گزارش نهایی طرح تحقیق و تفحص از صنعت خودروی کشور تا پایان آبانماه منتشر میشود
گروه خودرو - به گفته اعضای کمیته تحقیق و تفحص از صنعت خودرو کشور، این کمیته تا پایان آبانماه بیانیه نهایی خود را به کمیسیون صنایع و معادن مجلس ارائه خواهد کرد. این کمیته که به قولی آخرین جلسات خود را با حضور برخی اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس برگزار میکند، قرار بود که بیانیه نهایی را تا پایان اردیبهشتماه و یا اوایل خرداد امسال به کمیسیون ارائه دهد.
هر چند اعضای کمیته مذکور دلیل قانعکنندهای برای تاخیر پنجماهه در ارائه بیانیه، ذکر نمیکنند.
اما آنچه پیدا است برخی از گزارشهای ارائه شده با مخالفت اعضا نیز روبهرو میشود که این امر با تاخیر تدوین بیانیه نهایی همراه است.
دوشنبه پیش نیز کمیته تحقیق و تفحص، جلسه خود را با حضور اعضای حاضر در این جلسه برگزار کرد.
اما از بیانیه نهایی هنوز خبری نیست و ظاهرا در جلسه دوشنبه نیز روسای کمیتههای مختلف به قرائت گزارش خود پرداختهاند.
کمیته استراتژی خودرو، کیفیت و خدمات پس از فروش که مسوولیت آن با حمیدرضا کاتوزیان است، دیروز در جلسه اعضای تحقیق و تفحص از صنعت خودروی کشور، به قرائت نتایج و بررسیهای خود از عملکرد خودروسازان پرداخته است.
همچنین گزارشهای مربوط به «فعالیتهای اقتصادی جنبی» و «حقوق و مزایا» نیز از جمله گزارشهای قرائت شده دیروز بوده است.
در جلسه کمیته تحقیق و تفحص گزارشهای نهایی شده توسط اعضا خوانده و برای تصویب در جلسه بعدی به تکتک اعضا ارائه شده است.
در صورت تصویب گزارشهای تهیه شده توسط کمیته مربوطه، این گزارشها در گزارش نهایی تلفیق میشود.
حمیدرضا فولادگر، نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی و رییس کمیته تحقیق و تفحص از صنعت خودرو دیروز در گفتوگو با خبرنگار ما تصریح کرد که جلسه دوشنبه به قرائت گزارش کمیتهها گذشت و کمیتههای سهگانه به ارائه گزارش خود پرداختند.
وی اظهار داشت که کمیتهای سهگانه، گزارشهای نهایی خود را تهیه و به اعضای هیات تقدیم کردند.
وی در مورد آخرین جلسه کمیته تحقیق و تفحص عنوان کرد که امید داریم در پایان آبانماه، گزارشها جمعآوری و به کمیسیون صنایع و معادن ارائه شود.
بنا به گفته برخی از اعضای کمیته تحقیق و تفحص قرار بود جلسه روز دوشنبه کمیته، آخرین جلسه باشد، چرا که پیشبینی شده بود تا همه گروههای کاری گزارش خود را آماده کنند، البته قبل از این جلسه نیز فولادگر احتمال این را که برخی از گزارشها آماده نشده باشد، پیشبینی کرده بود.
به نظر میرسد توجه نمایندگان به ساختار صنعت خودرو کشور آنچنان که باید صورت نگرفته و براساس ادعای کازتویان خودروسازان به اعضای کمیته تحقیق و تفحص گزارشهای بعضا ساختگی ارائه دادهاند. اما خودروسازان انگ عدم همکاری و گزارشهای ساختگی را قبول ندارند و مدعیاند کسانی در طرح تحقیق و تفحص مشغول فعالیتند، در بهترین دفاتر خودروسازان بدون هیچگونه مانعی کار میکنند. آنها با اشاره به اینکه حتی قبض آژانس هم در اختیار این کمیته قرار داده میشود عنوان میکنند که ادعای عدم ارائه برخی از گزارشها به این کمیته را تکذیب میکنند.
چرا تحقیق و تفحص
یکی از مدیران ارشد ایران خودرو چندی پیش در یک نشست مطبوعاتی با اشاره به طرح تحقیق و تفحص از صنعت خودرو چنین طرحهایی را باعث اتلاف وقت مدیرانی که باید به فکر تولید و مسائل مربوط به آن باشند، دانسته بود.
به اعتقاد این مدیر طرح تحقیق و تفحص جز ایجاد التهاب، تنش و آشفتگی در صنعت خودرو کشور هیچ چیز دیگری نخواهد داشت.
اما مسوولان خودروی کشور این روزها چالشهای را پشتسر میگذارند که هر کدام از آنها به اقتصاد خودروسازان لطمه زده است.
سیاستزدگی ریشهدار در این صنعت، بنگاههای بزرگ اقتصادی همچون سایپا و ایرانخودرو را با بیثباتی روبهرو کرده است به طوری که یک مدیر بعضا نمیتواند اندیشههای اقتصادی را در کارخانه اجرا کند و همواره به دولت، مجلس و سایر ارگانها باید پاسخگو باشد.
چنین وضعیتی باعث شد تا بسیاری از فرصتهای سرمایهگذاری و توسعه از دست برود.
اما از آنجا که در صنعت خودروی کشور به طور مستقیم و غیرمستقیم حدود دو میلیون نفر چه در کارخانههای خودروسازی و چه قطعهسازی و زیرمجموعههای آنها مشغول به کار هستند و به عبارتی مخارج این تعداد خانواده از طریق این صنعت میگذرد، بنابراین مسوولان دولتی و نمایندگان محترم مجلس باید نسبت به این صنعت با احتیاط برخورد کنند، چرا که هر نوع موضعگیری در قبال این صنعت باعث میشود تا ذهن دو میلیون شاغل و به تبع خانوارههای آنان مغشوش شود.
ترس از دست دادن موقعیت شغلی و به خطر افتادن آن در حالی که کشور با مشکل بیکاری روبهرو است، ممکن است ذهن هر کارگر و کارمندی را تحت تاثیر قرار دهد.
پس قدری احتیاط لازم است چه از سوی نیروی انتظامی، چه دولت و چه مجلس، چون کارگران مشغول کارند!
ارسال نظر