نصب کاتالیست به تنهایی کافی نیست
کیانوش پورمجیب معاون کیفیت ایران خودرو با بیان مطلب بالا گفت: چندین میلیون خودرو تولید پیش از سال ۱۳۸۲ فاقد قطعه کاتالیست بوده و تولیدات بعد از سال ۱۳۸۲ که بالغ بر ۸۰ هزار کیلومتر پیمایش داشتهاند نیز عملا کاتالیست آنها بدون استفاده شده که اینها از مهمترین عوامل در نامناسب بودن کیفیت هوای کلان شهرها به شمار میرود.
ایکوپرس - عدم مدیریت صحیح در کنترل آلایندگیهای خروجی از خودروها مهمترین عامل آلودگی هوای کلانشهرها است.
کیانوش پورمجیب معاون کیفیت ایران خودرو با بیان مطلب بالا گفت: چندین میلیون خودرو تولید پیش از سال ۱۳۸۲ فاقد قطعه کاتالیست بوده و تولیدات بعد از سال ۱۳۸۲ که بالغ بر ۸۰ هزار کیلومتر پیمایش داشتهاند نیز عملا کاتالیست آنها بدون استفاده شده که اینها از مهمترین عوامل در نامناسب بودن کیفیت هوای کلان شهرها به شمار میرود. وی کاتالیست را از ابزارهای مفید در کاهش انتشار آلایندههای خودروها ذکر کرد و گفت: در موتورهای دارای مبدل کاتالیکی، هیدروکربنهای مشتعل نشده ۹۷ درصد، انواع اکسید کربن ۹۶درصد و اکسیدهای ازت ۹۵درصد نسبت به خودروهای فاقد کاتالیست کاهش پیدا کرده است.
پورمجیب در تشریح واکنشهای صورت گرفته در کاتالیستها گفت: هیدروکربنهای نسوخته (HC) پس از ترکیب با اکسیژن به دیاکسیدکربن و آب (H۲O) و هیدروژن آزاد (H۲) در اثر ترکیب با اکسیژن به آب تبدیل میشوند.
وی با اشاره به اینکه براساس مصوبه هیات وزیران و از سال ۱۳۸۲ قطعه کاتالیست روی تمامی تولیدات گروه صنعتی ایران خودرو نصب میشود، خاطر نشان کرد: این کاتالیستها براساس استاندارد یورو۲ بوده و در راستای کاهش سطح آلایندگی خودروها از سال ۱۳۹۱ به سطح استاندارد یورو ۴ ارتقا خواهد یافت.
ارسال نظر