خبر
توقف صادرات سمند در ترکیه به سیاستهای تجاری این کشور مربوط میشود
امیدواریم با امضای قراردادی تجاری اکوتا مشکلات موجود بین دو کشور ایران و ترکیه در بخشهای تجاری و صنعتی برطرف شود. به گزارش ایسنا، قادر سلیمانی، مدیرکل امور بینالملل وزارت صنایع و معادن، با بیان این که توقف واردات مگان همچنان ادامه دارد، گفت: حل این مشکل منوط به رفع ایرادات فنی مطرح شده در خصوص دو شرکت ایرانی و ترک واردکننده این خودرو است.
وی افزود: از سوی دیگر بحث توقف واردات سمند در ترکیه نیز ادامه دارد و در این خصوص مذاکراتی بین وزارتخانههای صنایع ایران و ترکیه در حال انجام است که امیدواریم با توجه به تفاهمات مطلوبی که در بخش صنعت بین دو کشور وجود دارد، این مشکل نیز برطرف شود.
سلیمانی با بیان این که کشور ترکیه دلیل مشخصی برای توقف واردات سمند عنوان نکرده است، گفت: وزارت صنایع و موسسه استاندارد ترکیه مجوز لازم برای این کار را صادر کردهاند و فقط مشکلاتی در بخش تجاری وجود دارد که به سیاست بازرگانی آنها مربوط میشود.
وی با اشاره به تعامل سازنده ایران و ترکیه در بخشهای مختلف اقتصادی به ویژه در بحث اکو اظهار کرد: قصد داریم قرارداد تجاری اکو به نام اکوتا را که مدتی در مجلس مسکوت مانده بود تعیین تکلیف کنیم و به این ترتیب مبانی تجاری دو طرف مشخصتر و فضای رقابتی بین صنایع ایجاد شود که امیدواریم طی دو تا سه ماه آینده بحث اکوتا نهایی شود. وی در پاسخ به این سوال که آیا مشکل واردات سمند به ترکیه مربوط به تعرفه واردات آن است یا خیر؟ گفت: واردات سمند به این کشور دارای توجیه فنی و اقتصادی لازم است و این خودرو نیز از نظر فنی و مشخصات دارای مشکلی نیست، بلکه عملی شدن واردات آن به سیاستهای تجاری کشورها مربوط میشود.
وی افزود: نمیتوان به طور موردی گفت که مشکل توقف واردات سمند به ترکیه مربوط به کدام موضوع میشود و مشکلی در خصوص تعرفه نیز در این مورد وجود ندارد. سلیمانی در ادامه در خصوص واردات سمند به سوریه نیز گفت: از نظر وزارت صنایع و
ایران خودرو فروش سمند به سوریه دارای توجیه اقتصادی است و حتی با کاهش تعرفهای که از طرف سوریه انجام شده نیز صادرات سمند به نفع ماست. وی افزود: ما نمیتوانیم برای صادرات یک محصول کشوری را وادار به افزایش تعرفه کنیم و در نهایت واردات سمند به سوریه با تعرفه فعلی واردات این کشور انجام خواهد شد، البته سوریه نیز در مقابل به حمایت از صنایع ایران خواهد پرداخت. وی در خصوص تاخیر ایجاد شده در آغاز به کار خط تولید سمند در چین نیز گفت: این تاخیر به دلیل برنامهریزیهای صورت گرفته و با توجه به مطرح شدن بحث تولید سمند در سنگال و بلاروس و فشردگی برنامهها بیشتر شده است.
سلیمانی همچنین از احتمال همکاری ایران و بلاروس در زمینه تولید ماشینآلات سنگین و راهسازی خبر داد و گفت: پیشبینی میشود خط تولید سمند در چین پس از پروژه بلاروس افتتاح شود. گفتنی است، پیشتر محسن شاطرزاده، معاون اقتصادی وزیر صنایع و معادن، با بیان این که در شرایط فعلی تولید سمند در سوریه صرفه اقتصادی ندارد، گفته بود: زمانی که قرارداد تولید سمند بین شرکت ایران خودرو و طرف سوری امضا شد، براساس نوشته ارائه شده از جانب نخستوزیر سوریه قرار بود تعرفه خودرو در حدی باشد که سرمایهگذاری برای شرکت ایران خودرو صرفه اقتصادی داشته باشد، ولی با گذشت زمان کاهش تعرفه واردات خودرو در کشور سوریه اتفاق افتاد که این مساله کار احداث کارخانه در سوریه را با مشکل مواجه کرد و با توجه به این که تعرفه مشخص شده برای واردات خودرو به سوریه به ضرر خودروسازان ایرانی است، در حال مذاکره با طرف سوریه جهت حل این مشکل هستیم.
وی تصریح کرده بود: تعرفه واردات خودرو به سوریه در ابتدا ۲۵۰درصد بود که بعد به ۱۴۰ و در نهایت به ۶۰درصد رسیده است که البته طرف سوریه برای حل مشکل فعلی قول داده است.
ارسال نظر