ثبت رشد ۳۰ درصدی تولید خودرو در هفت ماه گذشته
خیز تولید در خودروسازی
دنیای اقتصاد: آمار تولید خودروهای داخلی طی هفت ماه نخست امسال در حالی اعلام شد که طبق آن، سه خودروساز بزرگ کشور در مجموع ۵۸۹ هزار و ۱۱ دستگاه خودرو سواری را به تولید رساندهاند. بر این اساس سه خودروساز بزرگ کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۴/ ۳۰ درصدی را در کارنامه تولید به ثبت رساندهاند.
براساس آمار اعلامی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، سه خودروساز بزرگ کشور در هفت ماه نخست سال جاری با تولید ۶۲۹ هزار و ۵۹۹ دستگاه انواع خودرو (شامل سواری، وانت، مینیبوس، اتوبوس، کامیون و کشنده)رشد ۲۶/ ۲۹ درصدی را تجربه کردهاند.
دنیای اقتصاد: آمار تولید خودروهای داخلی طی هفت ماه نخست امسال در حالی اعلام شد که طبق آن، سه خودروساز بزرگ کشور در مجموع ۵۸۹ هزار و ۱۱ دستگاه خودرو سواری را به تولید رساندهاند. بر این اساس سه خودروساز بزرگ کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۴/ ۳۰ درصدی را در کارنامه تولید به ثبت رساندهاند.
براساس آمار اعلامی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، سه خودروساز بزرگ کشور در هفت ماه نخست سال جاری با تولید ۶۲۹ هزار و ۵۹۹ دستگاه انواع خودرو (شامل سواری، وانت، مینیبوس، اتوبوس، کامیون و کشنده)رشد ۲۶/ ۲۹ درصدی را تجربه کردهاند. از سوی دیگر، بررسی آمار ماهانه (مهرماه) سال جاری تولید سه شرکت ایرانخودرو، سایپا و پارسخودرو نسبت به مهرماه سال گذشته رشد ۱۵۷ درصدی را نشان میدهد. این سه شرکت در مهرماه سال جاری در مجموع ۱۵۷ هزار و ۱۵ دستگاه خودرو سواری تولید کردهاند. به گفته کارشناسان، افزایش فروش خودروسازان در سال جاری نشات گرفته از افزایش فروشهای اعتباری خودروسازان است که موجب جذب تقاضای بازار شده است. موضوعی که آثار خود را در مهرماه سال جاری نشان داده است. هرچه هست، ایرانخودرو با توجه به تیراژ ۵۲ هزار و ۱۹۱ دستگاهیاش در مهر، رشد ۱۳۹ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کرده و سایپا نیز که ۲۷ هزار و ۱۴۰ دستگاه محصول به تولید رسانده، رشدی ۲۲۸ درصدی را به خود میبیند.
همچنین پارس خودروییها نیز با توجه به تیراژ ۱۶ هزار و ۵۹۳ دستگاهی شان در مهرماه، ۱۲۸ درصد رشد تولید را تجربه کردهاند. بر این اساس، سه شرکت بزرگ خودروساز کشور در آمار هفت ماه نخست امسال خود نیز با افزایش تولید روبهرو شدهاند؛ بهنحویکه ایرانخودرو ۲۱ درصد، سایپا ۲۶/ ۲ درصد و پارسخودروییها نیز ۶۸ درصد به تیراژ خود در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته اضافه کردهاند. براساس آمار وزارت صنعت در بین خودروهای تولیدی ایرانخودرو، بیشترین درصد رشد را دانگفنگ و هایما به خود اختصاص دادهاند؛ بهطوریکه طی هفت ماه گذشته یک هزار و ۶۷۳ دستگاه دانگ فنگ تولید شده است. حال آنکه این خودرو در مدت مشابه سال گذشته تنها ۲۶ دستگاه تیراژ داشته است. هایما نیز با تیراژ یک هزار و ۴۶۸ دستگاهی توانسته رشد ۱۶۶۸ درصدی را در کارنامه تولید ثبت کند. بیشترین افت تولید در میان محصولات ایرانخودرو نیز نصیب سوزوکی گرندویتارا شده چه آنکه مونتاژ این محصول ۴۶ درصد افت کرده است، بنابر آمار ایرانخودرو در هفت ماه ابتدای سال جاری تنها ۴۱۲ سوزوکی به تولید رسانده است.
در این میان اما آبیهای جاده مخصوص در هفت ماه نخست امسال ۷۸ هزار و ۳۶۰ دستگاه پژو ۲۰۶ را به تولید رساندهاند تا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳۳ درصد افزایش تولید را در این محصول تجربه کنند. همچنین پژو ۴۰۵ نیز که در حال حاضر پرتیراژترین محصول ایرانخودرو بهشمار میرود، تیراژی ۸۴ هزار و ۸۰۸ دستگاهی را تا پایان مهرماه سالجاری از خود به جا گذاشته تا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۱۲/ ۳۶ درصد افزایش تیراژ داشته باشد. افزایش تولید ۲۰۶ و ۴۰۵ در حالی است که دیگر پژوی ایرانخودرو یعنی «پارس» با کاهش تولید مواجه شده است. بر این اساس، آبیهای جاده مخصوص در هفت ماه امسال ۵۵ هزار و ۵۶۵ دستگاه پارس را به تولید رسانده و در نتیجه با کاهش ۹۲/ ۱۴ درصدی تولید نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبهرو شدهاند.
در بین دیگر محصولات ایرانخودرو اما سمند با افزایش تولید در هفت ماه نخست امسال مواجه و تیراژش به ۴۹ هزار و ۷۹۳ دستگاه رسیده است. با توجه به این آمار، سمند در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال گذشته، تنها ۶/ ۵ درصد افزایش تولید را به خود میبیند. همچنین دنا نیز که ۱۲هزار ۷۷۷ دستگاه در هفت ماه امسال تیراژ داشته، افزایش ۵/ ۱۸ درصد را به خود دیده است. این در شرایطی است که آمار تولید رانا همچنان منفی بوده و این محصول هنوز نتوانسته تولیدش را مثبت کند. طبق آمار اعلامی، ایرانخودرو ۶ هزار و ۷۵۹ دستگاه رانا را تا پایان مهرماه به تولید رسانده و این آمار، افت ۹/ ۳۱درصدی تیراژ دومین محصول ملی آبیهای جاده مخصوص را به همراه داشته است. بنابر آمار اعلامی وزارت صنعت، پرتیراژترین خودرو کشور همچنان پراید است که در هر دو شرکت سایپا و پارس خودرو و برخی از زیرمجموعههای آنها تولید میشود. برایناساس نارنجیهای جاده مخصوص در هفت ماه نخست سال جاری تعداد ۱۴۴ هزار و ۶۲۰ دستگاه پراید تولید کردهاند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۲۴/ ۲۰ درصد را نشان میدهد. دیگر محصول سایپا یعنی تیبا که بهعنوان خودرو ملی کشور به حساب میآید نیز در هفت ماه نخست سال جاری افزایش تولید را تجربه کرده است. طبق آمار اعلامی، سایپا در مجموع ۵۴ هزار و ۲۷ دستگاه تیبا را در هفت ماه نخست سال جاری به تولید رسانده و در نتیجه افزایشی ۳۶/ ۱۸ درصدی را در کارنامه خود به ثبت رسانده است. در بین تیباهای تولیدی، دو هزار و ۳۱۳ دستگاه مدل دوگانهسوز به چشم میآید.
همچنین برلیانس نیز که در سایپا و پارس خودرو به تولید میرسد، در مجموع ۱۶ هزار و ۶۰۱ دستگاه تیراژ داشته که این آمار نشان از رشد تولید ۳۴۲ درصدی دارد. سایپاییها همچنین در هفت ماه ابتدایی امسال ۹۰۹ دستگاه چانگان را بهعنوان محصول چینی جدید خود به تولید رساندهاند. اما در آمار اعلامی، تندر-۹۰ (شامل مدلهای هاچ بک و سدان و اتومات) تیراژی ۴۴ هزار و ۶۲۲ دستگاهی را از خود به جا گذشته و نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۸۵ درصد رشد کرده است. براین اساس، ۲۱ هزار و ۲۴۷ دستگاه از تندرهای تولید شده سهم ایرانخودرو بوده و ۲۳ هزار و ۳۷۵ دستگاه باقیمانده نیز در پارس خودرو تولید شده است. در این میان دیگر محصول رنویی پارس خودرو یعنی ساندرو نیز با تولید ۱۵ هزار و ۸۴۵ دستگاهی نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد بسیار بالایی را تجربه کرده است. حال آنکه این خودرو در سال گذشته تنها ۷۵ دستگاه تولید شده بود.
ارسال نظر