آمار تولید خودرو در فروردینماه اعلام شد
افت ۳ درصدی تولید خودروهای سواری
بنابر آخرین آمار اعلام شده، ایران خودرو با تولید ۳۴ هزار و ۷۸۸ دستگاه محصول سواری، ۰۷/۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت کرده و پارس خودرو نیز با ۱۵ هزار و ۱۴ دستگاه محصول، کاهش تولیدی هشت درصدی را به خود میبیند. این در شرایطی است که ۲۴ درصد رشد نصیب سایپاییها شده و این شرکت آماری ۲۲ هزار و ۲۵۶ دستگاهی را از خود به جا گذاشته است. از نکات قابلتوجه آمار فروردینماه میتوان به افت تولید ریو، پژو ۴۰۵ و پراید پارسخودرو اشاره کرد. همچنین نام سراتو نیز به لیست محصولات تولیدی سایپا اضافه شده و ایران خودرو نیز میزبان رانا شده است. این دو خودرو البته طی فروردینماه تولیدی نداشتهاند و بعید است به این زودیها نیز تولید آنها آغاز شود. از آن سو البته نام بنز نیز از لیست محصولات تولیدی ایران خودرو حذف شده و این به معنای قطعی شدن قطع همکاری مرسدس بنز آلمان با خودروسازی ایران است. البته نام «پژو ۲۰۷ آی» نیز در لیست ایران خودرو به چشم نمیآید که این موضوع قطعا به معنی حذف این محصول نبوده و دلیل دیگری دارد، زیرا تنها یک سال از میهمانی ۲۰۷ در جاده مخصوص میگذرد.
اما بنابر آمار فروردینماه، پراید باز هم پرتیراژترین محصول صنعت خودروسازی ایران شده و بیشترین افت تولید نیز نصیب ریو شده است.
افت تولید پژو
هر چند کاهش تولید پژو روآ در راستای حذف کامل این خودرو است، اما اینکه پژو 405 نیز افت کرده، کمی غیر طبیعی به نظر میرسد. 405 که سال گذشته پرتیراژترین محصول ایران خودرو بود، طی فروردینماه امسال جایگاه خود را به پژو 206 واگذار کرده و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نیز 34 درصد افت تولید را به خود میبیند. همچنین پژو روآ نیز که ظاهرا تا چند ماه دیگر از چرخه تولید کنار خواهد رفت، کاهشی 43 درصدی را تجربه کرده است. پارس نیز به عنوان دیگر عضو خاندان پژو در ایران، از کاهش تولید بینصیب نمانده و نسبت به فروردین سال گذشته پنج درصد افت کرده است. در بین خاندان پژو، فقط 206 توانسته به رشد تولید دست یابد و لقب پرتیراژترین محصول ایران خودرو را نصیب خود کند. بر اساس آمار، ایران خودرو با تولید بیش از 10 هزار دستگاه پژو 206، به رشدی 39 درصدی دست یافته، تا به تدریج هدف خود مبنی بر تبدیل 206 به محصول اول شرکت را عملی کند. اگر نگاهی کلی به تیراژ فروردینماه پژوییها بیندازیم، متوجه خواهیم شد که تولید آنها در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افت کرده است. البته نامی از «پژو 207 آی» در لیست محصولات ایران خودرو به چشم نمیآید و
مشخص نیست این محصول در فروردینماه امسال به تولید رسیده و اگر رسیده، تیراژ آن چقدر بوده است؟
سمند رشد کرد، ویتارا افت
هرچند سمند توانسته در مقایسه با فروردین سال گذشته به رشدی 29 درصدی دست یابد، اما هنوز هم تیراژ آن اندکی کمتر از پژو 405 است. بر اساس آمار، ایران خودرو هفت هزار و 834 دستگاه سمند را به تولید رسانده و این محصول هماکنون سومین عضو پرتیراژ شرکت به شمار میرود.
اما از سمند که بگذریم، شاسی بلند مونتاژی ایران خودرو ۱۳ درصد در مقایسه با فروردین سال گذشته افت تولید را به خود میبیند. سوزوکی گرندویتارا که در ایران خودرو خراسان به مونتاژ میرسد، تنها ۲۲۱ دستگاه طی فروردینماه تیراژ داشته است. ایران خودروییها قصد دارند چندی دیگر در نمایشگاه خودرو شیراز، محصولی دیگر از سوزوکی را رونمایی کنند. در آمار فروردین ایران خودرو، نامی از مرسدس بنزهای مونتاژی به چشم نمیآید. همچنین اگرچه گفته شده تولید رانا از شهریورماه امسال آغاز میشود، اما نام این محصول در کنار سایر ایران خودروییها قرار گرفته است.
عبور تیبا از 1000 دستگاه
سایپاییها اگرچه اولین ماه امسال را با رشد تولید پشت سر گذاشتهاند، اما ریوی آنها افت تولیدی شدید را تجربه کرده است. این شرکت در مجموع حدود ۲۱ هزار دستگاه خودرو را در فروردین امسال به تولید رسانده که نزدیک به ۱۷ هزار دستگاه آن متعلق به پراید است. طبق آمار، تولید پراید در مجموع نسبت به فروردین سال گذشته ۳/۴ رشد کرده و این در شرایطی است که پارس خودرو در تولید آن، ۱۹ درصد افت را به خود میبیند. در مجموع ۳۲ هزار و ۴۹۱ دستگاه پراید طی اولین ماه امسال به تولید رسیده است. از این محصول که بگذریم، سایپا افتی شدید را در تولید ریو تجربه کرده و تیراژ این محصول در فروردینماه حتی به ۴۰۰ دستگاه نیز نمیرسد. اوضاع به شکلی است که ریو در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۷۰ درصد افت تولید را به خود میبیند و این موضوع ظاهرا به کمبود قطعات آن مربوط میشود. البته اوضاع نامناسب مونتاژ ریو از سال گذشته آغاز شد و حتی قیمت این محصول را نزدیک به ۸۰۰ هزار تومان در بازار گران کرد.
افت تولید ریو در شرایطی است که «تیبا» نیز نتوانسته آمار تولید مناسبی را در اولین ماه امسال از خود به جا بگذارد. سایپاییها در این ماه تنها یک هزار و 59 دستگاه «تیبا» را به تولید رساندهاند که با این حساب مشخص نیست ثبتنامکنندگان آن چه زمانی موفق به دریافت خودرو خود خواهند شد.نکته قابلتوجه دیگر در آمار فروردینماه سایپا، قید نام کیاسراتو در آن است. سایپا قصد دارد مونتاژ این محصول را چندی دیگر آغاز کند، تا به نوعی جای خالی زانتیا پر شود.
ماکسیما افت کرد
اما به سراغ پارس خودروییها برویم و ببینیم اوضاع تولید فروردینماه آنها به چه شکل است. به جز پراید که با افت تولید روبهرو شده، ماکسیما و نیسان پیکاپهای پارس خودرو نیز کاهش تولید را به خود میبینند. در این بین، ماکسیما تنها 108 دستگاه تیراژ داشته و نسبت به مدت مشابه سال گذشته 16 درصد افت کرده است. نیسان پیکاپ نیز با آماری 89 دستگاهی، هفت درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، کاهش تولید را به خود میبیند. این در شرایطی است که مگان توانسته 89 درصد در مقایسه با فروردین سال گذشته رشد تولید را تجربه کند. البته این خودرو فقط 610 دستگاه تیراژ داشته است.
همچنین در بین دیگر محصولات مونتاژی پارس خودرو نیز نیسان تینا آماری ۲۳ دستگاهی را از خود به جا گذاشته، اما حتی یک دستگاه قشقایی نیز در این شرکت به تولید نرسیده است. ظاهرا این دو محصول با مشکل تامین قطعات روبهرو هستند.
تداوم رشد تولید تندر
آن طور که آمار فروردینماه میگوید، تندر-۹۰ باز هم رشد تولید داشته و روند افزایشی خود را ادامه داده است. این محصول که در ایران خودرو و پارس خودرو به تولید میرسد، تیراژی حدودا سه هزار و ۸۰۰ دستگاهی به خود میبیند. این آمار از رشد تولید یک هزار و ۶۴۱ دستگاهی تندر-۹۰ در مقایسه با فروردین سال گذشته حکایت دارد. این خودرو مدتها با حواشی خاصی روبهرو بود، اما مدتی است که این حاشیهها کمرنگ شده و از همین رو تولید تندر در روندی نسبتا مناسب قرار گرفته است. در حال حاضر روزانه ۳۰۰ دستگاه تندر-۹۰ در ایران به تولید میرسد و مسوولان قصد دارند این رقم را تا سه چهار ماه آینده به ۴۵۰ دستگاه برسانند.
ارسال نظر