رونق دوباره خودروهای دوگانهسوز
این جایگزینی حتی تا به آن جا پیش رفت که علی اکبرمحرابیان وزیر وقت صنایع و معادن در مرداد ماه سال ۸۶ خواستار حذف خودروهای بنزین سوز از خطوط تولیدی خودروسازان شد.
گروه خودرو - ایجاد تنوع در سبد سوختی کشور به طور جدی از سال ۸۵ آغاز شد، سالی که دولت تصمیم گرفت برای صرفه جویی در مصرف بنزین و همچنین کاهش آلودگی هوا، سی.ان.جی را جایگزین بنزین کند.
این جایگزینی حتی تا به آن جا پیش رفت که علی اکبرمحرابیان وزیر وقت صنایع و معادن در مرداد ماه سال ۸۶ خواستار حذف خودروهای بنزین سوز از خطوط تولیدی خودروسازان شد. ایدهای که نه تنها بستری برای اجرای آن نبود، بلکه به هیچ عنوان نیز قابلیت اجرایی نداشت.
در هر حال به گفته مدیرعامل سازمان بهینهسازی مصرف سوخت، در نظر گرفتن سبد سوختی در هر سال و متنوع کردن آن توسط دولت منجر به افزایش امنیت عرضه سوخت خودروها شد این در حالی است که در سبد مذکور سهمی نیز برای برخی از سوخت ها همچون گازوئیل و هیبرید در نظر گرفته شد و در سال ۸۸ معاون اول رییسجمهور سبد سوختی کشور را تا سال ۹۳ ابلاغ کرد. سبدی که برای سوختهایی همچون سیانجی و الپیجی سهمی ۲۵ درصدی در نظر گرفت. حال حسین هاشمی سخنگوی ستاد مدیریت حملونقل و مصرف سوخت در گفتوگو با خبرنگار ما عنوان میکند که به دلیل فاصله قیمتی بین بنزین آزاد و سیانجی، و همچنین گرایش مردم به خودروهای دوگانه سوز و رونق دوباره آن ، سقف ۲۵ درصدی سهم سیانجی و الپیجی کامل شده است.وی در ادامه تاکید میکند که کمافی السابق خودروسازان باید ۲۵ درصد محصولاتشان را به تولید خودروهای دوگانه سوز اختصاص دهند و ستاد مدیریت نیز بیش از رقم مذکور مجوز واردات مخزن به خودروسازان نمی دهد.
هاشمی همچنین عنوان کرد که ستاد مدیریت تعداد خودروهای دوگانه سوز تولیدی را با واردات مخزن کنترل میکند. حسین هاشمی افزود: در حال حاضر بیش از سه میلیون دستگاه خودروی دوگانه سوز کارگاهی و کارخانهای وجود دارد و ایران امسال رتبه اول تعداد خودروهای دوگانه سوز را در جهان به خود اختصاص داد.
ارسال نظر