما از ریو به بعد جمع نمرات منفی از عدد ۴۰ آغاز میشود.
به طوری که جمع نمرات منفی ریو 46 است اما بعد از این خودرو جمع نمرات منفی باقی خودروها از 60 تا 128 میباشد. خودروی ریو که چندی دیگر از خطوط تولید شرکت سایپا خارج میشود، در بخش موتور و انتقال قدرت نمرات بیشتری نسبت به دیگر بخشها دارد. این در حالی است که ام وی ام 530 در جایگاه بعدی قرار دارد.
این خودروی چینی که توسط شرکت مدیران خودرو در ایران مونتاژ میشود در بخش فنربندی، تعلیق و فرمان و همچنین بدنه نمرات منفی بیشتری نسبت به دیگر بخشها کسب کرده است. جمع نمرات منفی این خودرو ۶۵ است.
بعد از این خودروی چینی چهار محصول شرکت ایران خودرو به ترتیب رتبه دوازدهم تا پانزدهم جدول را تشکیل دادهاند. سمند، پژو پارس خراسان، پژو 405 خراسان و همچنین 405، چهار خودرویی هستند که جمع میانگین نمرات منفی آنها بین 65 تا 68 قرار دارد.
بیشتر نمرات منفی خودروهای مذکور نیز در قسمت تزئینات داخلی و خارجی تعریف شده است. جمع نمرات منفی سمند ۶۵ میباشد که این نمرات بیشتر در بخش تزئینات و رنگ تعریف شده است. پژو پارس خراسان نیز به غیر از رنگ در بخش بدنه نیز نمره منفی بیشتری به خود میبیند.
اما پژو 405 خراسان ظاهرا کیفیت بهتری نسبت به جاده مخصوص دارد این در حالی است که دو خودروی مذکور در بخش تزئینات نمره منفی بیشتری کسب کردهاند. این نکته نیز قابل یادآوری است که تعداد 405های تولیدی در جاده مخصوص بیشتر از خراسان است.
لیفان ۶۲۰ دیگر خودروی مورد ارزیابی در جدول بهمن ماه است. این خودروی چینی در رتبه شانزدهم قرار گرفته و جمع نمرات منفی آن نیز به عدد ۷۰ میرسد. فنربندی تعلیق و فرمان و همچنین موتور و انتقال قدرت و بدنه بخشهایی هستند که لیفان ۶۲۰ بیشترین نمرات منفی را در این بخشها به خود اختصاص داده است.
این خودرو در بهمن ماه 350 دستگاه تولید داشته است. اما امویام X33، تنها خودروی شاسی بلند چینی که در مدیران خودرو مونتاژ میشود در رتبه نوزدهم قرار دارد .این خودرو نیز همچون امویام 530 در بخش بدنه بیشترین نمرات منفی را به خود اختصاص داده است این در حالی است که جمع نمرات منفی آن به 79 می رسد.تیبا خودروی دیگری که مورد ارزیابی قرار گرفته از جمله محصولات شرکت سایپا است که در بهمن ماه 228 دستگاه از این خودرو به تولید رسیده است.
جمع نمرات منفی این خودرو به ۸۱ رسیده این در حالی است که خودرو مذکور در بخش رنگ و بدنه بیشترین نمرات منفی بهمن ماه را به خود اختصاص داده است. از تیبا که بگذریم دیگر محصولات مورد ارزیابی، نمرات منفیشان از عدد ۱۰۰ آغاز میشود به طوری که جمع نمرات منفی امویام ۱۱۰ به عدد ۱۰۳ میرسد و این خودرو در تزئینات داخلی، بدنه و رنگ حائز بیشترین نمرات منفی جدول مذکور میباشد.پس از آن نیز چری ویانا قرار دارد محصول دیگر شرکت چینی چری که در مدیران خودرو مونتاژ میشود و جمع نمرات منفیاش نیز به عدد۱۰۵ میرسد. ویانا نیز همچون دیگر محصولات چری در بخش بدنه و رنگ بیشترین امتیاز منفی را داشته است. رده بیست و یکم تا بیست و چهارم جدول را محصولات متنوع پراید به خود اختصاص داده است. به طوری که سایپا ۱۳۱، ۱۳۲، ۱۳۱ پارس خودرو، و ۱۳۲ کاشان در این رتبه بندی قرار گرفتهاند. جمع نمرات این چهار خودرو بین ۱۱۳تا ۱۲۸ است و بیشتر پرایدهای تولیدی در بخش تزئینات، بدنه و رنگ نمرات منفی را به خود میبینند که در دیگر خودروها این نمرات منفی دیده نمیشود.
سایپا 132 کاشان در انتهای جدول جای گرفته و بیشترین نمرات منفی بهمن ماه را به خود اختصاص داده است. این نکته نیز قابل یادآوری است که خودروهای مورد ارزیابی با توجه به کلاس، قیمت، تجهیزات و آپشنها با یکدیگر متفاوت هستند و خودرویی همچون تینا با خودرو پراید از لحاظ قیمت و تجهیزات قابل مقایسه نیست بنابراین نمیتوان با توجه به این جدول خودرویی را باکیفیت و خودروی دیگری را بیکیفیت مطلق خواند.
ارسال نظر