در نشست خبری مدیرعامل رنو پارس تشریح شد
تمام برنامههای رنو در ایران
گروه خودرو - شرکت رنو برای هم ردیف شدن با رقیب و هموطن خود یعنی پژو در ایران راهی طولانی دارد، این در حالی است که شرکت مذکور خاطره خوشی از اولین حضور جدی خود در ایران ندارد.
عقد قرارداد تندر-۹۰ اگر چه افقهای تازهای پیشروی شرکت رنو در ایران قرارداد، اما با شکلگیری مخالفتهایی در مجلس شورای اسلامی و پیرو آن توقف خط تولید این خودرو در دو شرکت ایران خودرو و سایپا دیری نپایید که این افقها به سراب تبدیل شد.
هدف رنو کسب بازار خودروهای ارزان قیمت با کیفیت برتر در برخی کشورها همچون ایران و رومانی بود؛ اما به طور حتم بر این امر واقف نبود که انحصارگری در بازار خودرو ایران، اجازه عرض اندام به شرکتهایی همچون رنو را نمیدهد.
گروه خودرو - شرکت رنو برای هم ردیف شدن با رقیب و هموطن خود یعنی پژو در ایران راهی طولانی دارد، این در حالی است که شرکت مذکور خاطره خوشی از اولین حضور جدی خود در ایران ندارد.
عقد قرارداد تندر-۹۰ اگر چه افقهای تازهای پیشروی شرکت رنو در ایران قرارداد، اما با شکلگیری مخالفتهایی در مجلس شورای اسلامی و پیرو آن توقف خط تولید این خودرو در دو شرکت ایران خودرو و سایپا دیری نپایید که این افقها به سراب تبدیل شد.
هدف رنو کسب بازار خودروهای ارزان قیمت با کیفیت برتر در برخی کشورها همچون ایران و رومانی بود؛ اما به طور حتم بر این امر واقف نبود که انحصارگری در بازار خودرو ایران، اجازه عرض اندام به شرکتهایی همچون رنو را نمیدهد. در هرحال خاطرات ناخوش هماکنون مانع از آن نشده که شرکت مذکور از بازار بکر ایران چشمپوشی کند.
پیمان کارگر، مدیر رنو در ایران چهارشنبه گذشته به تشریح چگونگی حضور دوباره رنو در ایران و همچنین مصائب و مشکلات تولید تندر-۹۰ با حضور خبرنگاران پرداخت که این گفت و شنود در ذیل میآید:
رشد کیفی در جدول رنو
مدیرعامل شرکت رنو در ایران در این نشست خبری رشد تولید تندر-۹۰ و مگان، افزایش سهم بازار رنو در ایران، رشد کیفیت و ورود خودروهای وارداتی رنو به بازار ایران را از اقدامات صورت گرفته در یک سال گذشته برشمرد و در این خصوص به خبرنگاران گفت: تولید تندر و مگان در کشور هماکنون افزایش یافته؛ به طوریکه تولید تندر در این مدت سه برابر شده و مگان نیز رشد دو برابری تولید را تجربه کرده است.
به گفته کارگر، هم اکنون روزانه ۳۰۰ تا ۳۵۰ دستگاه تندر ۹۰ در کشور تولید میشود که ۱۰۰ دستگاه در ایران خودرو و مابقی توسط سایپا به تولید میرسد.
وی تولید مگان را نیز ۴۷ تا ۵۰ دستگاه در طول روز عنوان کرد.
مدیر رنو در ایران علاوه بر رشد تولید از رشد کیفیت تندر در کشور نیزخبر داد و افزود: طی یک سال گذشته خودروسازان ایرانی توانستند به لحاظ کیفی در سطح متوسط رنو در دنیا قرار گیرند و به این طریق فاصله خود از کشور رومانی، دیگر سازنده تندر را کاهش دهند.
کارگر همچنین سهم رنو در بازار ایران را ۱/۳ درصد در نیمه اول سال ۲۰۱۱ عنوان و گفت: سال گذشته سهم رنو در ایران ۱/۲ تا ۲/۲ درصد بود که هم اکنون این سهم به ۶/۴ درصد رسیده و امیدواریم تا پایان سال جاری بتوانیم سهم رنو در بازار ایران را به ۵/۵ درصد برسانیم.
وی واردات خودروهای جدید رنو را نیز دیگر اقدام صورت گرفته در یک سال گذشته در رنو پارس برشمرد و در این خصوص اظهار داشت: طی یک سال گذشته برنامه برای ورود ۵ مدل خودرو جدید به صورت وارداتی نیز به اتمام رسید تا به این طریق سهم رنو در بازار ایران بیش از پیش افزایش بیشتری یابد.
ضعف در خدمات پس از فروش تندر
از سوی دیگر اگر چه مدیر رنو در ایران از رشد تولید این خودرو در کشور خبر میدهد، اما با وجود رشد تولید، مشکل خدمات پس از فروش این خودرو همچنان به قوت خود باقی است به طوری که خواب طولانی مدت این خودرو در تعمیرگاهها هم اکنون به یکی از مشکلات اصلی این خودرو تبدیل شده است.
کارگر در نشست خبری خود در پاسخ به این پرسش که برای برطرف کردن این مشکل تاکنون چه اقداماتی صورت گرفته است میگوید: در بحث خدمات پس از فروش در ابتدا خیلی ضعیف بودیم؛ اما در حال حاضر به سطح بازار جهانی رسیدهایم که این هم خیلی راضیکننده نیست و برای برطرف کردن این مشکل باید با تامینکنندگان تعامل بیشتری صورت دهیم.
به گفته مدیر رنو در ایران، برای برطرف کردن این مشکل مذاکراتی نیز با سایپا و ایران خودرو برای پیاده کرده استاندارد خدمات رنو در ایران صورت گرفته که با اجرای این روش مشکل خدمات پس از فروش این خودرو نیز برطرف خواهد شد.
وی در پاسخ به این پرسش که چه زمان برنامههای مد نظر برای رشد کیفیت خدمات پس از فروش تندر-۹۰ در کشور به اتمام خواهد رسید نیز اظهار داشت: این روش در حال انجام است که با این شرایط شاید تا یکسال و نیم آینده به استاندارد مد نظر دراین زمینه برای تامین قطعه و خدمات دست پیدا کنیم.
تاخیر شش ماهه در اجرای پروژهها
ورود فیس لیفت تندر ۹۰ در ابتدای سال جاری به بازار را میتوان یکی از وعدههای محقق نشده مدیر رنو در ایران طی یک سال گذشته دانست تاخیر صورت گرفته در حالی است که بر اساس قرار داد X۹۰ ورود فیس لیفت تندر به بازار کشور باید همزمان با عرضه آن در بازار دنیا صورت گیرد اما با گذشت دو سال از زمان عرضه فیس لیفت این خودرو در بازار دنیا هنوز خبری از عرضه آن در بازار ایران نیست.
کارگر در خصوص دلایل تاخیر عرضه فیس لیفت تندر به بازار ایران میگوید: بروز برخی مشکلات موجب شد تا در اجرای تمام پروژهها با شش ماه تاخیر مواجه شویم
که این امر شامل فیس لیفت تندر-۹۰ هم شد.
وی اظهار داشت: برای ایران دو فیس لیفت رنو و سایپا مد نظر قرار گرفته که فیس لیفت سایپا اواخر سال جاری و در صورت تایید کیفیت وارد بازار خواهد شد و فیس لیفت رنو نیز تا سال ۲۰۱۲ به بازار ایران خواهد رسید.
کارگر تاکید کرد که هماکنون رنو طراحی مدل جدیدی از فیس لیفت تندر-۹۰ را در دستور کار خود قرار داده که علاوه بر ظاهر، داخل آن نیز تغییراتی اعمال خواهد شد که این خودرو تا سال ۲۰۱۲ وارد بازار میشود.
به گفته کارگر وانت تندر-۹۰ نیز احتمالا اواخر سال جاری و یا اوایل سال آینده وارد بازار خواهد شد.
تندر در رومانی ۳۰ درصد ارزانتر
مدیر رنو در ایران در خصوص تاثیر نرخ ارز بر تولید تندر-۹۰ نیز گفت: با در نظر گرفتن نرخ تورم و رشد نرخ ارز میتوان گفت ضرر تندر-۹۰ در حال حاضر برای هردستگاه به هزار تا هزار و ۵۰۰ دلار رسیده است.
به گفته کارگر، چندی پیش برنامهای برای کاهش هزینههای تولید در نظر گرفته شده که با اجرای روش پیشبینی شده میتوان نیمی از افزایش هزینهها را که به تورم مربوط میشود، پوشش داد، اما در خصوص افزایش نرخ ارز نمیتوان اقدامی صورت داد. وی در پاسخ به این پرسش که با افزایش نرخ ارز و تورم هزینه تولید تندر- ۹۰ چند درصد افزایش یافته گفت: هزینهها در حال حاضر در حدود ۱۰ درصد افزایش یافته که در بخش قطعه این افزایش به ۲۵ درصد نیز میرسد.
مدیر رنو در ایران در پاسخ به این پرسش که هم اکنون تندر-۹۰ در رومانی (یکی از تولیدکنندگان این خودرو در اروپا) با چه قیمتی عرضه میشود نیز گفت: در خصوص قیمت دقیق تندر- ۹۰ در رومانی حضور ذهن ندارم، اما قیمت تندر- ۹۰ در ایران نسبت به سایر کشورهای سازنده۳۰درصد گرانتر است.
به گفته کارگر، قطعهسازان ایرانی طی چند سال گذشته توانستهاند رشد قابل قبولی در بخش کیفیت به دست آورند اما هنوز در بخش کنترل هزینهها به سطح قابل قبول نرسیدهاند.
وی تفاوت قیمت قطعه در رومانی نسبت به ایران را نیز ۲۰ تا ۲۵ درصد عنوان و در این خصوص گفت: رقابت سالم در رومانی موجب شده تا قطعهسازان این کشور به عنوان یکی از سازندگان قطعه تندر به رشد قابل قبول دست پیدا کنند.
وی در ادامه در خصوص علت کسری پکهای مگان نیز گفت: علت این کسری در ماههای اخیر به دلیل زلزله و سونامی ژاپن بوده است که یک مقدار تاثیر منفی گذاشته است اما هم اکنون شرایط پکهای مگان تا حدودی بهبود یافته است.
به گفته مدیر رنو در ایران، پیشبینی میکنیم که نوسان ناشی از سونامی در ژاپن طی یک تا یک ماه و نیم آینده به طور کامل برطرف شود.
خودروهای ارزان رنو در راه ایران
در ادامه مدیر رنو در پاسخ به این پرسش که آیا رنو برنامهای برای ورود خودرویی با رنج قیمتی ۱۰ میلیون تومان در ایران دارد عنوان کرد: علاوه بر رنج ۱۰ میلیون تومان رنو هم اکنون برنامهریزی برای عرضه خودرو با رنج قیمتی ۱۰ تا ۱۵میلیون و ۱۵ تا ۲۵ میلیون تومان دارد تا به این طریق بتواند سهم خود در بازار ایران را افزایش دهد.
کارگر در پاسخ به این پرسش که برای خودروهای مد نظر آیا برنامه تولید در نظر گرفته شده یا این خودروها به صورت CBUوارد بازار خواهند شد، اظهار داشت: این خودروها در کشور تولید خواهند شد.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا برای تولید خودروهای مذکور از سایت جدیدی استفاده خواهید کرد نیز عنوان کرد: دو شرکت ایران خودرو و سایپا از توان و ظرفیت مناسبی برای تولید برخوردار هستند به همین دلیل از ظرفیت این دو شرکت برای تولید محصولات جدید استفاده خواهیم کرد و در صورتی که ظرفیت این دو شرکت پاسخگو نباشد با سایر خودروسازان در این خصوص مذاکره خواهیم کرد.
افزایش هزینههای رنوپارس در ایران
به گفته مدیرعامل رنو پارس، این شرکت در حال حاضر روی فرآیند تولید قطعهسازان کار میکند تا با افزایش بهرهوری آنها قیمت قطعات را تغییر دهد؛ اما در تمام دنیا، زمانی که قیمت مواد اولیه بالا رود و نوسان ارز وجود داشته باشد، قیمتها تغییر میکند.
در حال حاضر بیشتر ضرر را خود رنو پارس پرداخت میکند، چون این شرکت تمام قطعات را خریداری کرده و به خودروسازان تحویل میدهد و طبیعتا اختلاف قیمت ارزی و ریالی قطعات هم به پای رنوپارس نوشته میشود. به گفته کارگر هزینههای رنوپارس در سال جاری حداقل ۱۰ درصد افزایش یافته است. یک بخش از این افزایش قیمت مربوط به اختلاف قیمت در قطعات CKD است. البته همه خودروسازان دنیا مجبور هستند این خرجها را پوشش دهند.
ساندرو ۲ سال دیگر میآید
کارگر در ادامه در خصوص زمان تولید وعرضه ساندرو و اینکه سیاست رنو برای تولید این خودرو با توجه به اینکه ساندرو رقیبی برای ۲۰۶ خواهد بود، گفت: ساندرو از محصولاتی است که هر دو شرکت بزرگ خودروساز ایرانی خواستار تولید آن بودند اما به جهت اینکه این خودرو دقیقا رقیب ۲۰۶ ایران خودرو خواهد بود با این شرکت وارد مذاکره نشدیم چرا که به جهت ارتباطات با پژو این نحو رقابت را اصولا مثبت نمیدانیم به همین جهت تصمیم گرفته شد تا پروژه ساندرو را با سایپا اجرایی نماییم که البته تولید آن دوسال زمان خواهد برد اما تلاش میکنیم که این محصول زودتر از این زمان مورد نظرانجام و وارد بازار شود.
ارسال نظر