شماره روزنامه ۶۰۴۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۴۵ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۶۰۴۵

  • چندقطبی در همسایگی ایران

    دنیای اقتصاد: بنیاد کارنگی در تحلیلی از شیفت در الگوهای تجاری خلیج فارس به اتحادهای مالی-دیپلماتیک خبر داد. در همین چارچوب شورای همکاری خلیج‌فارس تمرکز صادرات انرژی خود را به آسیا، به‌ویژه هند و چین معطوف کرده است. این بخشی از تغییر گسترده‌تری است که طی آن اتحادهای ژئوپلیتیک فراتر از غرب مورد پیگیری قرار می‌گیرد.
  • نامزدها از نمای نزدیک

    دنیای اقتصاد: پزشکیان و جلیلی دو نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری طی هفته‌های گذشته در چند مناظره و تبلیغات انتخاباتی به تشریح برنامه‌های خود درسیاست داخلی، سیاست خارجی، فرهنگ و اقتصاد پرداخته‌اند. «دنیای‌اقتصاد» درگزارشی به بررسی موارد اختلاف و اشتراکات برنامه‌های این دونامزد پرداخته است. در پرونده‌ای دیگر با توجه به نابسامانی‌ها در بازار خودرو، نگاه دو نامزد به حوزه خودرو حالا زیر ذره‌بین شهروندان قرار گرفته است. در این بین یک نماینده پیشین مجلس ازسنگ‌اندازی حامیان یکی از نامزدها در روند واردات خودرو پرده برداشت.
  • سه علت شکست انتخاباتی قالیباف

    دنياي اقتصاد: مرحله دوم انتخابات ریاست‌جمهوری دوره چهاردهم ۱۵تیرماه برگزار می‌شود و در حالی‌که شاهد مشارکت ۴۰ درصدی در مرحله اول بودیم، اما میزان مشارکت در مرحله دوم قابل پیش‌بینی نیست. از سوی دیگر به نظر می‌رسد هر دو نامزد برای پیروزی در این انتخابات راه سختی را در پیش دارند. حاجی‌دلیگانی در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» علت کاهش مشارکت را بی‌اعتمادی مردم دانست. اما کوچکی‌نژاد، نماینده اصولگرای مجلس به منابع قدرت دو نامزد ریاست‌جمهوری دوره چهاردهم اشاره کرد. او معتقد است که پزشکیان آرای قومیت‌ها را دارد و از سوی دیگر جناح اصولگرایان تیپ مردمی دارند که صحنه انتخابات را مدیریت می‌کنند و مردم را پای صندوق‌ها می‌کشانند. برای مثال مساجد، پایگاه‌ها و هیات‌های مذهبی از گروه‌هایی هستند که می‌توانند مردم را به نفع کاندیدای اصولگرایی پای صندوق‌ها بیاورند. بنابراین دو نامزد ریاست‌جمهوری هر یک از منابع قدرتی برخوردارند و اینکه این منابع قدرت در روزهای آینده چگونه خود را نشان می‌دهد قابل پیش‌بینی نیست. او همچنین آنجا که صحبت از ناکامی قالیباف در انتخابات می‌شود، علت را عدم اقدام برخی از افراد که در تیم او دنبال پست بودند، می‌داند. از سوی دیگر می‌گوید ۱۶۰ نماینده‌ای که به قالیباف قول حمایت دادند، در تهران ماندند و حتی به حوزه‌های انتخابیه‌شان هم نرفتند!
  • قطبی شدن انتخابات در دور دوم

    دکتر رحمن قهرمان‌پور/تحليلگر انتخابات و سياست خارجي
    با نرفتن قالیباف به دور دوم انتخابات، رقابت انتخاباتی در حال انتقال از مرکز و وسط به سمت منتهی‌الیه است. جلیلی نماینده انتهای طیف اصولگرا و پزشکیان نماینده طیف چپ اصلاحات در برابر هم قرار دارند. اصولا وقتی در یک جامعه بر سر موضوعات بنیادی مثل آزادی اجتماعی یا سیاسی و تعامل با دنیا اختلاف نظر عمیق وجود دارد، نامزدهای انتخاباتی تلاش می‌کنند با قطبی کردن فضای انتخاباتی برنده انتخابات شوند. در ایران آقای روحانی در انتخابات سال ۹۲ و ۹۶ این شیوه را به کار گرفت و حول موضوع برجام و سیاست خارجی دو قطبی ایجاد کرد و برنده شد. اکنون هم به نظر می‌رسد که رقابت انتخاباتی بعد از پایان دور اول در حال قطبی شدن است. نگرانی از جلیلی و تیم او در میان طبقه متوسط شهری و زنان رو به افزایش است.
  • عکس روز - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲

    دیروز تصویری از سعید جلیلی، نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در حال خواندن روزنامه «دنیای اقتصاد» در شبکه‌های مجازی منتشر شد و دست به دست چرخید.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر