فولز، پژو را ترک کرد
آینده پژو در ایران چه میشود؟
رسول رازقندی - ژان مارتین فولز ازPSA رفت. این خبر کوتاه و غیرمنتظره در رسانههای خبری در حالی منتشر شد که مدیرعامل ۱۰سال گذشته بزرگترین گروه خودروساز فرانسه در آستانه ۶۰سالگی یکی از موفقترین اعصار فعالیت PSA را رقم زده است. هرچند یک نقطه کور باعث شد این دستاوردها اندکی سیاهنمایی شود. اما در حقیقت سقوط فروش پژو - سیتروئن در اروپای مرکزی پاشنه آشیل فولز محسوب میشود. برای خودروسازان معتبر جهان و اروپا رقم فروش در بازار اروپای مرکزی همیشه یک افتخار محسوب شده و از اعتماد و گرایش مشتریان و همچنین همراهی با سلیقه اروپایی حکایت میکند.ژان مارتین فولز اواخر بهار ۸۳ به تهران آمد و قرارداد تولید پژو ۲۰۶ اسدی را با مدیرعامل ایرانخودرو منعقد ساخت. به موجب موافقتنامه امضا شده، طرفین توافق کردند یک خودرو کاملا جدید و مدرن پژو طی دو سال آینده به صورت مشترک در ایران ساخته شود. همچنین طبق توافق قرار شد این خودرو جدید که همان ۲۰۶ صندوقدار بود، از نوع خانوادگی و در اندازه متوسط، علاوهبر عرضه در بازار ایران، به بازارهای جهانی و منطقهای نیز صادر شود. فرآیند طراحی و تولید این خودرو شهریورماه گذشته به ثمر نشست، اما اجرای بندهای مربوط به صادرات آن با کشوقوس فراوان همراه شده و بالاخره با حضور نمایندگان فروش پژو در ایرانخودرو در هفتهای که گذشت مسیر این صادرات هموار شد.فولتز و منطقی همچنین درباره ساخت و عرضه مدل جدید خودرو پژو ۳۰۷ در بازار ایران طی دو تا سه سال توافق کردند و قرار شد برنامه جامع و کاملی برای صادرات این خودرو به کشورهای دیگر نیز به اجرا درآید.
پیش از آن نیز فولز با واگذاری امتیاز تولید خودرو ۲۰۶ به ایرانخودرو و سیتروئن زانتیا به سایپا و بهرهگیری از بازار بکر و انحصاری خودرو ایران، سود سرشاری نصیب شرکت و سهامداران آن کرد. اکنون سایپا برنامه گستردهای برای مونتاژ انواع محصولات سیتروئن در این شرکت و عرضه آن در ایران دارد.ایرانخودرو نیز برای تولید و صادرات صدها میلیون دلار انواع محصولات پژو طی سالهای آینده برنامهریزی کرده است.
حال با نگاهی به گذشته و مشاهده روند هر روزه افول سهام شرکت پژو و کاهش شدید فروش آن در اوایل دهه ۹۰ و رو به صعود گذاشتن این ارقام پس از آغاز همکاری با خودروسازان ایرانی در همان دوره ، میتوان دریافت نقش بازار خودرو ایران و شرکتهای خودروساز ایرانی در نجات این شرکتها و توسعه و پیشرفت آنان تا چه حد بوده است.
حالا فولز میرود. مردی که برای رسیدن به قلههای افتخار در فرانسه و پیش انداختن گروه خودروسازانش (پژو - سیتروئن) در بین دیگر خودروسازان جهانی از همکاری با ایران سود بسیار برد. حال آیا او نشان «لژیون دونوور» را به ایرانخودرو سایپا تقدیم خواهد کرد؟
ارسال نظر